Om de senaste dagarna...

Hej allihopa!

Kör en liten resumé av veckan som gått hittills!

I måndags hade jag och mamma en riktig hemmamys-dag. Vi spenderade halva dagen med att googla efter recept (jag) och leta upp recept i receptpärmar (mamma). När vi hittat vad vi sökte bakade vi! Vi bakade ett grekiskt lantbröd och frallor med basilika, fetaost och vallmo- & sesamfrön. Åkte senare på kvällen in och tränade step up och core, och när jag kom hem åt vi upp halva brödet med te i soffan. Jag, Anders och mamma avslutade kvällen med att spela TP. Mamma vann. Jag blev förbannad. Men bara en kort stund. Jag hade ju faktiskt bara oflyt.



I tisdags flådade jag mig hela dagen. Jag bara förflyttade mig från olika ställen och blev serverad god mat och fika :) Började dagen med kladdkaka med grädde och te hos Maria. Så kul att träffa henne, vi hinner inte ses så ofta och hon, tillsammans med Lisa, är min allra äldsta barndomsvän. Världens bästa Maria. Och världens godaste kladdkaka.




Vid halv fem åkte jag hem igen, dags för nästa sittning. Middag hemma hos hos med Anna-Lena och Hans-Peter, två underbara personer som helt otippat betytt otroligt mycket för oss denna sommaren. Mamma hade gjort stort buffébord, och matfrossan avslutades med maräng- grädde och hallontårta med choklad :)

Somnade sent. Vaknade av väckarklocka. Jag, mamma och pappa bestämde oss för mer kvalitetstid tillsammans, och tog bussen in till stan. Vi har kommit fram till att vi har turistat alldeles för lite i vår egen stad, så nu var det dags att göra lite sightseeing och analysera Göteborgs turistutbud ;) Först på schemat stod Universeum, därefter åt vi middag på Liseberg och avslutade det hela med att åka Paddan :) Superdag med faktiskt lite sol som grädde på moset!





Idag var det till att gå upp tidigt igen. Dusch, frukost, och språngmarsch ner till vägen, där Annika hämtade upp mig. Nästa stopp var på Lilla Varholmen, hämtade upp Anna S som jag inte träffat på hundra år, sedan in till stan, hämtade upp Carro på Korsvägen  -  och så roadtrip till Freeport!




Efter många timmar av shoppande och fikande (haha, Carro!) kunde vi konstatera att JAG vunnit tävlingen om vem som kunde hålla på sig mest och shoppa minst. Annika hävde in kläder och skor, Anna S inte långt efter och Carro hittade lite inredningsprylar. Jag köpte en eyeliner, och sen var det bra med det. Med tanke på mina senaste wreckless shopping-stunder var jag mycket nöjd med dagens (obefintliga) shopping. Men kul hade vi! :)




Nu kör jag slappkväll. Godis, chips och cola och vi är hemma.

Hej!

Till mina Karlstadtjejer

Jag saknar er och längtar efter er!
Snart ses vi och då föreslår jag vin på min flådiga balkong snarast möjligt?!

PUSSS till er, ni är bäst.
















Dagens musiktips




STOCKHOLM i mitt hjärta

Hej alla glada!

Nu e det söndagskväll och jag försöker komma in i rytmen av att inte behöva gå upp imorgon kl 05:30! Ska nog ändå sova ganska så snart, blev en lååång dag igår. Men först tänkte jag berätta om dagen, så allt är i sin ordning ;)

Igår (lörd) åkte jag och Hampus till Stockholm. Tåget dit gick 06:00 men det var inga större problem att gå upp, eftersom man har börjat vänja sig vid sjukt tidiga mornar i och med jobbet. Hursomhelst. Tillsammans med ett och ett annat fyllo och diverse partyfolk som i den tidiga morgontimmen begav sig hem på vagnen med kebaben i högsta hugg  -  tog vi oss ner till centralen och där väntade en 5 timmar lång tågresa. Inga problem där heller med musik, böcker och senaste Hänt i Veckan fullspäckad med intressant fakta om Bonde Söker Fru-Susanne som nu lagt händerna på Fadde. Mmm mums vilket par. Hjälp, jag vill spy.

Hursomhelst! Väl framme i Stockholm hade vi en riktig superdag! Vädret var fint och vi strosade omkring, först Gamla Stan och sedan.. eh, Nya Stan (?) och runt omkring där (haha). Vi lunchade vid Järntorget, shoppade oss sedan vidare och ända fram till middagsdags, då vi åt supergod grekisk mat.











