Dagens betraktelse...


Några av de saker jag dagligen bär omkring på i min väska:



Dessa attiraljer har en gemensam nämnare. Vilken?

Fredagsmys

Hej!

Lördag förmiddag! Eller kanske eftermiddag, beroende på hur man ser det. Jag är hemma, i soffan, känner mig lite krasslig. Igår kväll hade jag på gränsen till feber, och kallsvettades. Vet inte om det e nåt som ligger och gror, i torsdags fick jag avbryta träningspasset efter att det börjat flimra för ögonen och huvudet kändes som om det skull explodera nära som helst.

Gårkvällen var därför lugn, precis så som jag älskar att ha det på fredagskvällar! Vare sig jag eller Hampus orkade laga någon middag, så vi köpte pizza, coca cola och choklad, och kollade på Let's Dance. Mysigt till tusen.

       

Återkommer sen.
Puss!

Uppdatering!

Jag har fått höra att jag slarvat med att uppdatera bloggen det senaste. Dethär är ju fruktansvärt. Så ska det inte vara! Jag förstår frustrationen som väcks hos mina trogna läsare när jag inte ständigt håller er uppdaterade med vad som händer i mitt liv.


Hahaha NEJ, det är inte läge att vara stöddig och ha attityd när det gäller mitt bloggande. Jag tackar så ödmjukast för er uppmärksamhet och engagemang, det är så otroligt roligt! Jag har precis lärt mig hur man ser statistik över besökarna av bloggen, och jag måste säga WOW! Jag imponeras och förundras varje dag! Jag önskar man även kunde se vilka som är inne och läser... hur gör man det?

Ligger hemma hos Hampus. Han är i skolan på föreläsning sen länge. När jag vaknade så hade jag såndär huvudvärk igen. Sån huvudvärk som kommer av alltför intensiva drömmar, natten till ära även mardrömmar (drömde att jag tappade min handväska inne på taxfree-shopen på Stena Line = katastrof!) och intensiv käkpressning (?). Ni vet sådär när man ligger och pressar ihop käkarna och tänderna mot varandra, och liksom inte kan slappna av. Det gör att jag får spänningshuvudvärk när jag vaknar, som går som ett "band" från käkarna, hakan och upp över pannan. Lösningen på detta problem heter bettskena. En typisk såndär grej som jag tänker att jag ska fixa  -  så snart jag ha råd. Förra sommaren tog jag tag i projektet med min dåliga syn och fixade flådiga brillor till mig själv. Nu ser jag vad jag läser, vilket är bra! Får se när jag kan fortsätta med dessa investeringar i mig själv.

Appropå det, söker jag ju jobb som en galning. Till sommaren. Jag vill så gärna göra något annat i sommar än sälja bullar. Det har liksom haft sin charm nu i... sex år? Jag vill sitta i en reception. Alternativt på ett kontor. Göra nåt flådigt pappersarbete där jag får ha handsfree och flådiga kläder och pärlörhängen. Välmålade naglar. Uppsatt hår. Skor som klackar när jag går. Ett förinspelat röstmeddelande som talar om när jag är på lunch eller för tillfället inte tillgänglig, när någon ringer mig. Små rosa post-it-lappar överallt, organiserade förstås, som påminner mig om allt viktigt jag har att göra. Lunchen vill jag äta på Palace varje dag, gärna iklädd dräkter av olika slag. I gammelrosa. Vilken dröm!

Pussssss.

Sockerkaka


Hej!

I söndags fick jag en såndär nästan sjuklig lust att baka. Det händer ungefär en gång i månaden, och då gäller det att passa på. Det e inte varje dag man är sådär huslig. I söndags var alltså Dagen med stor D, dags för bakning!

Efter att jag rotat igenom hela mitt skafferi och halva Hampus, skrapade vi ihop ingredienser till chokladmuffins. Perfekt! Tänkte jag och skulle bara leta reda på dedär kakformarna jag visste att jag hade nånstans. Det hade jag mycket riktigt också. Förra året. Nån gång där i mellan måste en såndär bakdag ha inträffat, för några formar det hade jag inte. Till min stora glädje och lättnad hittade jag dock en sockerkaksform som jag gissar att min lilla mamma har smugglat dit. Ååå så bra!

Såhär såg det ut i bageriet:





Det är insidan som räknas. Eller hur?



Snöiga söndag!

Hej!

Finns det nåt skönare än att kolla på repriser på TVn en hel söndag? Ja det kanske det gör. Men det e bra skönt iallafall!

Igår var det lördag och en himla kul dag. Först kom som sagt Hampus släkt på besök. Vi fikade hos Hampus med ambrosiakaka och vaniljbullar som lilla farmorn hade bakat, sedan ville de se min lägenhet så vi tog en lite promenad över gården hem till mig. Efter detta trängde vi ihop oss alla 6 i bilen, varav Hampus fick ligga dubbelvikt i bagaget. Men in till stan kom vi ju, hihi. Det var ju världens snöstorm igår, eller iallafall upplevde jag det så! När vi satt inne på restaurangen (åt sjukt god pasta med oxfilé i tomat- o parmesansås, och glass med bär till efterrätt) blåste dörrarna upp precis där vi satt! Sjukt. Och sjukt kallt. Efter god och trevlig middag, var det dags för familjen att bege sig tillbaka till Götet. Jag och Hampus tog bussen hem. Väl hemma hade Hampus söta farmor lämnat en present till mig!



