Helgens bravader!

Heeej!

Nu var det några dagar sen det blev något bloggande...! Det har varit fullt upp med diverse plugg, träningar, present-letande, middag, fest, utgång och packning! IDAG ÅKER VI TILL LONDON! Jeeey! Men först..

I fredags hade vi seminarium i skolan, det gick bra och skönt att ha det avklarat. Efter det var jag och tränade, sen hem, snabbdusch, och sen lagade jag och Hampus mat, kollade på Idol och åt glass. Somnade kl 23, helt slut.

I lördags gick jag upp tidigt, tvättade, packade, duschade och krånglade med mig min och Hampus resväska på bussen in till stan. Där mötte jag Godis och vi gick och lämnade av väskorna hos Linn & Joanna. Sen tillbaka ut på stan, köpte flådig present till Joss, systemet, fikade på Wayne's, och sen gick jag tillbaka till Linn & Joannas lägenhet för att göra mig iordning. Söta Linn hade lämnat ett litet välkomstbrev till mig, plus en supersöt blommig skjorta/blus som jag fick! (PUSSS!) Medan jag gjorde mig klar kom Joanna hem, och vi fixade det sista och gick hem till Godis. Där var Jossan redan och vi började laga vår flådmiddag (jag hjälpte nog till minst, men vad gör man när man har mästerkockar i köket?! Hihi) Linn kom direkt från jobbet i Toys R Us-mundering, men fick snart bytt om så var vi alla flååådiga till vår flotta middag!

Förrätt: Grovt lantbröd med tomat-basilika-citron-vitlök-och-olivolja-blandning, samt mozzarella ost

Varmrätt: Kycklingfilé med potatis, morötter och rovor (rödbetor, men det var så mycket roligare att säga rovor, som barnen i Bullerbyn) i ugnen, samt en sallad med tomat, fetaost och rödlök

Efterätt: De vuxna (alla andra utom jag) fick Kaffe Karlsson (?) medan barnet (jag) fick varm choklad med Baileys. Mmm!

Sen var det presentöppning! Jossan fyllde 26 den 18e september och jag fyllde ju 24 den 18e... JULI. Hihi :) Men fina vänner som man har, så firade de även mig eftersom jag fyllde år medan alla var utspridda i diverse hemorter under sommarlovet. Jossan fick ett set från Body Shop med body butter, och jag fick en rosa TJEJBURK (som man kan lägga hårband, ringar, smink etc.) och ett örngott där det stod HÄR SOVER EN PRINSESSA i rosa. Blev så glad!!! Tack mina fiiiiina!!

Efter maten, Joannas flåddrinkar, och lite extra finish i badrummet gick vi till Fredsgatan och till grabbarna Grus som hade fest. GRYMT kul där, mycket folk, sjukt bra musik och riktigt skön stämning!! Haha :D

Finns MASSOR av kort, men de e för många för att lägga upp här. Kolla min FACEBOOK för allt bildmaterial! ;)

Vid 01.00 kom vi oss ut till BMB, och dansade av oss den sista energin som fanns!

Efter stängning gick jag, Hampus och Joanna och käkade kööörv vid Sibylla. Sen trippade vi (nja, jag och Joanna trippade, Hampus gick nog mest..mm) till Hansson/Björnklint Residence och satt och tjötade till även Linn kom inflängande. Alla på plats! Häärligt. Jag och Hampus fick äran att sova i Linns amerikanska deluxe säng, mmmm den har man ju drömt om i två år! Haha :D

Somnade 04.30, och tre timmar senare ringde klockan  -  dags att gå upp och släpa sig iväg till tåget. Hampus somnade direkt, såklart inte jag. Typiskt. Men hem till Götet kom vi!

Nu sitter jag här, utvilad och laddad!

Ikväll åker vi!

Hörs igen när vi är tillbaka!

PUSSS!

YESSSSS..

ÄNTLIGEN är det fredag!
Äntligen är det helg!
Äntligen är hemtentan inlämnad!
Äntligen är opponeringen över!
Äntligen är det ingenting som står i vägen för den GRYMMA helg och vecka som kommer!