Efter en lång dag på stan tog vi sedan tåget hem, mätta och med shoppingkassar överallt. Och självklart ska jag visa vad jag köpte! Det kommer här:


Svart kavaj i tyg, från Weekday

Benvit kofta, från Lindex

Blommig sjal, från MQ

Barbapappa-nyckelring, från liten butik i Gamla Stan

När vi kommit tillbaks till Göteborg tog vi första bästa vagn hem till Hampus, och medan hans mamma servade oss med stekt ägg och bacon (var återigen vrålhungriga efter 5 timmar på tåg) tog vi varsin snabbdusch och stressade på oss nya kläder  -  hetsade sedan till en lägenhet i Linné där Hampus kompis Niklas huserade. Klockan hade hunnit bli 23:45 när vi äntligen var på plats. En förfest i expressfart avlöpte, och vid 00.30 (!) mötte vi upp Johannes och Emil m.fl vid Grönsakstorget. Vi gick till Sticky, och det krävdes endast ett steg innanför dörren för att jag kände att jag ville gå. En lång dags trötthet, en hel utspilld öl över mig samt innehållet i min väska och ingen större lust att fortsätta hetsdrickandet bland dräggiga fyllon gjorde att jag, när de andra ville dra vidare till Nef, tackade för mig. Tackade även Hampus extra mycket som satte mig i en taxi, betalade och bad chauffören köra mig hem till Majorna. Ända fram till dörren. Och det gjorde han. Dagens tredje dusch och så slocknade jag i sängen. Halv fem kom Hampus. Tror jag.

Världens bästa dag och inte världens bästa utgång gjorde iallafall att jag vaknade upp idag mycket nöjd med livet. Två veckors semester på det känns ju inte helt fel det heller ;)

Mamma och pappa kom och hämtade mig hos Hampus där jag bott 3-4 veckor, och lastade bilen full med mina saker. Sedan åkte vi allihop (minus Anders) och åt middag på Rumpan Bar i Linné. Mycket gott!




Sådär ja!
Nu ska jag strax ta igen lite sömn och ladda inför semesterns första lediga dag.

Puss till er!

Sista dagen!

Mm! Sista dagen på jobbet! Sen väntar två veckors ledighet, innan det är dags för den avslutande veckan här på jobbet. Känns riktigt bra!

Sitter och funderar på vad jag ska äta till lunch idag? Blir "tyvärr" lunch ute idag också. Funderar på att springa över till Soppdax (om det är öppet?!) och köpa med mig lite soppa?

Ikväll ska jag och Hampus fredagsmysa, ska frossa i onyttigheter.
Fredagskvällens planer ser ut på följande vis:


 

 
 

Kort och gott.


Imon blir det till att gå upp i ottan, för imon drar vi till STOCKHOLM!


Förfest & utgång 18 juli - bilder










Boktips

Igår köpte jag Malin Sävstam's bok När Livet Stannar, efter att ha lyssnat på hennes sommarprogram i P1. Malin Sävstam förlorade sin man och två av sina tre barn i tsunamikatastrofen. Helt fastklistrad vid radion satt jag i 1½ timme, och blev nästan irriterad när någon kom fram till rec-disken och frågade något. Jag hade lust att hyssja dem med ett finger för munnen och argt peka på radion. Det gjorde jag inte. Däremot letade jag upp en sida på nätet där man kunde läsa hela första kapitlet i boken. Då blev jag ännu mer fast. Gick direkt efter jobbet och köpte boken. Sträckläste den hela kvällen igår, imorse till frukost och ska på lunchen läsa klart sista kapitlet.

Läs den.


I brist på annat

Sådär ja! Då har jag vaknat till lite. Drack nyss dagens första (nej, andra när jag tänker efter!) kopp te, och bläddrade igenom GP (tv-tiderna). Om mindre än en timme har jag lunch. Idag blir det till att springa över vägen och köpa en baguette. Bryter idag min trend att lyckas ta med mat hemifrån varje dag för första gången, typiskt! Detta kommer sig av att jag spenderade hela eftermiddagen igår med Amelie och HampusAhlstrands (Ahlströms?) Café's utegård. Omväxlingsvis var det fint väder så där satt vi och göttade oss! Hampus med wienerbröd, jag med leverpastejsmörgås och Amelie med räkmacka, kanelbulle, en Sarah Bernard-biskví och en Latte. Hon sparar då inte på krutet. Som vanligt. Haha!

Efter fikat hittade jag en ny favoritaffär  -  Balders Hage, heter den. En inredningsaffär med precis sånadär "gamla", lantliga och romantiska saker. Mmm I like! Köpte med mig två kort som jag ska ha på kylskåpet. Amelie och Hampus köpte godis. Haha. Efter dessa trevliga timmar var det dags att ta vagnen hem till Majorna, och vid det laget orkade vare sig jag eller Hampus laga nån mat. Det blev därav korv och bröd. Och därav heller ingen lunchlåda tills idag.

Hej i-landsproblem!

45 min kvar...

Too cool for you. Eller?

Gud va trött jag blir. Ja, både bokstavligt och teoretiskt... äh jag vet inte hur jag ska uttrycka mig riktigt än, det är för tidigt på morgonen.

Det jag vill säga är att jag blir så trött på folk ibland...! Speciellt dessa som har ett behov av att hävda sig själva, eller rättare sagt  -  hävda sin enorma coolhet. Framförallt i ett forum som facebook.