Rosa myssockar som farmor stickat till mig, rosa doftljus, rosa servetter och hemmagjort äppelmos! Såå himla gullig hon är! Blev jätteglad, och får känslan av att hon känner mig rätt bra vid dethär laget. Hihi.
Sitter här med sockorna på mig, and it feels goooood......

Efter att vi kommit hem, blev jag helt slut, så galet trött. Ville bara sova och försöka tina upp min fötter som förfrusit under dagens promenader. Men ingen ro, ingen rast! Sprang hem, duschade, bytte om, och sminkade mig, hem till Hampus igen på fördrink och sen åkte vi in till stan igen. Jag mötte upp Godis, och vi gick till Eriks födelsedagsfest, som dagen till ära hölls hemma hos Joanna. Ahh! Vi var lite oroliga att det skulle spåra ur, men det gick väl ganska bra, eller vad säger du Joanna? :)

När folk började dra sig för att gå ut (eller diverse andra aktiviteter) gick jag, Hampus o Sara o käkade på Burger King, sen tog vi bussen hem. Somnade som en sten. Jeey.

Här är ett axplock från gårdagen. Fler bilder finnes på face, naturligtvis.


Hur snygg är han inte?




Idag är det söndag! Förhoppningsvis blir det lite Melodifestivalrepris sen, måste ju kolla hur det gick igår! Till middag blir det fläskfilé, pommes frites, grönpepparsås och sallad. Jävlar vad jag längtar!

Puss, och den aaaallra största o blötaste pussen går till Godis, bara för att hon e världsbäst, helt enkelt. <3

Morgonblogg

Sitter och lyssnar på Ring Så Spelar Vi eller någon annan fyndig titel på P4 Göteborg... sjukt bra lördagsunderhållning! Jag har ju tidigare uttryckt min förkärlek för denna typ av 'underhållning', och det e ju bara så mysigt och rogivande. Testa innan ni förkastar det helt! Jag lovar, det kan skänka harmoni till den mest stressande människa, inte helt fel eller hur?

Egentligenhar jag inte alls tid att sitta här nu.. Vid 12-tiden kommer Hampus pappa, pappas fru Kia, farmor och farmors man på besök. Det blir kul att träffa dem igen! Sist var ju i julas. Ikväll blir det födelsedagsfest för Erik, men hemma hos Joanna. Ska bli riktigt kul! Har bestämt vad jag ska ha på mig nu = sparar därigenom två timmars beslutsångest idag. Good thinking!

Igår eftermiddag var jag hemma och myste med Marie. Hälsade även på Roberts hund Scarlet, gick helt otroligt bra. Jag blev så stolt över mig själv! Men det går alltid bra när hundar är som Scarlet; långsam, luffsar fram, skäller inte, nej morrar inte ens! Borde kolla upp dethär med min hundfobi. Har ju precis lyckats vänja mig av vid min tidigare kattfobi. Iallafall nästan helt. Har blivit kompis med grannkatten. Fast bara när Hampus är med. När han inte är det så springer jag förbi.

Efter besöket hos Marie gick vi och mötte upp Carro på jobbet, sen till Blue Moon för after work. Har nu fastställt ännu en gång att jag inte tycker det är så fruktansvärt roligt. Trevligt mm, ganska lagom, joo... men kul? Njae. Och fredagskvällar gör sig bäst hemma i soffan med mat och godis! Det tycker jag verkligen! Och Let's Dance, såklart. Japp, fredagar blir hemma! Hääärligt.

Nej nu måste jag hoppa in i duschen om jag ska hinna!

Ps. Månadens Play-list enligt mig:

1) Beyoncé  -  Halo
2) Britney Spears  -  Amnesia
3) Veronica Maggio  -  Gammal Sång
4) Movits!  -  Fel del av gården


Hej!

Är det vår nu?

Godmorgon alla glada!

Här sitter jag, äter mina kesomackor till frukost som nu blivit standard. Jo faktiskt! Förr om åren (höhö) brukade jag alltid variera min frukost, äta fil en dag, youghurt, ägg, frukt. Men nu, gott folk, har jag alltså hittat den ultimata frukosten. Grovt bröd, gärna med solrosfrön, skinka, keso, mjukost och paprika. Varför är då detta så bra?
1) Jag blir mätt. Det är bra, eftersom jag alltid är sinnessjukt hungrig varje morgon. 2) Jag slipper tänka varje gång jag är i affären, och slutligen 3) Det är relativt nyttigt, vilket också är bra eftersom jag lyckats hitta ett pålägg (skinka) som förhoppningsvis e liiite nyttigare än 3 kilo ost som jag brukar ha på. Voilá! NÖJD!

Mmm.. min frukost var inte alld det jag hade tänkt ägna detta inlägg åt, men spontanitet ska man ju alltid välkomna med öppna armar.

Hursomhelst!

Nu tycker jag att det borde vara vår. Så mycket SNÖ som har fallit här i Värmlands mörka skogar sedan i princip oktober (!), så borde snön snart... vara slut! Hur mycket snö kan det möjligtvis finnas?! 99% av den befintliga snön har hursomhelst fallit här  -  just där jag bor  -  i Karlstad. Jag är så sjukt trött på den nu. Snön alltså. Jag vill ha VÅR nu! Och lägg då märke till att jag inte ens är nån utmärkande vårälskare. Nej nej. Men dethär...! Nej nu får det komma lite sol och värme.