Lite planering:

Idag (fredag):
Värktablett nr 1 - check
Frukost - check
Värktablett  -  check
Seminarie  -  check
Fika (kladdkaka) -  check
Apoteket  -  check
Värktablett  -  check
VILA  -  pågående
Powerstep/styrka  - 
Mat  -
Ben & Jerry's  -

Lördag:
Packa -
Duscha  -
Möta Godis på torget  -
Hemligt uppdrag (hehe..)  -
Släpa väskor till Joanna & Linn  - 
Göra mig iordning/smink/kläder  -
Flådmiddag förberedning  -
FLÅDMIDDAG med bästa tjejerna  - 
FEST på Fredsgatan  -
UTGÅNG  -
Sova i egen privat svit i Residence Hansson/Björnklint  -

Söndag:
Tåg hem till GBG  -
Slappa/träffa familj  -

Måndag:
Åka hem till Hampus, packa gemensam resväska på max 15 kg (hjälp!) -
Åka till Säve flygplats -

LONDON!!!





Då var det bekräftat!

Jag har alltid känt att jag har ett slags sjätte sinne, och nu har det bevisats! Inatt drömde jag en sann-dröm. Jag visste inte att det var en sann-dröm för än jag vaknade imorse, och det som jag hade drömt  -  hände! Mycket nöjd! Nu: frukost!

London, del 1

Utdrag ur dagbok:

"En sån förkylning. En såndär som sitter i bihålorna, och gör att huvudet känns tungt, en sprängande känsla i hela ansiktet för att inte tala om halsen. Rösten började tunnas ut. Och jag som skulle flyga. Perfekt, tänkte jag. Flygresan är kort, men räckte ändå till gott och väl för att göra det sista för att förkylningen skulle blossa ut fullständigt. När jag landade på Stansted kunde jag inte längre prata. Killen, Andreas, som jag hade sällskap med på flyget skrattade åt mig, sa till mig att ta det lugnt. På flygbussen in till London city slocknade jag direkt. Vaknade till med jämna mellanrum, bara för att se solen gå ner över en tidig höst-kväll i London. Andreas knackar mig på axeln, säger att: nu ska vi av. Vi lyckas med gemensamma ansträngningar få av all vår packning från bussen. Så står vi där. På en gata jag aldrig förut gått på. Eller kanske hade jag det, jag var så omtöcknad så jag hade inte känt igen min egen hemadress vid det tillfället. Två stora resväskor hade jag, plus en bag och mitt handbagage. Jag hade betalat 1.300 kr i övervikt på flygplatsen, så ni kan ju tänka er själva. Vi började gå. Eller rulla, släpa och krångla oss fram på gatan. Jag frågade Andreas med teckenspråk hur långt vi hade kvar att gå? Min kropp ville gå av på mitten, för att inte tala om huvudet. Efter vad som kändes som en evighetspromenad stannade vi till slut, och Andreas pekade uppåt mot ett hus. Här är det! Sa han. Hissen gick endast några våningar upp. Vi skulle längst upp. Det var bara att fortsätta kränga väskorna efter sig upp för alla trappor.  Jag gick in, möttes av 6 tjejer. Alla verkade trevliga. Vi släpade in våra väskor i det lilla krypin som de kallade vardagsrum. Där stod två små röda soffor. Det fanns en tv. That’s it. Andreas som kände de andra tjejerna sedan tidigare gick ut och pratade med dem, medan jag la mig på soffan. Efter ett tag kom han tillbaka. Han såg inte glad ut. Han sa att det uppstått ett problem. Den av tjejerna som skulle flytta hem, vars plats jag skulle överta, hade ångrat sig. Hon ville stanna kvar. Hon hade kommit på det samma dag. Jag slöt ögonen och önskade att jag inte bara hade kunnat stanna hemma jag med. Vad fan skulle jag göra nu?"


Breakfast club

Godmorgon!

Idag var det svårt att gå upp ur sängen.. stormade och regnade utanför, och det e det bästa jag vet att ligga i sängen och lyssna på det.. men icke! Det var bara att ta tag i sig själv och gå upp, här skulle det pluggas! Hmm, riktigt så långt har jag inte kommit ännu, men än dock e det dags för frukost... ta daa! Tänkte gå ut och gå min (nästintill!) obligatoriska morgonpromenad, men sen kom jag ihåg regnet.. tillbaks till soffan!