Klickar mig fram och ser hur många statusrader som helst som bedyrar vilket partydjur man är  -  hur djävulskt mycket man söp igår och hur ball man är som ändå pallar att jobba dagen efter. Fast fullproppad med panodil. Men ändå spyfärdig. Och ändå ballast i stan. Kanske till och med världen. 

Alltså liksom?! Vem har användning för sån information? Den infon är ju endast  -  enbart endast  -  till för att framställa sig själv som den coolaste människa som nånsin gått omkring i ett par skor. Eller vad säger ni?

Eller så är jag bara extra lättirriterad såhär kl 07:52 en torsdagsmorgon. Är åtminstone nykter och ångestfri.

Haha hej!


Mina fina presenter!


Soda Stream


Ett lakanset (inte riktigt detta men det var det närmsta jag hittade i bilder!)


Gucci Rush parfym


Aerobicskor


Gammelrosa väska (även denna bild var det närmsta jag kunde hitta orginalet)


Presentkort på SF


Lila SNÖ-armband


Puma parfym, body lotion & shower gel


Poster från Malin Leijonberg, Prickig Katt (ska ramas in)


Tallriksunderlägg med Barbapappamotiv


Massor med ljuslyktor


TACK TACK TACK!

Trodde aldrig jag skulle säga det...

...men Ken Rings "Nu måste vi dra" är så sjukt supergrym! En mening jag aldrig trodde skulle komma ut ur min mun, men  undrens tid är här  -  eller? Hursomhelst, lyssna och digga med!
Svängig är bara förnamnet.


Tjugo minuter kvar till lunch...


På tal om mat. Igår var jag och Hampus tillsammans med hans pappa, pappas sambo och lilla farmorn på Restaurang Faro vid Eriksberg. Åt sjukt god pasta med oxfilé, paprika, purjolök och grädde. Och så chokladglass med hasselnötter som grädde på moset.

Mmmmm...

  

Nytt till necessären

Produkter som jag vill ha. En del av dem planeras att köpas. Snarast.
Något att tänka på när vi ska till Stockholm på lördag?


Mineralfoundation från Maybelline

Rouge 'Chic' från Make Up Store

Bronzing powder från Make Up Store

Rengöringsmjölk från Garnier


Brun eyeliner/ögonbrynspenna från Rimmel London

Passion Fruit Shower Gel från Body Shop


Dagens tips! OBS! Missa inte!

När man som jag sitter i en reception måste man hela tiden sköta sig. Vara kvick med fingrarna och klicka ned Facebook eller blondinbella.se om man hör steg kommande mot en i en oroväckande hastighet. Klicka upp det man egentligen ska syssla med  -  bokningssystemet, alternativt mail-inboxen. Man måste också vara införstådd med att man hela tiden syns, man kan inte pilla i näsan eller gäspa allt för ofta. Man är så att säga övervakad i princip hela tiden, går det inte folk bakom en så går de framför en och man syns hur man än vänder sig.

Trots dessa insikter i vad det innebär att sitta i en receptionsdisk, väljer jag att klicka mig in på Alex Schulmans nya pappablogg. Jag tillhör dem som tycker att Alex är så fruktansvärt rolig, eller åtminstone  -  att han skriver så fruktansvärt roligt. Jag brukar ofta sitta och skratta högt när jag läser han blogg.

Alldeles nyss gjorde jag misstaget att gå in och läsa. Det skulle jag aldrig ha gjort. Jag läser ett av hans inlägg, och börjar gapskratta. Ja sådär riktigt ni vet, när det liksom bara bubblar och sprakar inombords och man bara inte kan hindra det. Folk går förbi här och undrar vad det är för fel med dendär nya receptionisten....

Till mitt försvar måste jag rekommendera er att gå in och läsa, och då framförallt inläggen;

"Att säga bra!" 17 juli, och "Jag träffade Persbrandt..." 18 juli.
Bloggen hittar ni på adressen: http://blogg.aftonbladet.se/pappabloggen


Alltså ni bara måste!

Hahahahahaha!

24 ÅR, 18 JULI 2009!

TACK alla ni som gjorde min födelsedag till en sån underbar dag!


I fredags stängde jag här på jobbet, åkte direkt ut till Björkö med den obligatoriska resväskan som numera följer mig varje gång jag pendlar mellan sträckan Göteborg-Björkö. Väl hemma väntade mamma, pappa och Anders. Mamma hade lagat min önskemat, italiensk buffé. Det var så mycket mat och så otroligt gott! Hampus kom en timme efter mig, och kvällen spenderades ute på altanen med mat och familjen!












lördagsmorgonen väcktes jag av sång, frukost och presenter :) En tradition man ska hålla på! Jag hade lycktas somna kvällen innan, men hade för säkerhets skull tagit två panodil. Nerverna innan födelsedagar och julaftnar brukar vara allt annat än i schakt, och jag tog inga risker att missa sömn (haha, när jag skriver ut det hör jag själv hur sjukt det låter!) Slapp fejksova när de kom insjungandes, hade faktiskt slumrat till, troligtvis av ren utmattning (haha igen, e jag sjuk?!)