För att dra mitt eget strå till stacken har jag bidragit med några självklara vårtecken, allt för att locka fram solen så snart det bara går. Jag har:

1) Gjort  med blonda slingor i håret.
2) Börjat tänka some serious thoughts om Beach 2009. NÄ! Haha jag skoja. Jag hatar det uttrycket. Men denhär     perioden är härlig att träna under, man känner liksom mer motivation. Oftast iallafall. Emellanåt.
3) Vårstädat min garderob!!!

När jag städar ur min garderob gör jag det ofta och ordentligt. Sånt som slängs är:

1) Söndiriga kläder (fast hur ofta hittar man såna? Dem har jag slängt från första början)
2) Uttvättade (heter det uttvättade eller urtvättade? Måste kolla upp.) kläder.
3) Kläder som symboliserar för mycket dåtid. Ett klädesplagg som jag använt extremt mycket under en period, som gör att jag kan accossiera en hel självbild utifrån bara det plagget. De ryker, för jag älskar att känna känslan av ut med det gamla, in med det nya. Exempel på detta är min tuggummi-rosa Svea-hoodie med texten "Vildängel". Den köpte jag år 2004, och den hade jag när jag körde upp och fick mitt körkort! Alltså fick denna ljuvliga skapelse se döden igår. Men de vackra minnena finns såklart kvar. Torkar några tårar och försöker vara stark...

Hursomhelst, MYCKET försvann.

Glömde tyvärr ta en FÖRE-bild, men här har ni tre EFTER-bilder, så förstår ni vad jag menar.





Sådär ja! Nu kan solen och våren komma  -  jag är redo!!!

Puss


Glömde den viktigaste....

Till Lisa, mitt hjärta.





Linda & Lisa <3

Mer minnen, del 1

Fortsätter med minnenas kavalkad. Bilder förknippade med låtar som blivit alldeles speciella minnen. Varsågoda!

LONDON
LONDON - Mr Brightside / The Killers

Adam Tensta
Adam Tensta i  Karlstad - My Cool / Adam Tensta

NOLLNING 2007

NOLLNING 2007 - Sean Kingston  /  Beautiful Girls

Vår 2008


Vår & fest i Karlstad - Veronica Maggio / Måndagsbarn

BACKSTREET BOYS, Sthlm
Backstreet Boys, Stockholm 2008 - Backstreet Boys / Everybody (Backstreet's Back)




Julfestligheter 2008 - Movits! / Fel del av gården


Sommar 2008 - Jason Mraz / I'm Yours



A Trip Down Memory Lane

Jag har en väldigt nostalgisk sida. Det betyder att varje gång jag tittar i fotoalbum, läser gamla dagböcker
eller rensar bland gamla brev så får jag liksom rysningar över hela kroppen och en välbekant känsla
dyker upp: "Det var ju bättre förr..."

Sen vet jag att det liksom inte alls var det, och att kameran exempelvis oftast dyker upp när man är på fest/semester/ute eller andra likande tillfällen, vilket gör att bilden av hur det var förr är något (om inte mycket) glorifierad.

Men än dock, så känner och tänker jag samma sak var gång. Jag har länge tänkt att jag ska, som projekt, scanna in alla demiljontals bilder från min gymnasietid (innan digitalkamerans födelse) och lägga upp. Jag ÄLSKAR de bilderna. Det blir ett projekt tills nästa gång jag är hemma.

Tills vidare lägger jag upp ett axplock av gamla bilder, de flesta från åren 2005-2007 (ungefär).
Håll till godo!

Jag och Marie i Linné på min 21-årsdag
Anders, kusin Nicklas,jag och Emelie på min 21årsfest
Jag och Lisa laddar upp i The L.L Residence
Här e vi ju!
Inne på Stars N Bars
80 tals fest, 1an på gymnasiet
Camping Tylösand med tjejerna
Tylösand
Påväg ut till Deep en sommarkväll
Midsommarafton
På Boulevard
Jag och Emelie
Nyårsfest hos mig 2002/2003 tror jag?

Jag och Anders
Jag och Anders på kusin Nicklas student
Jag och Anna, Tallinn med turismklassen
Jag och Isak, fest hos Jesper (1an på gymnasiet)
Jag och Stina, Nyår
Jag och Max, konsert Darin/LenaPH/Uggla på Trädgårn
Jag på Cheers
Midsommar i Hjuvik
Jag och Jessica, Anders fest
Jag och Annika, Nyår
Slottsskogen
Student
Student
Student
Student
Student
Tjejer påväg ut
På Justin Timberlake konsert
Förfest hos Annika

Fortsättning följer...




Testing testing

 

Tack till Martina, som ägnat ett helsides-inlägg på sin blogg om hur man gör! =D
www.martinamartina.blogg.se

Dagens TIPS!

Godmorgon gott folk!

Idag är en hemmadag, en dag då jag unnar mig att anse mig KLAR med hemtentan, och dessutom anser att jag är värd att ligga på soffan, kolla på film hela dagen och dricka tre liter te. Yessss!

