Stööörande.

En dag där jag stört mig. Mm, stööört mig. Objekten för mitt störande har varierat mångsidigt, men nog fan har det vart nåt. Det mesta och största störobjektet var en kille som stod och filmade (!) mig och alla andra svettiga människor under powerstep-passet genom fönsterglaset med sin mobilkamera. Jag räknade snabbt ut att han och hans flinande kompisar var utbytesstudenter, och att de roligaste de nånsin hade sett var tjugo tjejer som svettas och hoppar. Deras kompisar som befann sig inne på passet verkade heller inte ha lärt sig allmänt hyfs, vett och fason eftersom de pratade sig igenom hela passet, framförallt under stretchingen och avslappningen. Stööörande. Antingen var de lika dumma i huvudet som jag vill mena att de var  -  eller så är jag bara extremt svensk i mitt förhållningssätt till hur man bör bete sig. Och de inkluderar inte att bli studerad som en apa i bur när man tränar eller att man inte kan lära sig att hålla käft när alla andra tydligt signalerar att man vill ha lugn och ro. Eller så är jag bara stingslig och lättirriterad i största allmänhet.

Stööörande
dag, hursomhelst.

Men en triumf för att jag faktiskt gick och tränade trots pissregn och stor mått av olust? Tack Sara för uppbackningen ;)

Nu blir det te. Det brukar ju ha en lugnande effekt.
Hej!

Måndag morgon

En slags hat-kärlek till måndagmorgnar... eller hur? Riktigt jobbigt, samtidigt som det är riktigt... skönt. Idag känns det mest skönt! Nyduschad, käkat frukost, druckit en balja te, smort in mig med min underbara body butter och strax dags för sista finishen innan det är dags att dra till skolan.

Igår var jag och Hampus på stan och åt på Fontana Di Trevi. Goood lasange, toppad av godis och film senare på kvällen. Nice!

Har faktiskt inget mer kul att skriva om just nu, och ser dessutom att det börjar bli dags att lägga på ett kol...!

Ha en fin dag allihopa!

Freeedag!

Hej på er!

Det känns som om jag har varit uppe och igång en hel evighet och ändå är klockan bara snart halv elva! Knepet är att ha en pojkvän med tidig föreläsning. Då kommer även man själv upp, hinner göra frukost, äta, göra den vanliga morgonkollen på face, mailen och bloggar, plocka undan i köket, gå ut och gå en morgonpromenad, duscha samt göra sig iordning! Mycket bra.

Ska strax kila iväg till bussen! Idag är det ingen vanlig skoldag, näe. Idag ska vi ha seminarium på Arena (för er som inte vet, en nattklubb/restaurang) på stan, och ämnet som ska behandlas är 'Flirt & raggning på krogen'. Mmmm det ni! Dessutom får man kaffe eller te till. Karlstad uni verkar slå på stort!

Hursomhelst!

Ikväll blir det utgång med fadder och nollegänget. Blir kuuuul!

Hörs eventuellt senare eller imon.

Ha en hääärlig fredag!
Puss

The Hills- & Sex And The City-maraton

Mmmm jag inleder höstterminen genom att vara sjukt uttråkad på första föreläsningen.. trots långledigt och superskön föreläsare.. men när det handlar om genus och feminism infinner sig liksom en känsla av att vilja sooomna bara...

Har tillbringat större delen av dagen i sängen. Inledde starkt med ordentlig frukost och lång sovmorgon. Tog sedan duktigt upp boken ur väskan, insåg att jag nu har två dagar på mig att plöja.. bara att sätta igång! Boken visar sig vara helt OK tillochmed nästan rolig (handlar om ragg och flirt på krogen, så kanske inte så konstigt ;)). Läser några sidor ackompanjerat av min Sex And The City-box. Vid halv tre tog jag och Hampus en långpromenad, med siktet inställt på att gå hem och fortsätta läsa efteråt med massor av ny energi. Om det blev så? Vad tror ni..