Efter sången sov vi nån timme till, sen gick vi upp och åt frukost. Gick sedan ut på en liten promenad upp till min farbror och fasters hus, plockade citronmeliss som vi skulle ha på tårtan. Plockade även in massor med blommor från trädgården, som mamma band buketter av (en till Hampus mamma som också fyllt, och en till Amelie som skulle vara värdinna för kvällens festligheter, återkommer till detta strax!). Jag dekorerade tårtan medan mamma gjorde lunch, och efter att vi ätit högg vi in på tårtan! Efteråt var vi så mätta så att tanken på att lägga sig igen var slående påtaglig. Men nej nej, det var bara att säga hejdå till familjen och bege sig in till stan igen. Åkte hem till Hampus, duschade, gjorde oss iordning och åkte hem till Amelie. Amelie hade gjort så fint i sin lägenhet, vilken tjej hon är och framförallt vilken underbar vän! Hon hade köpt hem snacks och tilltugg, dipper, drickor, mousserande vin och gjort jordgubbspanacotta till alla. Ni hör ju själva! Som jag brukar säga, den kille som haffar henne..... kan skratta sig lycklig!






'




Strax efter att vi kommit började gästerna anlända en efter en. Det blev mycket skratt, mycket presenter och mycket bubbel! Härlig stämning såklart, det kan inte bli annat i Amelies fina lägenhet! Senare på kvällen (natten?) tog vi oss ut och ner på stan. Efter lite motgångar och vakter med helt fel attityd, blev det till slut Parken för oss. Svårt är det när man är många och alla har olika stilar och intressen när det gäller uteställen, men det kändes som ett OK alternativ som fick fungera som någon slags gyllene medelväg. En riktig bonus infann ju sig också när Marie var på stället med, för att inte tala om när de spelade Backstreet Boys! (Och nej, det var faktiskt inte jag som önskade den, det finns fler som jag! Tack och lov!) Haha... mycket dräggigt folk där inne tyvärr, men så länge jag var band mina fina så spelar det mig ingen roll vilka bönder och fyllon som dräggar omkring en.

Vid 04 (?) gick jag, Hampus, Tobbe, Emil och Freddan till TinTin och åt nattamat. Sen vagnen hem... äntligen fick fötterna vila, och jag somnade med världens leende på läpparna.

TACK TACK TACK igen allihopa!

söndagen (igår) sov vi länge, tog oss sedan ner på stan och gick och åt flottig med ack så god meny på Max. Efter detta åkte vi och handlade mat inför veckan, släpade bland annat hem världens största vattenmelon på 5 kg, mmm! Veckan är räddad!

På kvällen lagade Hampus köttfärssås med kantareller och pasta, och sedan kröp vi upp i sängen och kollade på We were soldiers och åt ananas split och drack te.

Livet kan helt enkelt inte bli mycket bättre :)

Ikväll eller imon kommer bilderna från kvällen! Stay tuned!

Pusss

Lång dags färd mot MAT

Jaha hörni, kära vänner...

Här sitter jag och försöker få tiden att gå. Åtminstone tiden fram tills lunch. Jag gick upp i ottan imorse för att ha tid att tvätta håret och ha mitt rutinmässiga body-spa (JA, även fast klockan bara är 05:30 på morgonen! Huden ska man inte slarva med, mina vänner!) och därav blev det också en väldans tidig frukost. Jag är alltid dödshungrig på morgonen och ända fram till lunch. Har dessutom med mig min och Hampus goda kycklingsallad vi gjorde igår. Längtar så jag dör (med förhoppningar om att inte låta som en komplett idiot).

Igår kom Hampus hit och höll mig sällskap den sista jobbtimmen fram tills stängning. Efteråt gick vi på stan och köpte en present till hans mamma som fyllde år för ett tag sedan. Visst e det kul när man hittar nånting som man är så nöjd med att man själv så himla gärna hade velat ha det?! Så blev det igår, jättefina grejer!

Nää hörni, nu fick jag besök här i receptionen så nu blir det fika med hantverkargubbarna! Mitt nya gäng...

Hej så länge!

Tjejhelg 10-12 juli















Hampus, du är finast i världen


Det börjar pirra...!

Faktiskt!

Än har jag inte känt av det. Pirret. Ja, födelsedags-pirret, alltså. Ja men ni vet, när man tittar i kalendern och slås av att det bara är några dagar kvar till födelsedagen. FÖDELSEDAGEN! Så stort, alltså! För mig är det stort. Liksom Julafton. Ja, alla aftnar. Okej kanske inte Valborgsmässoafton. Det är inte rikigt lika pirr-framkallande. Men högtider, sånt som kommer en gång per år, och man förundras över insikten att det gått ett helt år sen sist. Nu har det alltså gått ett helt åt sen sist. Då fyllde jag 23. Jag jobbade på ett jobb som inte direkt var utvecklande, helt OK, men inte utvecklande. Jag bodde i en svindyr lägenhet i Karlstad, och min enda tanke var att jobbajobbajobba och samla in pengarpengarpengar under sommaren. Hets, stress och en dos av ångest.