Har ett träningspass kl 17.15... får se hur jag gör med det. Kanske blir en promenad istället? Vi får se.

Här kommer ännu en punkt i programmet där jag vill flagga lite för min lillebror, som den omåttligt stolta storasyster jag är! Tycker ni ska gå in och kolla på hans nyöppnade hemsida, om ni är intresserade av grafisk konst och design, eller bara inte har något att göra!

                                                                            

 
                                                                                                     
www.andersolausson.com

Hejdå så länge!

Afternoon Tea


Hej!

Ännu en effektiv dag! Skönt! Har skrivit klart hemtentan!!! Kanske behöver en sista finslipning imon, men grunden är lagd och it feels goooood. Har även faxat iväg ett intyg på att jag är student vid Karlstad uni, till Riksbyggen. Detta moderna samfund som "helst ser att man faxar, inte mailar". Detta med argumentet "det är ju enklast så". Ja absolut, efter att ha hittat ett ställe på skolan med en faxapparat á la -97, stått i kö i en kvart samt betalat min sista 5-krona  -  så var projektet genomfört. Härligt!

Nu är det dags för eftermiddagste, kakor och ett stundande avsnitt av The Hills. Mmm!

    +        =   ultimat eftermiddag

Hello Monday!

Hej!

Måndag igen! Helgen går alltid så sjukt fort oavsett vad man gör. Galet! Lördagen flöt på av bara den, var tvungen att komma till Apoteket o fixa medicin, och såklaaaart så har Apoteket här i Kronoparken bestämt sig för att inte ha öppet på lördagar längre som de haft förut (?!), så där stod jag och ryckte i handtaget och kände mig dum! Min beslutsångest hägrade och tårna frös till is, men så kom där en orange buss och jag kastade mig på. In till stan, snabbt som fan (jag skulle ju PLUGGA hela dan!) sprang till Apoteket, gjorde det jag skulle och precis som jag avr påväg att ta första bästa buss tillbaka igen, fick jag en snilleblixt  -  sprang in på H&M och köpte hårfärg (slingor). Hann tillbaka hem innan jag ens hann å blinka. Jeey!

Nu skulle man ju kunna tro att jag fortsatte denna effektiva start på morgonen med att göra det jag faktiskt skulle -  plugg. Men noooo. Med ett rykande förskt slingpaket i handen, finns det inte så mycket att fundera över. På med hättan, i med färg, och vips! -  4 timmar senare var jag klar! (Kolla in resultaten längre ner!) Lagom för att hinna duscha, måla naglarna och så helt plötsligt var det kväll.....! Hampus kom hem från Stockholm vid 19-tiden, vi rusade till Konsum och köpte kvällens förnödenheter (?) sprang hem och började laga mat. Kl 20 va det ju schlager och då vägrade jag stå i köket. Kvällens meny blev; vitlöksbröd, grillad kyckling, bakad potatis med vitlökssmör samt egengjord guacamole. Så sjuuukt gott!

Fick en Alla Hjärtans Dags present också! <3:



Igår (söndag) sov vi, tog det väldig lugnt, gjorde oss iordning och åt supergod frukost/lunch, äggmackor, skink- och kesomackor och te. Sen gick vi (tro det eller ej!) till skolan! Tog med datorn och fick skrivit en del påhemtentan. Perfekt för att döva ångesten äver den så gott som uteblivna pluggningen både fredag och lördag.Helt OK att sitta där en söbdag, bara ett par timmar, alldeles tyst, plus att känslan att man gör det "för att man vill" eller åtminstone gör det utan att man egentligen måste (eftersom det e söndag) va härligt bubblande. Borde alltid göra så och slippa ångesten veckans alla andra dagar.

Nej nu måste jag skynda mig! Back to school.

Puss och ha en jättebra dag!

Blondie

...då vart man blond igen! Jeeey!
Vad tycks?



HjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärta

                                                 

                                                                                 
Idag är det Alla Hjärtans Dag!
        
....och jag färgar håret (igen!)


Hörs senare!

Ryyysningar...

...får jag av Beyoncés låt "Halo". Lyssna själva:
http://www.youtube.com/watch?v=70AgyIEnBRE

Dagens betraktelser

Hej alla

(vågar jag säga 'alla'?  Hur många är det som klickar in och läser här lite då och då? Vem vet! Måste fråga om Hampus eller lillebror kan fixa en såndär räknare..)

Ja.. men HEJ DU iallafall!

Här kommer några betraktelser jag gjort idag:

Har ni tänkt på hur vissa dagar kan vara allt-eller-inget? Med det syftar jag främst till plugg. Vissa dagar, som igår, funkar allt. Jag fick tummen ur och ringde massa jobbiga samtal (som jag hatar), pluggade (kom igång med hemtentan), fixade det sista detaljerna med mitt cv, mailade ut mitt cv till ett flertal företag i Gbg och tränade. GRYMT bra jobbat, mig själv! Tack tack. Men..... idag? Gick upp tidigt för att fortsätta mitt grymma flyt. Vad hände? Nä just det. Ingenting. Har suttit med datorn i knät hela dagen lång, tittat på bokhögen och förvånats över min handlingsförlamning. Kort sagt kan man säga att det mest effektiva jag fått gjort idag är träningen, och inte heller där tog jag ut mig (förlåt Axel!). Skyller på träningsverken sen igår. Gött.