Nej! Jag fortsatte på temat långkörare och slappade mig igenom både ett, två och fjorton avsnitt av The Hills, gjorde en god couscous och avocado-sallad, och hade de gött..!

Har druckit två koppar grönt te. Dags för den tredje nu!

Hadeeeee

PUSS


DAGENS...

Outfit:




Shopping:

Granit-grå/blå klänning från H&M

Gammelrosa linne/tunika från H&M

Foundation från Lóréal och bronzing powder från Make Up Store


...och nu en rejäl dos ångest på det! Jeeey!
(Men visst va det fina grejer?!)

Anders & jag, sommaren 2009





På plats i skogen!

Då var man hemma här igen! I Karlstad, alltså. Det är också hem. Mitt ena hem. Det andra hem lämnade jag ju precis. Ja, krångligt detdär... Hursomhelst! I lördags kväll kom vi hit, jag, Hampus och mamma och pappa som skjutsade oss. Vi packa upp och fixade, åt mat och slappade tills alla somnade sjukt trötta. På söndagsmorgonen åkte vi och handlade mat, skönt att passa på medan man blir körd och får bärhjälp. Maten packades upp, gardiner hängdes upp, det fikades  -  och sedan åkte mamma och pappa hem. Lite obehagskänslor infann sig faktiskt, i och med denna sommar som varit speciell på flera sätt och gjort att vi umgåtts mycket, intensivt och på ett alldeles nytt plan. En slags bitterljuv känsla, som gjorde att det var lite tufft att se dem åka. Såklart vet jag att vi snart ses igen, men det var som ett symbolisk avslut för denna sommar när de åkte.. märklig känsla, men genomgående bra och skön. Senare på kvällen kändes allt bara bra igen, och jag var så glad över att vara tillbaka här i vardagslivet med alla rutiner. Ska bli en skön höst!

Igår var första skoldagen. Inget direkt nytt under solen, eftersom jag valt att fortsätta läsa Socialpsykologi B som inriktning. Lite info, schemagenomgång, böcker hit och dit, och så var dagen klar. Satt ute i solen ett tag med Godis & co, pratade med folk och återsåg flera fina vänner. Promenerade hem, fixade lite på datorn och somnade i två timmar. Ansträngande med första skoldagen, tydligen... ;-)

Idag är det tisdag, jag har duschat, ätit frukost och betalat räkningar och skulder. Känns skönt! Då var man tillbaka på ruta 0 (dock många tusen fattigare....)

Snart dags för föreläsning.

Skriver kanske mer sen.

Puss!

Har ni sett nåt så bra?!


Lite bilder!

som tidigare inte visats -  tadaaaa! =)


Björkö hamn



På Rumpan Bar

Middag hemma

Jag på Universeum



Finaste mamma och pappa


Lillebror hämtar blomsterbud vid färjan

Gulllllligt!


Sista...

dagen hemma. Eller imon med, men då bara halva  -  och tiden kommer spenderas genom att packa packa packa... Gå husesyn och kolla så att jag fått med mig allt. Förra sommaren glömde jag kameran hemma, det ska inte hända i år.. Har systematiskt redan packat ner min Sex And The City-box, för att undvika den värsta katastrofen...

Idag har jag ränt runt med mamma och uträttat diverse ärenden. Har fått en fin mörkrosa (såklart) gardin som ska upp imon i lägenheten, har inte haft någon sen jag flyttade in vilket har varit helt OK men grannarna har rätt bra insyn.. grymt med en fin rosa gardinkappa!

Har varit och handlat mat och andra fix.. skulle hämtat ut medicin på apoteket med det kränglade så det blev inget. Försöker hålla mig lugn ändå och väntar till söndag.. (kom på att receptet ligger hemma i Karlstad).. jey!

Har sån träningsvärk idag efter styrkepasset igår.. kände att sommarens otränade benmuskler fick sig en rejäl chockstart! Men skam den som ger sig.

Nepp, bloggar mer när jag kommit på plats i Karlstad igen!

Stor puss till er alla som läser!