Nu, när jag fyller 24, har jag ett roligt jobb (om än väldigt lugnt just nu), en jättefin liten lägenhet hemma i Karlstad som väntar på mig, med en hyra som inte framkallar någon ångest ur den ekonomiska synvinkeln. Jag har en skönare inställning till sommaren iår, mycket beroende på att jag inte behöver jobba som en idiot och stoppa undan varenda krona inför höstens hyror. Jag jobbar kontorstider, vilket ger mig mycket kvalitetstid tillsammans med nära och kära  -  och framförallt, jag kan alltid hitta på saker på helgerna tillsammans med alla andra, vilket jag inte har kunnat förut. Nej, lördagar är alla caféers gulddag. Jobbajobbajobba.

I övermorgon, på lördag fyller jag 24 år. En ålder som jag för några år sedan uppfattade som "vuxen". Jag ska villigt erkänna att jag inte riktigt känner att jag är där riktigt ännu. Att jag skulle vara vuxen nu? Hjälp, jag blir lite rädd av tanken. Dock känns det skönt att jag tagit tag i de ovan nämnda sakerna som förra sommaren inte kändes speciellt positivt. Jag har tagit tag i de punkterna som bara frambringade ångest, och gjort om dem till något som passar mig mycket bättre.

Kanske några vuxenpoäng ändå?


Ingen glädjespridare idag, direkt

Åååhh vilken seg dag på jobbet....

Kan bero på många anledningar. Dels är det ingenting konkret jag kan sysselsätta mig med, om alla som i vanliga fall är fenor på att ringa och boka konferenser är på semester och samtliga resterande på deras företag med, så  -  what to do?

Ingen har ens ringt mig och klagat på luftkonditioneringen eller ventilationen i byggnanden?

Mailinboxen ekar tomt på nya mail, hur många gånger jag än klickar på 'uppdatera'.

Alla papper ligger redan i en fin sorterad hög.

Anledningar till att denna dag känns exceptionellt seg kan också ha med anledningar utanför jobbets sfär att göra, till exempel det faktum att jag har haft en riktigt pissig nattsömn. Troligen en konsekvens att mitt riktigt pissiga humör igår kväll.

Jag vill bara göra det bättre. Hur kan något så enkelt ha blivit så komplicerat och svårt? Jag vill inte kämpa ensam, snälla visa att vi gör det tillsammans.

Hoppas på en skönare eftermiddag idag. Jag och Hampus har tvättid. Det kan ju bara bli bra. Jag menar, vem blir inte gladare av att tvätta...?

Hejdå.


Klockan är 08:28 och min första betraktelse har infunnit sig.

Eller hur e det konstigt när folk inte alls gör som man tänker? Till exempel så tänker man på en person och utifrån dennes perspektiv tänker man att personen bör handla på ett visst sätt, utefter en viss händelse eller rent generellt. Och så gör personen liksom något helt åt andra hållet? Man kanske tycker att en person bör ta ett visst ställninstagande eller säga nånting visst som e konsekvens av någonting den eller någon annan har gjort, och så väljer personen att exempelvis inte göra någonting alls eller göra något helt tvärtemot? Eller om det är någonting som för de flesta människor är logiskt och det mest naturliga att göra, sådär om man ska dra en generell uppfattning  -  och så hänger inte personen alls med på det liksom?

DET e konstigt, tycker jag....

Önskelista version 0.1!

På lördag fyller jag år!

Här är ett axplock av orimliga saker jag önskar mig!

(...för önska får man ju alltid, eller hur?)


En lägenhet i Haga

...som gärna får vara inredd nånting såhär...

...eller såhär...

...eller såhär...

...eller kanske såhär?

Obegränsat med smink från Make Up Store

Body butter granatäpple (finne inte i Sverige tror jag)

En resa till London (standard önskemålet)

Massor med tårta


ALLT från iems-butiken här tvärsöver gatan (Kaserntorget)



Så! Nu vet ni!

Haha...

Puss


Choklad är magens bästa vän.

Det känns som om det här kan komma å bli Dagen Av Meningslösa Inlägg...

Idag är det dött i receptionen, för att använda en underdrift. Telefonen har ringt en gång, jag har ringt ett samtal och lånat ut ett parkeringskort. Det är ungefär det.

Efter helgens osunda matvanor längtade jag riktigt efter att få komma in i mina vanliga lunchrutiner, och bad Hampus särskilt om att göra extra couscous till min matlåda, medan han själv kokade pasta. Nöjd och glad kände jag att jag (min mage) skulle komma i balans. Jag värmer upp maten och kastar i mig den som om jag aldrig förut sett mat.