Har surfat runt på mina favvobloggar (sammansatt ord?) idag. Har en lista på mer eller mindre kändistjejers bloggar; listan lyder som följer; Blondinbella (min favvo!), Josefin Craaford, Elin Kling, Carolina Gynning och Katrin Zytomierska. Denna Katrin, som jag direkt avfärdat som en iq-befriad idiot... njaaa jag vet inte det ja! Visserligen är hon tusen gånger argare och mer bitter än vad jag någonsin skulle kunna bli om jag så fick betalt  -  men ändå lite smårolig! Hennes inlägg balanserar på gränsen mellan tokgalning och ball. Värd att läsa då och då hursomhelst.

Jag ska villigt erkänna att jag inte är superinsatt i debatten om huruvida Liza Marklund och hennes böcker Gömda och Asyl är en enda stor bluff -  men det jag reagerar på (eftersom jag läst böckerna, och då tyckte dem var bra) är vilket jävla miffo denna Mia verkar vara in real life! Eller förlåt, så ska jag inte säga , men vilket jävla miffo till bild hon väljer att visa upp för svenska folket i Aftonbladets TV-intervju! För det första; va e det för sjuk dialekt hon kör? Inte e det den traditionsenliga svengelskan (läs: svensk/amerikanska), utan nåt typ..... mellanting, med nånting som kan liknas vid talfel och på det nån "darrande läpp"-historia för att fånga tittarnas sympati. Eller? Och de kommentarer hon lägger, what?! Vi får väl skylla på det faktum att detta var hennes första TV-intervju ever. Och sista. Hoppas vi.

Puss på er!

Ps. Har ni gjort några betraktelser idag?

VILL HA!

Ansiktsbehandling
En lägenhet i Göteborg efter utbildningen
            Body Shop produkter

Biljett till London

   Varm choklad från Starbucks 
Pengar
Ralph Lauren Romance
Mmmm Marabou
            Mer produkter från Body Shop             


+ ett par VITA FRED PERRY VÅRSKOR vars bild inte vill fungera, men de toppar listan på must have's!


DAGENS...






1)  Gå till Riksbyggens vaktmästarexpedition och byta ut fläktfilter.
2)  Ringa Riksbyggen och tacka ja till lägenheten.
3)  Redigera CV't.
4)  Ta fram en lista på alla tänkbara företag i Göteborgsområdet.
5)  Maila ut CV till samtliga (nja) företag.
6)  Ringa Försäkringskassan.
7)  Ringa Com Hem
8)  Läsa sista kapitlet i Kom Igen Nu, Gubbar!
9)  Börja spåna på hemtentan.
10)  Göra some serious writing on hemtentan.
11)  Träna.
12)  Ringa Försäkringskassan igen eftersom jag inte förstod vad de sa första gången.
13)  Näe förresten, MAILA Försäkringskassan istället.


Tankar



Låt mig göra som jag vill, men kom gärna med förslag.
Låt mig förlora, för mig är det inte viktigt.
Låt mig vara jag, men inspirera gärna.
Låt mig prata, men förstå när jag vill vara tyst.
Låt mig vara tyst, men uppmuntra gärna till samtal.
Låt mig veta sanningen, men väg dina ord först.
Låt mig vara med, men respektera mitt behov av ensamtid.
Låt mig tänka fritt, men hjälp mig då jag hamnar på villovägar.
Låt mig bestämma själv, men visa engagemang.
Låt mig vara Linda, bättre än så kan jag inte.

10 TECKEN PÅ ATT JAG BLIVIT GAMMAL!

Har på senare tid börjat uppmärksamma och fundera över olika tecken och faktorer som pekar på att jag börjar bli gammal! Eller åtminstone att jag numera inte ENBART identifierar mig med skrikande fjortisar på Backstreet Boys-konserter (!), utan även kan tänka på mig själv som något.... äldre! Mognare! Kolla bara här!:

1. Jag älskar att lyssna på P4 Göteborg. Det är nåt med detdär gamla som tilltalar mig... old school-radio, en programledare, en gäst, nyheter var 3e minut, och absolut ingen Lady Gaga eller Britney. Skön variation! Dessutom låter rösterna så mysigt på radio, har ni tänkt på det? Sådär berättande, jag har bara lust att krypa upp i soffan, dricka varm choklad och minnas tillbaka till tiden då berättande fortfarande var hett  -  godnattsagor, berättelser, ja sagor i största allmänhet. Go P4!

2. Jag älskar att läsa SE&HÖR och alla andra skvallertidningar (bara uttrycket 'skvallertidningar' säger en hel del). SVENSK DAMTIDNING är favoriten, heta nyheter om Europas i allmänhet och Sveriges i synnerhet, kungligheter! Oh la la! Då min mormor prenumererat på denna tidning så länge jag kan minnas, så läste jag dem alltid där, även hemma när mamma fastnade även hon. Cosmo, Klick och Plaza i all ära  -  men är ändå inte tanttidningar de bästa?!

3. Jag tycker det är HÖG mysfaktor på programmet Go'Kväll på SVT. Inte så att jag sitter klistrad och följer varje sekvens (faktiskt), men det är supermysigt att ha på det sådär i bakgrunden medan man går rutn i lägenheten och pysslar med grejer. Ex;  diskar, bäddar, sorterar tvätt. Och så vidare. Perfekt!