Golden oldies (video)

 

Golden oldies (live)


Gjort idag:


- Sovit länge
- Sms:at iväg en sisådär 150 sms i runda slängar
- Hjälpt Anders bära en OH till mammas jobb
- Tränat
- Säkerhetskopierat  bilder och dokument på pappas externa hårddisk
- Ätit stekt fisk, potatis och lingon
- Haft spelkväll med mamma och Anders

    

- Ätit melon och vindruvor
- Druckit te
- Kollat på friidrott
- Pratat i telefon

- Strax: Sova!

Godnatt!


Dagens f(s)ynd...



Världens charmigaste te-burk... är nu min. Och där var pengarna slut! Yes...

...Ännu fler bilder!

Jag fortsätter bildkavalkaden!


Björkö hamn

Björkö hamn

Thaimat på bryggan

Hampus och jag på mitt Café Garbo (nostalgi!!!)

Här spenderade jag stora delar av min gymnasietid <3

Mycket minnen härifrån...

Bästa!

Hampus pappas katt Hulda

Hon trivs bäst i sin skokartong

Hittade ett nytt framtida stammis-café på Berzeliigatan


LÖRDAG 8 AUGUSTI (i bilder)












Kvällen:













Idag, om idag hade varit annorlunda.

Idag, en alldeles frisk och ljusblå sensommarmorgon. Om du hade funnits här hade du börjat dagen med ett morgondopp på Tors Holme. Du hade legat där i den där sköna gropen i berget, där du kan känna de friska havsbrisarna och se ut över havet och bryggan. Där du älskade att sitta. Du hade gått hem innan alla turister och sommargäster hade börjat anamma holmen. Kanske hade du promenerat, eller tagit din lilla Polo. Hemma hade du öppnat upp ytterdörren på vid gavel så att solen lyste in på altanen och in i lägenheten. Du hade satt ut din badenbaden-stol som du älskade att sitta i. Eftersom det är fredag hade du ätit nybakta frallor, dedär ljusa med vallmo-frön på som du alltid lyxade dig med på fredagar. Du hade ätit dem med dendär Västgöta Kloster-osten, och till det hade du druckit kaffe. Du hade suttit där ute i solen, och läst din Svensk Damtidning som kom i onsdags och som fortfarande hade några artiklar som du än inte hunnit läsa eller bilder på kungabarnen du än inte hunnit titta på. Du hade gått ut till brevlådorna och hämtat posten till dina grannar, som hade lite svårt att gå. Du hade knackat på deras dörrar, bytt några ord med alla. Alla skulle uppmärksammas och ingen fick bli lämnad i glömska. Du visste vad ensamhet innbar och du var världens bästa på att sträcka ut en hjälpade hand. Du gick in med posten till min famor, ni pratade en stund och sen frågade du om hon behövde ha något handlat på Ica. Kanske tog du en biltur dit, kanske tog du med dig lilla farmor på en promenad dit så hon fick lite motion, som du brukade säga. När du kommit hem stod det alltid nån sömndrucken tonåring och väntade vid busshållplatsen precis utanför ditt hus, och som inte insett att bussen inte gick eller hade gått för längesen. Du kunde aldrig låta någon vara, låta någon anna behöva straffas för sin egna misstag eller glömska. Du skulle ropat "det går ingen buss nu! Hoppa in i bilen så kör jag dig till färjan!". Ibland tyckte jag det var pinsamt att du alltid var så rättfram, att du aldrig lämnade någon eller något åt slumpen. Likadant när vi var i stan och shoppade eller åt ute. Om du tyckte att nånting inte var rätt, att någon behandlat dig illa, att maten var kall, så sa du alltid till. I efterhand förstod jag alltid att det är precis så man egentligen bör göra. Jag beundrade dig alltid för din totala orädsla att "vara till besvär". Men lika mycket som du konfronterade andra, lika mycket om inte mer visade du hjälpsamhet och medmänsklighet utåt. Till alla. Ingen glömdes. Om du hade funnits idag hade du tillbringat  fredagskvällen hemma i din skinnfotölj fortfarande med ytterdörren på vid gavel så du kunde höra sommarkvällen pågå för fullt utanför. Kanske hade du tagt en dusch och satt i din Pelle Vävare-baddrock och med papriljotter i håret när jag kom. För ja, jag spenderade mer en gärna en fredagskväll med dig. Du hade köpt revbenspjäll, gjort sallad och till det hade vi ätit ugnsvarma baguetter. Efter det godis, eller kanske lite kex och ost. Jag hade sovit över på bäddsoffan, i dina nymanglade bäckobölja-lakan som du alltid var så noga med. Innan du hade gått in till dig hade du sagt "tänk, jag sover så bra när du är här. Jag känner nog att du är här även när jag sover. Visst e det konstigt?"