Efteråt känner jag mig visserligen mätt  -  men inte nöjd. "Här behövs fett/kalorier/socker!" skriker min mage. Jag är för svag för att motstå och springer över till 7Eleven och panik-köper en Marabous chokladrulle.

Behovet är mättat. Jag är nöjd. Och glad. Dessutom har jag något att göra.



Slutsats: Choklad = alltid bra.

Hej på en stund!

Rehab?

Hej alla!

Sitter på jobbet och har ont lite varstans! Jag har ont i magen efter all mat och dryckesintag under helgen, har ont på armarna och benen i form av flertalet stora blåmärken (?), och har ont på foten (och nej Jossan, det är inte på grund av glasbiten du sparkade på mig, haha!) Vill inte ens gå in på vattenblåsorna jag har på tårna efter en lång natts trippande i pumps... aj!

Är trött, väldigt trött.. Det har inte blivit mycket sömn denna helg, och igår tror jag att jag överansträngde mig totalt då jag på bakfyllan tvättade upp jobb-tröja och lite underkläder i badkaret på morgonen, och på eftermiddagen städade jag Anders lägenhet, packade ihop alla mina saker, tömde kylskåpet och diskade. Fina Hampus kom och hjälpte mig bära.

Söndagar
har traditionsenligt blivit Den Stora Flyttdagen för mig sedan några veckor tillbaks. Första jobbveckan bodde jag med Hampus och hans mamma i lägenheten i Majorna. Förra veckan bodde jag själv i Anders lägenhet i Landala, och denna veckan kör jag och Hampus sambolivet i Majorna igen. Hela kvällen igår gick åt till att flytta grejer, packa upp (igen) duscha, stryka, och så vad de detdär med mat...... Jag kunde inte avgöra om jag var sjukligt hungrig eller om jag mådde riktigt illa av tanken av mat  -  men Hampus avgjorde saken genom att vara sjukligt hungrig. Ingen orkade laga mat, så Hampus bjöd mig på mat på Marsala. Efter det tror jag nog att jag kom fram till att jag redan innan var sjukligt mätt.... klarade som tur var natten från att kräkas. Tack!

Eftersom jag sitter på jobbet nu, kommer det ett inlägg ikväll istället med allt om helgen med tjejerna och såklart  -  bilder!

Håll ut tills dess!

Puss

Karlstad goes Göteborg

Hej!

Idag är det fredag, och jag sitter på jobbet och väntar på att timmarna ska passera. Inte för att det är tråkigt, inte på något sätt. Mer för att det är lite att göra, det ösregnar, men framförallt för att helgen ska bli så otroligt mysig och kul.

Ikväll anländer Godis, Jossan, Joanna och Sara på göteborgsk (!?) mark, och det är så himla underbart! De stannar från ikväll tills på söndag, och därimellan ska det hinnas med mys, fikor, shopping, mat, utgång och en hiiimla massa tjejsnack ;)

Eftersom förra helgen var en katastrof ur alla dess vinklar och ett kaos utan motstycke, ska det bli skönt med en LEDIG helg. Jag behöver andrum, behöver en paus från tankar och en stor dos med roligheter för att orka, och vad kan då passa bättre än att umgås med mina fina hjärtan.

Återkommer med bilder och resuméer av helgens bravader så fort tillfälle ges!

Hejsvejs!

Bittra kärringar... skärp er!

God morgon!

Tänk att vissa människor verkar ha ett behov av att hävda sig själva. Eller hävda att de har rätt, att de står över en. Att de vet bättre. Visst är det typiskt?

Ett exempel. På somrarna i Sverige så är de allra flesta vuxna medvetna om att många företag och organisationer går på halvfart. Det är semestertider, vilket innebär att saker och ting inte alltid går lika fort eller effektivt som det annars skulle göra, samt att personalen som arbetar inte alltid är ordinarie personal utan just sommarvikarie. Till detta hör att om man är sommarvikarie så är det helt omöjligt att hinna och kunna sätta sig in i det nya jobbet så vattentätt som en ordinarie anställd som arbetat på företaget i åratal är. Det är den bittra sanningen, och tyvärr finns det inte mycket att göra åt.  Kort sagt, som sommarvikarie kan man inte göra mer än så gott man bara kan, vilket de allra flesta har stort överseende med och visar hänsyn för. Man försöker så gott man kan. Det gör jag. Jag har bombaderat min avlösare med så många frågor för att alltid veta vad jag ska göra i olika situationer, att hon till slut fick säga "om någon skulle fråga någonting du inte vet, så är det helt OK att säga att du inte vet, att du är sommarvikarie och att kunden får återkomma". Jag lugnade mig något efter detta, och tänkte på att det är ju faktiskt så det är. Man kan inte veta allt. Alla rutiner, alla oskrivna regler. Skönt, tänkte jag. Då räcker det alltså med att jag försöker och gör mitt allra bästa.