4. Jag uppskattar LUGNA HELGER! Dessa ord skulle jag aldrig tagit i min mun för nåt/några år sedan, då var det likställt med = TRÅKIG helg. Nu uppskattar jag att vakna upp på lördagsmornar och INTE ha något planerat. Ta dagen som den kommer, köpa god mat och godis (såklart), ligga hemma, kolla på alla bra program och bara njuta av att inte ha planer. GÅ runt i myskläder, dricka tre liter te, ligga med filt och kudde i soffan, ja hela baletten. Härligt!!

5. Jag börjar tänka framåt. Ja, inte bara framåt mot nästa helg (läs ovanstående punkt), utan liksom... framåt! Jag som alltid haft en "framtidsstress", fått panik när folk (speciellt sådana där organiserade och planerande människor vars bästa vän är 'framförhållning') börjat prata FRAMTID med mig. Vad ska du göra sen? Vad vill du jobba med? Hur har du tänkt dig? Vad är första steget? Hur tänker du.... AAHHH STOPPPPPP! Men... Nu har jag alltså insett att ett sätt att bota denna panikångest är att faktiskt ta tag i det. Face'a (hur stavar man till det?!) framtiden, tänka att det är bara jag själv som kan bestämma hur min framtid ska bli. Om jag själv engagerar mig, slipper man låta andra göra det för en, och kunna placera en vart de vill eller ge erbjudanden du helt enkelt inte KAN tacka nej till  -  eftersom du själv inte kollat upp några alternativ. Mitt färdigställda CV är första steget mot min framtid  -  som jag gärna bestämmer själv. Iallafall så långt det går. VUXET!

6. Jag VÄGRAR gå och lägga mig på kvällarna utan att jag har diskat först. No, nej, aldrig,never, nix. Även om klockan är 4 på natten och man ätit nattamat, så MÅSTE jag diska och skura diskbänken innan jag går och lägger mig. Några gånger har jag avvikit från denna regel, och tro på fan att ångesten är det första som möter mig på morgonen när jag kommer upp och känner dendär lukten av stekos och ingrodd mat i tallrikarna. Nej nej, diska först, sova sen.

7. Jag börjar oroa mig för nästa månads räkningar direkt efter att jag betalat de aktuella räkningarna för månaden. Inte oroar, men tänker och försöker så gott det går förutspå vad för roliga kuvert som kan hamna i brevlådan nästa månad. Försöker därefter uppskatta hur mycket det kan bli, kolla över ekonomin, se om det går att lägga undan några pengar redan nu (går ALDRIG, men tanken är ju god), och då Dagen med stort D då studiemedlet kommer  -  börjar jag med att betala hyra, telefonräkning, interneträkning....osv INNAN jag tänker "åh! SHOPPA!". Detta är ett stort steg för mig, och ja  -  jag uppskattar all form av beröm i kommentaravdelningen;)

8. Jag börjar tänka på mat i form av  -  ät nyttigt och ät varierat. Med detta menar jag att även om min frys är fylld med falukorv (för att Willys hade extrapris på det sist jag var där), så OM jag har ätit falukorv dagen inna så vägrar jag att äta det dag nr 2 igen. Då måste jag liksom ha variation för att åtminstone försöka uppnå någon form av kostcirkel (!?). Även om jag så ska lägga mina sista pengar på en köttbit, så gör jag hellre det än att steka falukorv 3 dagar i streck. Bra va?!

9. Jag har börjat inse att jämnåriga kompisar/gamla klasskompisar/bekanta/ja ALLA som får barn vid min ålder (23-24) INTE är knäppa, konstiga eller HELT SJUKT för tidiga. Jag börjar inse att det inte är helt absurt att få barn i denna ålder, utan att det mer handlar om olika val i livet. En del väljer att få barn nu, en del väntar. Jag väntar. Men det behöver inte betyda att alla andra är sjuka i huvudet. Mognadstanke på hög nivå!

10. Jag fylls av en sån otrolig välbehagskänsla när jag har städat, diskat, tvättat, gått ut med sopor eller äntligen organiserat alla dedär papprerna som ligger och skräpar nånstans. Inte bara att "jaha, då va det gjort" utan liksom "GUUUUD VA SKÖÖÖNT! Åhhhh så fint det blev hemma!!! Och tänk så lätt jag kommer hitta bland mina papper nu när de är så orgniserade i bokstavsordning och allt! Jag är en PERFEKT MÄNNISKA!!" Mer så, typ.

Lista på 10 tecken på att jag är otroligt barnslig kommer en annan gång.
Stay tuned!

En blekt blondins bekännelser. Nästan.

Hej!

Snart dags att sova. Imon ska jag upp tidigt och städa lägenheten inna besiktningsmannen kommer och inspekterar.... iiihh!

Anyway

Ikväll har jag och Marie experimenterat med mitt hår = a.k.a Marie har slingat mitt hår! Det tog ungefär 3 timmar i runda slängar, och jag hade i färgen i ca tredubbelt så lång tid som förpackningen anvisade. Bra! Jag tänkte; kanske blir håret gult, kanske ramlar det av. Vem vet! Spännande!