Vet du mormor, det är inte alls konstigt. Jag känner att du är här även när jag sover.


 


Inspiration

Nu ska jag visa er en grej hörni, titta på de här bilderna och säg om ni håller med mig om att de är så underbara?!
Hur ofta ser man såna här bilder numera?!









Illustratörer: Elsa Beskow & Ilon Wiklund

Det är när jag ser sånahär illustrationer som det riktigt kliar i fingrarna att få sätt aigång och rita, måla, skriva, använda dendär fantasin som jag alltid använt mig av...

...Hur många av er vet att jag som liten ville bli författare och har två pärmar hemma proppfulla med sagor jag skrivit som barn? :)




PISSIG dag

Igår var en PISSIG dag. Den var hemsk på alla sätt en dag kan bli hemsk. Mitt i allt helvete glömde jag faktiskt bort att jag lyckades klanderfritt klara av alla konferenser igår helt själv, agerade konferensvärdinna och servade alla gäster med x antal koppar kaffe, kakor, bullar och lunch. Fixade förlängningssladdar och agerade informatör. Diskade, städade och gjorde nybeställningar. Allt detta glömde jag bort igår, men fick nypa mig själv i armen när jag va hemma på kvällen och dagen hade ordnat upp sig. Tror det var den underbara thai-maten på Chapmans Torg som fixade upp helvetsdagen, gällande både det ena och det andra...

Fick även ett MYCKET glatt besked igår, men det väntar jag lite med att berätta...;-)

Idag har jag vaknat upp på ett mycket bättre humör, och omgivningen känns lite ljusare. Jag har hittills bokat in lite konferenser, fyllt på kaffemaskinen, plockat ur diskmaskinen, ringt samtal, rensat bland papper och druckit en iskall Ramlösa.

I eftermiddag ska jag hem till Amelie och mysa. Ska bli underbart!


Förvirrat

Varför är jag inne i en period där allt känns förvirrat?! För bara någon vecka sedan hade jag full koll på läget, full koll på mina känslor och full koll på mig själv. Efter en tuff start på sommaren kändes det äntligen som att dimman lättade, som att jag började förstå och acceptera. Nu kommer någonting som påminner om stress, eller åtminstone förvirring/likgiltlighet... det känns som om jag står någonstans mitt i mellan, som om jag blandar ihop igår och imorgon för att inte tala om idag? Vad händer idag? Hur känns det idag? Jag känner mig sur och grinig, är medveten om att jag låter likadant och att jag dessutom har mage att klaga ner på andras beteende runt omkring mig  -  när det egentliga felet kanske är JAG? Jag är medveten om att jag är överkänslig, jag känner hur överreaktionerna kryper under skinnet på mig så fort någon säger någonting, speciellt det du säger. Jag borde väl kunna vifta bort det? Borde inte hålla på som jag gör, borde inte behöva analysera sönder och tänka  -   inte bara år framöver utan ljusår framöver.... varför kan jag inte bara ta det som det är? Vara tacksam, nöjd och glad? Jag vänder och vrider på allt, och bara till min nackdel. Det är som om jag vill straffa mig själv, för att jag  -  de eviga optimisten  -  ska få en dust av negativitet och destruktivt tänkande för att inte bli blåst.
Kan det vara så? Och framförallt  -  när ska det vända?