I huset som jag jobbar, finns det 7 våningar och på varje våningsplan finns minst 2-3 olika mottagningar. Sammanlagt arbetar det flera hundra personer i huset, och det finns tre huvudingångar och trappor och hissar till oändlighet. Det jag har förstått (efter att ha gått runt i huset och blivit visad hur det ser ut) är att det i princip går att komma till ALLA mottagningar från alla ingångar, det tar bara lite längre tid än om man hittar rätt vid första försöket eller om man vet exakt avrt man ska.

Idag kom en kvinna fram till mig i receptionsluckan. Hon var synligt stressad. Hon frågade hur hon skulle göra för att komma in till mottagning X, de svarade tydligen inte på porttelefonen. Vad jag gjorde var att tänka hur jag på bästa sätt skulle lösa det, och blev alldeles lugn då jag insåg att jag kan visa kvinnan till hissarna och berätta för henne vilket våningsplan hon ska till, för att därefter säga att det går att komma till mottagning X även från denna ingång  -  i vilken hon nu befann sig. Hon hann knappt tacka för hjälpen för än hon var borta. Inget problem tänkte jag, utan var istället glad för att jag kunnat hjälpa henne. För att i framtiden veta hur jag ska kunna hjälpa kunder ännu mer när liknande sitaution uppstår, satte jag mig och letade igenom alla dessa evinnerliga listor med koder  -  och hittade til slut en kod som visade sig gå till den port i vilken kvinnan först inte hade kommit in. Mycket nöjd tänkte jag att nästa gång ska det kunna gå ännu mer effektivt att hjälpa till!

Ungefär tio minuter senare kommer kvinnan tillbaka, svetten pärlade sig i pannan och det var inget leende som mötte mig. Stressat och väldigt irriterad hävde hon ur sig att "det gick ju minsann inte alls att komma in på den mottagningen via denna ingången!!". Eftersom jag var halvt beredd på detta gjorde det mig ingenting, och eftersom jag dessutom hade letat upp en kod tänkte jag att jag skulle göra henne glad genom att kunna ge henne den, utan att ens behöva spilla mer tid genom att börja leta upp den nu och här. Jag ber om ursäkt för att det inte fungerade som jag trodde, och säger "men jag har en kod till dig här som gör att du kommer att komma in i den andra porten utan problem!". Som svar på detta tittar hon på mig med ett såntdär översittar-leende a´la "jag är så mycket bättre än du" och säger:

"Du är sommarjobbare va?! Mm just det....."

Vad e det för kommentar?! Här försöker man göra sitt allra bästa och av förklarliga skäl kan man inte allting. Om hon nu "visste det" och kunde "se det på mig", så varför ens bemöda sig att kläcka ur sig en så totalt dum och fullkomligt överflödig kommentar?!

Om hon nu känner sig befogad att bli så arg över en sånhär sak och att det innebär att hon blir sen till sin avtalade tid, kanske man ska lära sig att inte komma en minut innan utan ha lite marginaler istället. Då hade hon sluppit stressen, svetten och irritationen  -  och dessutom sluppit förpesta mitt humör med sina dumma kommentarer.

Vissa människor måste bara vara bittra.

Tur att alla inte är sådana. Här finns så många härliga människor, både personal och kunder som kommer och frågar om hjälp och är tacksamma för det jag försöker göra för dem, och idag har jag t.o.m blivit "Linda i receptionen" med killen från tvätteriet. När han går ropar han "Hejdå Linda!"

Mer sånt.
Mindre bittra kärringar.

Sådär, nu har jag skakat av mig det och hoppas på att tanten tänker till nästa gång hon tilltalar någon som försöker göra sitt jobb så gott hon bara kan.

Hej!


Dagens betraktelser

1. Varför måste just musikalartister vara så otroligt energiska/hetsiga/klämkäcka?! Lyssnar på P3, de intervjuar bland annat Kevin Borg och hans motspelare i High School Musical och jag vill spy..! Rysningar får jag på riktigt. Det enda de gör är att berömma varandra för vilka underbara människor de är, hur duktiga de är, hur uuunderbart det är att få jobba tillsammans  -  och mitt i allt  -  detta fnitter. Tihi. Tihihi. Busigt. Uuuhh kräks.

2. Om man hade varit en person som i alla lägen kan vara lugn, så tror jag man minimerar så mycket problem som vi andra hetsiga människor får stå ut med. Jag menar inte att jag alltid är hetsig, men jag kan inte heller säga att jag alltid har nerverna i schakt och funderar igenom saker innan jag säger eller gör dem. Om man bara hade tillåtit sig själv att ta sin tid, fundera innan man säger nåt och ta det lugnt i alla situationer  -  så har man nog hälften vunnit. För att exemplifiera vad jag svamlar om; imorse när jag kom till jobbet visste jag inte om konferensen som hölls här igår hade larmat av eller på larmet. Hade jag inte tagit det så otroligt lugnt och verkligen tagit mig tid att tänka inna jag började plippa och trycka på alla möjliga knappar, hade garanterat larmet gått. För att jag ville vara effektiv. Jag beundrar de människor som inte känner nån stress att vara snabbast, bäst och duktigast  -  utan tar sin tid, vilket resulterar att det ofta blir bra. Riktigt bra. Lär mig!