Får bli powerstep ikväll istället.

Ha en bra dag allihop!


Tack

Tack för alla fina kommentarer om nedanstående inlägg! Ni är söta!

19/9 2009 - Hampus & Linda 2 år














GRATTIS JOSSAN!

Igår var vi hemma hos Jossantårtkalas!
Tyvärr saknade min kamera nyuppladdat batteri, så jag väntar tålmodigt tills nån av de andra tjejerna slänger upp lite bilder!
Tills vidare får ni här avnjuta en bild på allas vår sötaste Jossan när hon fyllde år för två år sedan!(...och då hade vi bara känt varandra i knappt en månad!)

Puss sötaste födelsedagstjej!


Dagens agenda

Dagen med stort S är här  -  shopping, städning och styrketräning. Hahaha vad jag kan få till det ibland... ;-) Har varit och handlat mat eftersom min kyl och frys ekade tomt. När jag kom hem spillde jag ett halvt paket couscous över hela golvet, men inte blev jag sur för det! Neejdå jag hade ju bestämt mig för att städa idag så det passade ju så bra in i planeringen ;-) Har ätit lite pasta med pesto nu, kollat ett Sex And The City-avsnitt. Dags att sätta på Spotify på högsta och köra igång!

Haa deee!


Snart.

Ju närmare vi kommer, deto mer tänker jag. Desto mer minns jag. Desto mer saknar jag. Det som en gång var en vardag, det som en gång var någonting jag var för uppe i för att kunna känna efter. För att kunna njuta. Jag visste att det skulle komma. Varje dag jag stannade, varje dag jag inte bara avslutade äventyret. Jag skulle stanna. Bara en dag till. En dag till. Och en dag till. Jag kunde inte reflektera då, kunde inte ta in. Bara upplevde, bara gjorde, bara var. Visste att minnena, dofterna, känslorna skulle lagras. Skulle komma ut när de var mogna. Visste att jag skulle leva på dethär äventyret för resten av livet. Om än inte på plats, så i minnet. Visste att allting skulle klarna. Visste att jag i efterhand skulle kunna förstå mina motiv till varför, förstå mina intentioner och mina förhoppningar. Skulle förstå att ingenting är förgäves. Allting händer av en anledning. Ingenting man gör är renodlat förkastligt, det det finns alltid några droppar av godhet man kan pressa ur varje misstag. Där gick jag, och sög på varje droppe jag kunde pressa ur. Jag samlade energi. Samlade nya upplevelser. Samlade ihop mitt gamla trasiga jag. När allting var slut, var jag ny. Om än inte hel, men ny. Nu ska jag tillbaka, om än bara för en begränsad tid. Förra gången jag lämnade ett höstkyligt Säve flygplats för att åka till staden som tog mig hem, var den 8 oktober 2006. Tre år senare, påväg igen, men denna gång utan en enkelbiljett. Denna gång med mitt hela jag, mitt nya jag. Denna gång med min andra hälft, och inte ensam som då. Kärleken jag känner inför denna stad och vad den betyder för mig är gränslös. Lika gränslös som mina minnen och känslor som varje dag påminner mig om mig själv och det jag skapat utav just de där små utpressade ljuvliga dropparna.
Snart, snart.


Det går bra nu!

Med hemtentan, alltså.

Ja med det mesta egentligen! Hääärligt. Snart åker jag och Hampus till London, och jag kan knappt tänka på nåt annat. Men innan det väntas Flådmiddag/kalas och tårtkalas. En del kalasande här, med andra ord. Hääärligt igen.

Man kan inte vara så mycket annat än nöjd nu!

Hääärligt.




Kräftis (naturligtvis utan kräftor)

Igår var det dags för kräftisen på Kronan. Kuuul, god mat (ja, Maries ost- och skinkpaj och min egen couscoussallad alltså). Haha. Charader, vin, härligt folk. Vad mer kan man önska?