Back to business

Hej allihopa!

Tillbaka på jobbet!

Dagen har hittills inneburit en hel del jobb, har bland annat tillverkat en prislista för konferensuppgifter på ett jäääkla snyggt sätt, om jag får säga det själv! Hade jag kunnat hade jag lagt upp en bild här på bloggen, men där stannar min tekniska förmåga. Har även ringt runt bland elektriker och fastighetskötare, bokat in konferenser och gjort ändringar i systemet. Där i mellan hunnit med att lösa Aftonbladets korsord och diskutera senaste skvallret ur Veckans NU med Robin och den nyagamla vaktmästarkillen August.

Har en hel del i huvudet nu efter två veckors semester. Jag känner liksom att det inte sitter lika självklart färskt i hjärnan än, när någon ringer och ber mig kolla saker i bokningssystemet eller behöver hjälp med andra saker. Man får liksom lägga lite extra fokus och koncentration. Har även kollat igenom veckans konferenser noga, så jag är förberedd. På onsdag har jag fyra stycken konferenser inbokade, varav tre som jag ska servera lunch samt ett antal kaffekoppar med tillhörande kaka till. Det är mycket som ska klaffa framförallt tidsmässigt. Men hoppas att det kommer gå bra, annars får man satsa på det där leendet och oskyldiga "jag-är-faktiskt-bara-sommarvikarie"-uttrycket och hoppas på det bästa!

Bor hos Hampus även denna sista jobbvecka. Har därför inte tillgång till att lägga upp bilderna som jag tog i helgen, men om jag lägger upp de senare så kör jag den skriftliga delen nu, vad sägs om det?

Tidigt i lördags morse packade jag bilen full med väskor, badkläder, mat och kläder och åkte och hämtade upp Hampus hemma hos sig. Efter en lättare förvirring då de stängt av Tingstadstunneln, vilket resulterade i omvägar genom Angered med omnejd kom vi till slut fram till Marstrand. Vi parkerade bilen och tog färjan över, där möttes vi av Amelie och hennes härliga mamma Annika. Vi satte oss på Bergs uteservering på kajen och åt god frukost i solen. Efter nån timme började värmeslaget komma krypande och Amelie tog med oss till bästa badstället. Där packade vi upp och la oss i solen på klippan... aaaah! Så underbart skönt! Efter två bad åt vi grillad kyckling, pastasallad, avocadoröra, barkis med philadelfia och vattenmelon. Satt där och hade det underbart länge länge.. På eftermiddagen packade vi ihop oss igen och gick hem till Amelie en sväng. Tog även en promenad runt om på ön innan det var dags att åka hem igen. Tack Amelie för en superfin dag!

Vi körde hem bilen till Hampus, duschade och gjorde oss iordning. Mötte upp Hanna Järntorget och tog vagnen hem till Emil. Jag, Hanna och en sisådär 8-9 killar, varav de flesta av dem gått på samma gymnasium och inte setts på länge vilket resulterade i en mindre reunion. Jag och Hanna tänkte för oss själva att "det är såhär det är att hänga på en killfest", och fick en slående inblick i hur det går till när killar förfestar ihop.

Sammandraget kom vi fram till att det är ett stort fokus kring Spotify och diverse musik (ofta av mer skrikig sort), killar står gärna upp och hänger och det konsumeras mestadels öl. Detta visste vi förstås redan innan, men det var ändå ytterst intressant att se det live. Vi föreslog en äkta tjejförfest nästa gång, då de kunde hänga med oss då vi sjöng på senaste radiohitsen av förslagsvis Lady Gaga eller liknande, drack vin (vitt eller rosé), satt tätt, tätt ihop i soffor, tog kort (helst på oss själva med huvuden tätt ihop så att armen av den som tar kortet avslöjar att man tar kortet själv), lockar varandras hår, sminkar varandra och givetvis  -  går två och två på toaletten. Vad sägs? ;)

Sent samma kväll kom vi oss in till stan, och efter att betraktat den vad som kändes som milslånga kön till Nef, blev det att vi gick till Trädgårn (jeey!). Det var grym musik och vi dansade och hade det super. Vid ett tillfälle spelades även I Want It That Way, och som ni förstår var lyckan fulltalig. Ett nattligt besök på Tintin (som numera har blivit en klassiker!) och sen sov jag på Hampus axel ända hem på vagnen, frös så jag skakade och det värkte i hela kroppen och i fötter.. har ingen aning om när eller hur jag somnade, men låt oss säga att det krävdes en hel del vatten dagen efter..