3. Min huvudvärk idag är inte snäll mot mig. Min egna diagnos lyder att det beror på stress, oro, nattens sjuka åskväder, för lite sömn och för mycket tankar. Snälla, sluta?

Återkommer möjligtvis med mer djuplodande tankar om livet i allmänhet och dagen i synnerhet.

Puss.

Kolla här!

Min fina Stina är TV-proffs och intervjuar Henke Lundqvist på TV 4 Nyheterna!

http://tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/goteborg?videoId=1.1084075&renderingdepartment=2.40333

Kaserntorget 11 a, Kungshöjd Konferens

Jag tänkte att ni kanske ville se vart jag jobbar?

Såhär ser det ut!





På bottenplan sitter jag i receptionen och ansvarar för alla konferenslokaler som Västra Götalands Region står för.

Flådigt!

Upp och ner, ner och upp..

Sitter på jobbet. Bokar in lite konferenser, visar folk vart de ska gå, svarar i telefon..

De känns bättre idag, men mitt humör går i sådana svängar. Eller egentligen inte humör, utan sinnesstämning. Ena minuten e jag laddad, peppad.. andra minuten vill jag bara sätta mig ner och vänta på att nån ska väcka mig och säga att det bara är en mardröm.

Jag förstår att det blir förvirrande för er att inte förstå vad jag pratar om.. det är lite det som är meningen, faktiskt. Jag använder mig av det här utrymmet för att få lite plats att bara babbla på om hur jag känner och mår just nu. Ni som borde veta, vet redan och resterande får jag ta en dag när jag orkar. Inte nu. Hoppas att detta respekteras.

Två timmar till lunch, magen kurrar.. har ätit frukost och choklad hittills. Man blir hungrig av ett stillasittande jobb, eller hur?

I eftermiddag kommer Amelie hem till mig en stund. Eller ja, hem till Anders.. jag bor hos lillebrorsan i Landala denna vecka. Verkligen skönt.

Nej, om man skulle ta och fortsätta jobba lite..

Stor kram till er.

Avsky..

Jag blir äcklad. Jag känner sån avsky.. det kryper i mig av ilska och hat mot Den. Hur kan den få förstöra en människas liv? Och inte stannar det där, hur kan Den få förstöra allas liv omkring? Hur kan det bli såhär?! Ingen förtjänar dethär. Ännu en chock kom idag. Jag känner mig maktlös. Har aldrig känt ett djupare hat. Jag vill spy..

Efter regn kommer solsken

En lång tid har gått. En ännu längre tid väntar. Mörkret blev svartare och lasset blev tyngre. Viljan fanns, den har funnits hela tiden. Ovisshet om tillvägagångssätt. Hur gör man? Vart vänder man sig? Vi famlade i mörkret och försökte desperat greppa efter hjälp. Det fanns en gräns, och den har varit nära under en lång tid. Nu har det runnit över. Nu har vi handlat. Nu är steget taget. Vad som händer nu? Det vet ingen. Vi kan bara hoppas, tro och kämpa.
Jag vet att du klarar det.


Sommartorka?!

...verkar ha slagit mig! Jag har liksom inte kunnat få till nåt bra på flera dagar. Jag har heller inte försökt särskilt hårt. Av olika omständigheter bor jag nämligen hemma hos Hampus, och det blir inte så mycket att jag sitter och slösurfar som jag gör när jag e hemma. Hursomhelst, nog om detta!

Jag har börjat nya jobbet! Ni hittar mig nu i en flådig grå/svart kostym med tillhörande larmkort sådär käckt hängandes i byxan  -  i receptionen hos Västra Götalands Regions samtliga sjukvårdmottagningar för Addici's räkning. Det är roligt att testa på yrket, dock är det mest konferensbokningar och liknande arbete man sysslar med, samt är man konferensvärdinna för konferenser som man sköter. Annars sitter jag och hänvisar folk upp till diverse mottagningar och talar om vart de ska. Flådigt!

I helgen (förresten), var jag och HampusLiseberg i lördags, och sedan på grillkväll hos Emil på världens skönaste utegård. Efter mycket vin och mycket trevligheter blev det en sväng till Styrbord Babord. Jeey!

I söndags åkte jag och Hampus ut till ön, tog med pastasallad och bullar och badade hela dagen (ok, solade mest) på Tors Holme. Sjuuukt skön dag.

Rätt kasst och spretigt inlägg, jag vet. Men det får duga tills jag får lite struktur på jobbfronten och i mitt liv i övrigt.

Vi hörs.

Pussss.

RSS 2.0