    = 

Halv tio (började kl 18.30) sköljde vi ur färgen, och efter efterbehandling och föning började så smått en färg som jag kallar "en blandning mellan guld och orange" smyga fram! Men lugn lugn, det låter mycket värre än vad det är. Det är rätt fint! Helhetsintrycket är att håret är något ljusare än förut, då det var min naturliga hårfärg (mörkblond/cendé). Jag är fortfarande långt ifrån mitt drömmål  -  blondin, men en bit på vägen är alltså ikväll avklarad!

Som tack mutade jag Marie med semla och kaffe (som hon fick koka själv. Jag + kaffebryggare = ?).

Mysig kväll!

PUSS

Roliga dagar vår/sommar 2008





















50årsfest!

Hej!

Söndag igen! Mmm, riktigt mysig söndag, har dock sovit bort halva dagen, men jag är ju ändå inte så mycket för just söndag förmiddag... då har man mest ångest över allt man borde utätta under dagen som ändå aldrig blir av. Typ plugga. Typ städa. Typ tvätta. Typ.

Har ätit megafrukost hos Hampus; rostat bröd, te och smoothie, mmm!

Nu är jag hemma och tänkte faktiskt  ändå göra lite nytta... har nämligen upptäckt en ny sida av mig själv; jag har upptäckt Frank Sinatra! Hmm eller ja, jag har alltid gillat att lyssna på lite äldre musik, sådan som man bara mår bra av helt enkelt. Tänker speciellt på alla oändliga besök på Starbucks i London, den dagliga varma chokladen, som alltid avnjöts till gammal musik, Frank Sinatra, Dean Martin o gänget. I like! Så nu har jag laddat ned hans Best Of, och tänkte komma in i detdär 'sköna' stadiet, där man har ork och lust att gå hemma och småpilla med lite husliga sysslor. Jiihooo!

Lite om gårdagen! Jag var på 50årsfest (hur många ord är det? Tre eller ett sammansatt? Måste kolla upp.) E
mma och Ida fyllde (gemensamt) 50 år, och firade detta i Kronans takvåning (hehe). Mycket folk va det, sjukt god välkomstdrink och trevlig stämning (oj nu lät jag som om det vore jag som fyllde 50  -  ensam!)




Hursomhelst! När klockan började närma sig 24 begav sig de flesta ut, och lilla jag trippade hem till mig  -  åt äggmacka och njöt av livet i allmänhet! Nuförtiden går ekonomin inte ritkigt ihop med utgång, det gillas inte, men that's life. Jag ska ju inte vara student i all evighet, brukar jag tänka. Eller hur?;)

MÅSTE MÅSTE MÅSTE se reprisen av schlagern ikväll. Hur kunde jag missa?! Hade det inte varit för att dessa underbara tjejer firade sin födelsedag hade jag aldrig lämnat huset! Schlager är en traditon och sådana ska hållas på. Tur att Maria var på hugget och lämna sms-rapporter hemifrån TV-soffan i GBG - tack! :) När vi var små älskade vi schlagerfestivalen så mycket att vi skrev en egen sång om just denna stora dag. Den gick såhär:
"Melodifestivalen.... man ska ha roligt hela dagen.... och få ont i magen, på Melodifestivalen....jääää" (melodi: okänd).

Här är jag och Maria, i något vuxnare ålder (dock lika hängivna schlagerfans)



Här kommer lite bilder från igår!
Hepp!













Ps. Martin nu kan du inte tagga av. Äntligen har jag överlistat systemet. Hahaha.

Puss!!!

Ps. Det kommer mer inlägg med bilder sen... är på det humöret ;)



Såhär önskar jag...

Romantiskt och gammaldags.....










..... Blandat med sterilt och modernt........











...bara drömmer mig iväg lite...




Ännu mer organisering.

Efter en dag i skolan, gruppdiskussion, lästimmar i bibblan, snabbis på stan, systemet, presentköp och en bussresa hem  -  sitter jag i soffan med laptopen i knät, och har så gjort de senaste 5 timmarna nonstop.

Har nämligen äntligen fått tummen ur och fixat mitt CV! Jag hade ett gammalt, som fick fungera som nån form av mall, men sen jag skrev den har det gått massor med tid och en hel del har hänt. Intressant var dock att mina drömmar i princip fanns kvar i den mer beskrivande delen av cv:t. Något modiferade, men dock fanns de redan då. Härligt att kunna få känna att man är principfast och konform någon gång emellan alla dessa vändningar.

Fick stackars mamma och pappa att bokstavligen riva ut ALLT innehåll i ett skåp därhemma, där jag var säker på att jag hade alla gamla papper  -  referenser från jobb, betyg, intyg etc. Efter flera timmars letande och sorterande ur mitt gamla liv, hittade mamma till slut nästan alla dokument jag saknade, och pappa scannade dem och mailade dem. Känns skönt att ha de samlade på datorn. Tryggt.

Efter ett enträget slitande med att försöka få mitt förflutna att gå ihop rent tidsmässigt (när pluggade jag det? Vad hette chefen där? Vilken adress låg den arbetsplatsen på? När gick jag ut den och den skolan?) , grym feedback och ett djupdyk i min personlighet (haha) resulterade det äntligen i en snygg och välformulerad lista med alla jobb samt utbildningar, samt den beskrivande delen där jag framställt mig själv som

1) Ambitiös
2) Seriös
3) Pretantiös

YES! Det är ju så man får göra. Ta ett djupt andetag, berätta hur bra man är och vilka otroliga kvaliteter man besitter (!), sedan andas ut och klicka bort.