I söndags drog vi ut på tiden, jag och Hampus. Vi sov till 13, låg kvar och segade oss lite till. Åt en halv macka vi 14.. kände att nä det här går inte och problematiserade nåt oerhört att vi var tvungna att köra hem bilen till Björkö nån gång under dagen. Eftersom det blev jag som skulle köra, beslöt vi oss för att vänta ännu lite längre, och att vi borde ha nån mat i magen. Vi gick ner till Chapmans Torg och åt den godaste thai-mat jag ätit på väldigt länge. Vi drack även 2 liter vatten var. Vi såg tydligen törstiga ut, eftersom servitören tog in en hel kanna med isvatten när vi bad om lite mer. Det e service det!

Efteråt satte vi oss i bilen och åkte och handlade mat, lika bra att passa på när man ändå hade tillgång till bil. Körde sedan hem bilen till Björkö och tog bussen tillbaks in till stan. På vägen köpte vi godis och väl hemma lagade vi lite mat, fyllde lunchlådor och annat, och slöade. Gooo dag...

Men! Som sagt. Idag e det måndag och nu kör vi sista kraftansträngningen med en sista jobbvecka!

Hej!

Sol och salta bad...

Sitter i soffan, kollar på Vägen Ut med resten av familjen. Har precis kommit hem från hamnen. Vi promenerade ner och satte oss på bryggan, jag och Anders delade på en nudelsoppa med kyckling o grönsaker sen köpte vi glass; mamma, pappa, Anders o jag. Solen värde fortfarande så varmt, vilken sommarkväll...

Idag har jag och Hanna legat på klipporna, solat, badat... varit så otroligt skönt. Känner att jag samlat massor med energi av solandet och det friska salta havsvattnet.. bra att ha inför sista jobbveckan som kör igång på måndag!

Imon ska jag och Hampus ta bilen ut till Marstrand! Träffa Amelie, sola, bada, ha picknick, ha det underbart.. på kvällen blir det att åka tillbaks till Götet och en (va det ser ut som) sista utgång här denna sommar! Iaf bland de sista..;)

Hörs på söndag! 

Puss och kram på er!

Frukostdate, bad & takterasshäng

Godmorgon!

Soool ute! Ska strax samla ihop mig och gå ner till Tors Holme och bada! Men först; resumé av gårdagen!

Började dagen hos Hampus. Pussade honom hejdå innan han gick till sin praktik. Sov en timme till, gick sedan upp och gjorde mig iordning och tog vagnen ner till Brunnsparken. Dags för frukostdate med Marie! Eftersom vårt stammis-ställe inte behagade öppna för än kl 10, gick vi till Fröken Ohlsson och åt sconesfrukost. Mycket smarrigt och härligt att skvallra av sig med Marie  -  som alltid ;)


Vi kom fram till att jag alltid lyckas fånga Marie på kort med sin mobil i handen

...så här kommer ett au´ natural ;)