Idag vaknade jag av fina mamma som ringde och sa att jag skulle sätta på TV4, en Backstreet Boys-intervju var på ingång. Och OM jag var glad att hon gjorde det..! Så mycket kärlek att börja denna dag med, ååååhhh!! Man fick se lite klipp från deras nya video till Straight Through My Heart  -  GRYM GRYM GRYM! Och dessutom så pratade de om hur en typisk härlig söndagsfrukost borde se ut. Deras älsklingsrätt var american pancakes... Japp! Tänkte jag. Det får det bli! Sagt och gjort. Jag tog med mig lite ingredienser och traskade hem till Hampus. Stekte pankakor medan han gjorde scones, sen hade vi en lång och goood söndagsfrukost (brunch? Lunch?). Efter denna inledning på dagen promenerade vi in till stan i det fina vädret, mötte upp Martin och Mattias och tog en kall cola/latte/te på Royal's uteservering.

Nu ska jag göra Flygande jakob, hade jag tänkt. Får se hur det går.


Och ja, här kommer bilder från igår  -  resten hittar ni som vanligt på fejjan.

Hej!








 


11 september, kl: 15:52



MSN-konversation med min lillebror:


Anders säger:
V...
Linda! säger:
V..
Linda! säger:
ingen tallrik.. ingen soppa..
Anders säger:
du kan ta min..
Linda! säger:
byrålåda?
Linda! säger:
större ändå!
Linda! säger:
bananlåda?
Anders säger:
die lois!
Linda! säger:
you failed once again with filling up the food suplices!
Linda! säger:
där! jag ser den!
Linda! säger:
vad du ser, e blott ett monster.. ett monster utan ögon.
Anders säger:
SSCHH!



Ps. Den som inte sett Resan Till Melonia och kan den utantill fattar ingenting. Hah!


Dagens...

Hälsotillstånd:
Huvudvärk

Känsla:
Vadsomhelst som inte är synonymt med 'motivation'

Bästa:
Min bok som jag beställt kom på posten


Sämsta:
Att jag inte gjort nånting av det plugg jag hade planerat.

Mest oväntade:
En nyinflyttad granne som visade sig vara trevlig. Bra ifall man behöver låna socker.

Godaste:
EN Calippo som avnjöts på balkongen

Besvärligaste:
Värmen som störde mig när jag ville ligga inne i sängen och vara sjuk!

Lunch:
Omelett med tomat, paprika, fetaost och avocado


Låt:
Jason Mraz  -  You And I Both

Förväntan:
Idol kl 20 och Hampus middag han ska laga till oss, mm

...det-blir-aldrig-som-man-tänkt-sig:
Interaction Ritual Chains som ligger här bredvid mig. Orörd. Fan.





Slut.


Kafferep med mina damer!

Nu ligger vi hemma hos mig och har kafferep. Vi har ätit trettio kakor var i runda slängar, toppat med Linn's dessERT bestående av stekta äpplen i kanel och honung med vaniljkesella! Mmmmm det niii!

Och vi smider planer, mmmmm....... he he ;)












No time like the present

Börjar änna bli dags...!




Okänt antal koppar te, och detta ska nog fixa sig!
(har ju iallafall en dryg timme på mig tills The Hills börjar...)



Nu kör vi!


The diamond that lasts forever

Utgång blev det.

Jag och Darin förfestade ihop med slurken som fanns kvar av min Absolute Mango  -  blandad med sodastreamat bubbelvatten  -   nåt att rekommendera! På med kläder, smink, och så iväg. Hem till grabbarna på Fredsgatan, hämtade upp dem och mötte upp Joss och Joanna utanför Plaza, och vidare till Nöjes.

Sen var det dans, festblåsor, alla-som-inte-dansar-är-våldtäktsmän, Bacardi Breezer á 75 spänn styck (what!), dans, uteservering, pussar, P2, dans, Sibylla, hamburgare och pommes under ett parasoll i ösregn, go gubbe som hämtade oss i minibuss, allsång "ska-vi-gå-hem-till-dig-eller-hem-till-mig?", vatten vatten vatten, bort med allt svart smink, mysbyxor PÅ och så sängen.

Grym kväll!!














