Pizza?


Hade tänkt äta pizza idag. Nästintill bestämt. Det är så jag måste göra förstår ni, för att slippa ångest. Om jag bara sådär spontan-äter pizza, skulle det nog lätt kunna bli en 2-3 gånger i veckan. Så gott tycker jag att det är. Men det vore ju  -  av många anledningar  -  inte en så lyckad idé. Speciellt nu när mitt nyårslöfte är att spara in på kolhydrater.

Usch, jag inser nu att hela mitt inlägg får mig att framstå som en kaloriejagande tjej med ätstörningar. Så är det ju inte direkt, haha. Jag älskar fet mat waaay too much för att göra min kropp så illa. Däremot skulle jag vilja slippa uppsvälld mage med värk, varje (eller ofta) gång efter att jag har ätit pasta, ris eller potatis. Speciellt pasta. Så därför, gott folk, tänker jag år 2009 till att bli ett sundare år. Tränar gör jag ju redan (läs; gjorde), så jag antar att det bara är att fortsätta i samma rikting.

Men så helt plötsligt kände jag inte längre för pizza. Kan liksom inte bestämma mig om jag är hungrig eller mätt? Hmm ja, det blir nog ingen.

Oj så mycket filosoferande om pizzan som uteblev. Blev faktiskt lite hungrig av allt skrivande. Tänk varm ost, skinka, lite ananas........ man kanske skulle.........................................

HEJ!

Dagens notis
: Tänk så mycket som kan förämdras bara på ett litet kick. Mindre än ett ögonblick. Saker som betyder mycket. Mycket för en, mycket för alla. Jag har bestämt mig att tänka positivt, och jag hoppas att resterande hänger på. Lillebror, du e bäst.

Shop 'til you drop.

Tjena!




Idag har jag sysslat med något så ovanligt som att shoppa. Jeeey! Jag och mamma åkte in till stan 09.30 imorse, och vi kom hem 19.30. Vi har sprungit runt på stan och slagits med alla rea-tokiga göteborgare. Som vanligt hittar man ju inget på rean... eller jo! En sak hittade jag faktiskt..eller två, när jag tänker efter! För att göra det lättare för er, kära läsare, listar jag alla dagens inköp här under (bra, va?) :

1.  Nyårsklänning (en svart blåsa med aftonklännings-känsla!)
2.  Ett halsband i silver och strass
3.  Benvit spets-BH från Triumph
4.  Svart spets-BH från Triumph
5.  Svarta träningsbyxor
6.  Svart träningslinne
7.  Rosa träningslinne
8.  Svart sport-BH
9.  Svart handväska med stor rosett

Mellan alla dessa inköp njöt jag och mamma av jättegod grillad biff med pommes frites och beanaisesås på Palace. Massor av julkänsla där inne, så mysigt!





Mamma hittade nyårsklänning med tillhörande accessoarer hon med, så en riktigt lyckad shoppingdag!

Nu blir det te, och lite senare någon slags årskrönika från TV 3's 20 år i etern. Kan bli kul!

Puss Puss.


Jul, Jul, strålande Jul.....


Hej allihopa!

Nu är det Jul, och det är ju utan tvekan den bästa tiden på året. Enligt mig. Jag blir som ett litet barn lagom till Första Advent, och sen...stoppar det liksom inte. Det finns inga gränser. Mitt motto under julen är OVER DO IT. Uttryck som Less is more, existerar överhuvudtaget inte. Stil och elegans kan få regera resten av året, men under julperioden bör man enligt mig ösa på med ALLT som hör julen till. Jag får anstränga mig ordentligt för att -  på riktigt  -  inte bli ledsen när jag tänker på att en dag inom en inte alltför lång framtid, måste jag ta ner mina tomtar och änglar. Illa nog var det att slänga ut granen........

Hursomhelst.

Julen och hemmavistelsen har varit och är fortfarande helt underbar. En så välbehövlig paus från Karlstad i allmänhet och skolan i synnerhet har jag aldrig förut upplevt. Hösten har varit tung och mörk, och kantats av en icke-existerande ekonomi   -  som i sin tur ledde till att jag fick spara in på allting. Allting som jag kunde stryka, fick strykas. Därmed lämnades jag med orubbliga utgifter som mat och i viss mån skolböcker. Ni hör ju själva, att roligare saker kan man ju lägga sina pengar på. Men jag ser en ljus framtid, förhoppningsvis ska jag på bukt på pengarna också. Dörutöver har kurserna i skolan inte varit my cup of tea, så att säga. Arbetsrätt och Företagsekonomi. Det förstnämnda gick bra och jag blev positivt överraskad hur mycket roligare det var än förväntat, mestadels beroende på en otroligt karismatisk lärare. Den sista kursen  -  företagsekonomi  -  finner inga gränser inom tråkighet. Jag som officiellt sade upp mig från all kind of matte- och räkenskapshelveten när jag kämpat mig igenom Matte B på gymnasiet, och när min dåvarande flumm-mattelärare Gert-Inge godkände mig  -  troligtvis mestadels på grund av min obotliga charm;-)  -  LOVADE mig själv att aldrig utsätta mig för sådana jävelskap som matte igen. Och jag vet, jag vet... företagsekonomi är inte enbart matematik. Men mitt hat mot matte går hand i hand med mitt hat mot logiskt tänkande och sannolikhetslära, så att sitta och klura ut fyndiga lösningar på företags in- och utgifter  -  njae, det var som väntat inte min grej. Hursomhelst, så tror jag detta enorma tråkeri i skolan bidrog till min tristess. Nu var det så, att tentan den skrevs, och  -  mina kära läsare  -  jag klarade den. Och inte bara det, jag fick ett rungande VG. Tack vare stort engagmang och enträget plugg (hello lördagskvällar i bibblan!). Därav, fanns det inga gränser på min lycka när det var dags att åka hem till Göteborg, och hem till Björkö.

Nu har juldagarna gått, och julen har varit precis så fin som man önskar. Har hunnit med följande;

1. Släktmiddag med Hampus släkt (den goda maten smakar fortfarande i munnen.....mmm)
2. Promenader
3. Jul På Liseberg med familjen + Hampus.
4. Uppesittarkväll hos Anders
5. Julafton!
6. Utgång på Juldagen
7. Ljuvliga pastasallader på Paprika samt på TinTin (mm!)
8. Mellandagsrea med resterande Göteborg (favoriten är nog ändå Solo-rean, efter 2 timmars sömn och en Alvedon stod jag och Hampus redo att kasta oss in bland guldklimparna. Om jag hittade något? Äsch.......)
9. Kalkonmiddag med släkt + Hampus
10. Fika hos Maria

Imorgon ska jag och mamma ha en heldag på stan. Weee! Och nyårsplanerna börjar arta sig ordentligt. nu har vi även enats om menyn efter Hannas utmärkta måltids-förslag. Återkommer med mer info.

PUSS alla.

                                    

                                    

                                     

                                    

                                     

                                     

                                    

RSS 2.0