Vidare sen mötte jag upp Anders på terminalen och vi tog tillsammans bussen hem, med ett snabbstop på Systemet vid Amhults torg. Väl hemma gjorde jag en couscous-sallad med keso, avocado och feta och fyllde en flaska kallt vatten och drog ner till Tors Holme och la mig raklång bredvid Hanna, hennes mamma och syster. Låg ett tag och bara hade det skönt, solade och övervägde bad. Det blev inget bad, chocken sen dagen innan då jag och mamma var i hade tydligen inte ännu lagt sig. Vid 15-tiden cyklade vi hem. Dags för dusch, smink och det vanliga köret. Två timmar senare cyklade jag och Hanna till färjan och tog bussen hem till henne i Linné. Fick en liten snabb pratstund med "den andra" Hanna (som bor tillsammans med Hanna) och sedan trippade vi vidare mot Johanneberg, Mikaela och Mikaelas hus underbara takterass! Där satt vi sen i värmen och solen och drack vin och hade det super. De andra åt kräftor. Jag åt pannkakor med sylt från Hemköp. De andra skrattade först, men jag fick min revansch då de upptäckte hur klibbiga och kletiga de blev av allt kräftätande, medan jag fortfarande var hel och ren. Mmmm, skrattar bäst som skrattar sist! ;)










Efter en lång kväll med vin, trevliga människor och (mestadels) grym musik tog jag bussen hem. På Björkö väntade cykeln, så det var bara att pina på hem genom natten. Åt avocado och potatissallad när jag kom hem, en snabb avsminkning och så ner i sängen.

Tack för en underbart härlig dag!

GRATTIS!

Lillebror på din 21-årsdag!!!



Ps. Lycka till imon.... ;)


BACKSTREET BOYS SPELAR PÅ HOVET DEN 4E DECEMBER! JAG MÅSTE DIT!


 

Vem ska med?!




 




När vanvettet står över medmänsklighet

Goddag!

Sitter på golvet, omringad av ett berg av gula kassar. Inte vilka gula kassar som helst. Nej. Jag och mamma var igår på ULLARED. Ni vet stället ute i vildmarken som Gud glömde, men som däremot käcka turister och svenssons from all around kom ihåg. Och OJ vad de kommer ihåg. Även vi, uppenbarligen. Jag och mamma tänkte snillerikt, att om vi väntar med att åka tills vecka 32, så kommer nog de flesta ha börjat jobba igen = mindre folk. Låt oss säga såhär; det var inte lite folk. En del har tydligen fortfarande semester. Även vi, uppenbarligen. Men! Självklart hade vi planerat att åka tidigt, så klockan 08.00 var vi påväg ner igenom den halländska (?) landsbyggden. Mellan kossor och bondgårdar kryssade vi, och vid halv tio rullade vi in på denna gigantiska parkeringsplats som mer liknar ett intermezzo (nytt ord jag fångat upp idag) av legobitar i olika färger. Tyvärr var det inga legobitar, utan bilar. Vi åt en stekt ägg-macka i bilen och drack juice. Tog tre djupa andetag och sprang ut i ösregnet. Hämtade en kungvagn av XL size och sprang neråt entrédörrarna. Hoppet om att kunna passera dörrarna utan att först behöva köa i en två-sju timmar svek inte, och som tur var fick vi rätt. Vi skakade av oss det värsta regnet och gick in. Där inne var det fler (blöta) semesterfirare med 8 barn och 4 kundvagnar. Det var inte långt ifrån att man spotade en och en annan träningsoverall också. Jag bad mamma att ha koll på sin mobil (som annars mest ligger orörd längst ner i hennes väska), ifall vi skulle tappa bort varann så att jag kan ringa henne? Mamma skrattade lite och sa att vi nog skulle klara av att inte tappa bort varandra, vi var ju bara två! Sagt och gjort. Jag fick syn på min favoritduschcreme och begav mig till hyllan där den fanns (cirka 2 meter bortanför där jag just nu stod). Jag greppade flaskan och andades in den ljuvliga doften av dess innehåll. Vände mig om, och det självklara blev bekräftat. Mamma var borta. Framför mig såg jag knappt handen, men däremot tjugotusen andra människor och skrek halvt i panik och rusade omkring. Jag tänkte; bäst att jag plockar på mig lite och sen ringer mamma, så sparar jag lite tid. Sagt och gjort. Av ren flax fick jag syn på mamma en tjugo minuter och 58 bodylotions senare. Därefter gjorde vi upp ett nytt system. Vi parkerarade kundvagnen på ett bestämt ställe, sen splittrades vi och möttes upp en sisådär 15 minuter senare vid vagnen. Systemet fungerade även det i ca 15 mnuter, sen bestämde vi oss för att gå tillsammans till samtliga avdelningar och hyllor. Det gick bättre. Jag sa till mamma att nu gäller det att fokusera! Fokusera på sig själv och sina egna behov, och skita i alla andra. Sagt och gjort. Jag gick där, med blicken stenhårt riktad mot de hyllor där jag såg något a intresse. Jag brydde mig inte om vilka fötter jag trampade på eller i vilka ryggar jag gick in i på min väg dit. Samtidigt gick jag och svor över hur folk egentligen beter sig?! På en vanlig dag, på en vanlig shoppinggata eller i en vanlig affär så säger man ursäkta eller förlåt om man går in i någon. Det tillhör allmän kotym och är inte särskilt svårt att anamma. Överallt, förutom här. Ullared. Stället som Gud glömde. Här får man göra va fan som helst, slå sig fram, skrika i folks öron, armbåga sig mellan hyllor och vagnar. Alla vett och etikettregler är sedan länge bortglömda. Jag tror vi glömde bort dem när vi passerade Veddige, ungefär. Det gjorde alla andra också. Eventuellet lämnade de vettet ute i husvagnarna på Ullareds egna campingplats. Ja, ni hör ju själva. Efter många timmar av övertramp (både bildligt och bokstavligt) ansåg jag och mamma oss klara. Vi packade in våra gula kassar i bagaget, satte oss i bilen och pustade ut. Någonstans nära Veddige, kände jag någonting hända. Det måste ha varit detdär vettet som sakta kom krypandes tillbaka in i mig kropp. Väl hemma kände jag mig som mig själv igen, och hejade artigt på grannen vid uppfarten samtidigt som jag tänkte "idiot" för mig själv. Men det sa jag förstås inte högt.