Känns bra nu!

PUSS PUSS.

Ps. Nu är jag trött. Och hungrig. Typiskt.


Godnatt!

DAGENS...





Till min lillebror Anders som kom in på Berghs!!!





____________________________________________________



Dagens ris:

Smågräl......

...


Har skickat ett mail. Vill att det ska betyda något.


Dagens moralsnack. Eller?

Arbetade med gruppen idag. Skulle skriva ett arbete in socialpsykologin, och vi diskuterade massor med saker  -  bland annat 'respekt'. Vi gled därefter över på massa andra irrelevanta samtalsämnen (men som alltid är mycket roligare, av någon konstig anledning). Men när jag kom hem kom jag att tänka på detdär med respekt igen. Att respektera varandra. Dethär kan för vissa låta klyschigt och överarbetat  -  men jag kör iallfall!

Jag har ofta kommit på mig själv med att tänka över ordet respekt, och vad det egentligen innebär. Det kan ju såklart innebära massor med olika saker ur olika infallsvinklar och perspektiv, beroende på vem som tolkar det.

För mig innebär respekt först och främst förmågan att verkligen kunna respektera någon annan. Inse att alla är olika, att ingen är rätt eller fel. Bara olika.

Om man försöker så gott man kan att hela tiden ha det i åtanke, så skulle kanske mängden skitsnack minska. Istället för att tänka att den som inte gör som en själv, eller inte är som en själv, för den sakens skulle gör/är 'fel', vore det ju så enkelt att bara tänka: Aha! Vi är olika!

Jag menar inte alls att jag är bättre än någon annan. Jag kan också snacka skit. Jag kan också ha förutfattade meningar, eller tänka att någon verkar knäpp/sjuk i huvudet för att han/hon inte gör som jag/väljer som jag/är som jag. Men jag försöker påminna mig om just det faktum att det inte finns nåt rätt eller fel, och istället för att ifrågasätta andras val och beslut eller handlingar  -  respektera dem! Alla vinner på det.

Om jag fattar ett beslut, som för mig är det bästa alternativet och om beslutet och dess konsekvenser endast rör mig  -  så förstår inte jag hur folk kan tycka sig ha rätten att lägga sig i och ifrågasätta. Dethär gäller inte bara mig, det är en generell tanke jag har. 

Som sagt, alla skulle vinna på det.

Alla sköter sitt. Svårare än så behöver det inte vara.


NY DESIGN!



Min grymma lillebror har till min stora förtjusning och glädje gjort om min blogg med en ny fräääääsch design! Jag tycker han har lyckats fånga mitt sanna jag med imponerande exakthet; blommigt, rosa, romantiskt.
Vad tycker ni, visst blev det fint?



Kolla in fler av Anders grejer på: http://www.thestudio-88.com/


Fina mina!


Smått och gott om helgen!

I fredags kom min kära mamma och pappa och hälsade på i skogarna. De var så himla kul att se dem, det kändes så längesedan... och ändå var det inte så länge sen jag var hemma och det var Jul?! Hursomhelst. Jag och Hampus briljerade i köket, och var tvungen att poängtera detta för varandra cirka 8 gånger under middagen. Värt!

Kvällen avslutades med TV, godis och massor med prat.

Lördagen kom, och efter en god frukost åkte vi ner på stan och gick i affärer (till pappas stora förtret). Jag och mamma har inga problem med att springa in och ut i affärer, och på några timmar hade vi (läs: mamma) inhandlat följande små underverk till min garderob:







....samt underkläder och ett par vinterstövlar (eftersom mina gått sönder och jag nu har kunnat kasta dem med gott samvete). Tänk vad sant det är att man kan köpa sig lycka! Joooodå, skit samma om det är tillfällig eller inte går att mäta sig med lycka i form av  exempelvis kärlek, men nog fan är det LYCKA!

Lunch åt vi på Café Royal, god panini med mozzarella, creme bonjour, parmaskinka och paprika. Mm nu blev jag hungrig... eller ännu mer hungrig... jag var hungrig redan inna.. åh ÅH irrelevant!

Iallafall! Hem kom vi, och på kvällen gjorde vi iordning mat och Hampus kom och åt med oss även denna kväll. De går bra ihop, familjen och Hampus, vilket värmer mitt hjärta oerhört.

På söndagen åkte mamma och pappa hem vid lunchtid, först körde de ner Hampus och mig till stan så vi tog en liten promenix på stan, mest för att komma ut och ha en ursäkt till att inte behöva plugga (vilket jag ändå gjorde för att dämpa det dåliga samvetet som punktligt infann sig senare på kvällen).

Hampus hade laddat ner Revoultionary Road, så med rester från helgens all mat + ännu mer chips + ännu mer godis var även söndagskvällen fulländad.

Puss!

Ps. Ge mig hennes hååår...... ge mig.....

Whitney / The Hills

Revolutionary Road



Sjukt bra film. Se den!

"Att inte göra det man innerst inne vill kan få konekvenser man aldrig kunnat förutspå."

RSS 2.0