Helgen då vi åt en del.

Hej!

Helgen har varit skön, slapp, go och härlig. Kör som vanligt en liten resumé i ett jääädra tempo!

I fredags hängde jag och Hampus hemma på ön, käkade gott och slappade. På lördagsmorgonen var jag ute och gick en morgonpromenad. Gick sedan hem och gjorde frukost. Gjorde oss iordning, och skjutsade Hampus till färjan. En timme senare var jag klar, och åkte in till stan och mötte upp Jossan och hennes syster! Vi gick runt på stan ett tag, de handlade en present till deras mamma, och sedan satte vi oss och fikade på Kosmos tillsammans med Hampus som kom och gjorde oss sällskap!



Efter fikat skildes vi åt, jag och Hampus gick och åt thaimat på Sun Wall, och sedan fick vi halvspringa till Bergakungen, dags för bio! Vi såg Sommaren Med Göran, riktigt kul och grym sommarfilm, ni borde se den!



Efter bion tog vi vagnen upp till Vasa och hamnade på Victoria. Något senare kom Martin och gjorde oss sällskap över några öl och en nacchos-tallrik. Marie kom förbi och vi hann prata en stund, innan vi började dra oss. Vi promenerade till TinTin, och för tredje (fjärde?) gången i ordningen åt vi ute. Tog en chailatte och en fralla, och sedan vagnen hem till Majorna.







Sooov länge, tog oss upp och käkade frukost på balkongen. Gjorde oss iordning och tog en promenad ner till Klippan och förbi Röda Sten. La oss på bryggan ett tag och slappade. Tog sedan vagnen in till Järntorget, mötte upp Hampus mamma Gunilla, och promenerade upp i Linné till Rumpan Bar. Åt (!) pizza med pesto, mozzarella, creme fraiche och basilika, sjukt god. Promenerade sedan tillbaka till torget, och de åkte hem till sig och jag till ön.





Nu sitter jag här, dricker te och ska strax lägga mig.

Hängde ni med? ;)

PUSS

Uppdaterar ikväll!

Håll utkik!

RSS 2.0