Spa and treatment at your service

Sitter i sängen och har en otrolig beslutsångest. Jag handskas med den tunga frågan; utgång eller icke utgång? Det som talar för en utgång är att jag e sugen, att jag hittat lite Absolut Mango hemma, att jag har målat naglarna svarta vilket medförde en känsla av att vara en jävligt ball tjej, lite rockig sådär och jag... ja nu svävade jag iväg från ämnet alldeles! Det som talar emot är att samtliga mina nära och kära redan är inne i dimman höll jag på att säga, näe kanske inte än men väl inne i stan och inne i proceduren! Mina vänner e på finsittning, avslutningsmiddag med nollorna, och grabbgänget e på förfest gud vet var. Alltså! Vill jag ut så får jag peppa upp mig själv, förfesta med mig själv och ta mig in till stan och möta upp de andra när de går från middagen och vidare! Vad säger ni om det här?! Kan då inte bestämma mig!

Tills vidare lägger jag upp lite bilder från idag, då jag, Ida och Emma har haft avkopplande hemma-spa med allt vad man kan önska; Proviva-drinkar, melon, choklad, såntdärnt "våg- och havsljud" a la spotify, nagelmålning och bästa av allt  -  Idas hemmagjorda ansiktsmask, bestående av banan, honung och havregryn!
Titta så snygga vi blev!






Såå nu då...
utgång eller inte utgång?
Det e frågan....


Se upp!

God morgon!

Efter gårdagens lyckorus har jag nu vaknat upp till en ny dag. Lite väl sent kanske, men hur skulle jag kunna veta att snoozen på Hampus väckarklocka automatiskt stänger av sig själv efter en sisådär...20 klick?

Detta resulterade i att vi vaknade upp halv tio. Jag har nu kommit hem till min egna lilla lägenhet, där jag inledde med skräckens minut  -  jag satte på TVn och den började knastra och knäppa, bilden började flimra och samtidigt spred sig en röklukt i hela lägenheten..! HJÄLP! Jag som är livrädd för explosioner (?) ringde i panik till Hampus och fick lite vägledning. Nu är TVn hursomhelst avstängd (ja, även på den röda knappen!) och jag sitter här i tysthet och har lugnat ner mig.

Avnjuter en kopp te, Proviva fruktjuice och en kesomacka. Snart dags för dusch. Sen blir det plugg hela dagen fram tills i eftermiddag, då kommer Godis och Jossan hit och jag ska göra slingor i Godis hår. Den du!

Ps. Vid närmare eftertanke kanske rätt bra att TVn bör vara avstängd... har ju en del att läsa. Interactional Ritual Chains  -  nu kör vi!


ÅÅHH!!!

Jag vet inte vart jag ska börja! Jag har sjuk huvudvärk och och kroppen värker, allt för att jag suttit här framför datorn sen tidigt imorse, klickat, kollat, dubbelkollat, jämfört, betalat... och BOKAT! Dessutom fått ett glädjande samtal från Amelie...
 PLUS en annan grej som jag glömt berätta!

Nu kommer allt i en följd här!

1. LONDON!!!
Den 28e septemer - 2 oktober åker jag och Hampus till mitt älskade London!! Jag är så exalterad och glad, har velat åka dit så länge men av mestadels ekonomiska skäl har det hittills inte gått. Förrän nu!! Åååhh!! Vi ska bo i Bayswater, nära Hyde Park och tvärs över gatan där jag bodde i ett halvår. Såå GLAD!! Vi hinner dessutom med ett par dagar hemma i Götet, eftersom vi flyger därifrån och passar på att hälsa på hemma samtidigt.
ÅHH ÖVERLYCKLIG!!!!!!!



2. BESÖK!!
Amelie
ringde imorse och frågade om hon kunde få komma till mig helgen 27e - 29e november!
Weeee va kul, fina fina vän du e så välkommen :)



3. BACKSTREET BOYS!!!
Yeeesss!! Jag fick med mig någon mer! Och inte bara en, och heller inte vilka som helst  -  utan Max, Hanna och Max kompis Thessan! Jeeeeeey! Vi ska på konserten den 4e december på Hovet, Stockholm!! JEEY!!



GALET glad, alltså!!!!


Om att sätta sig själv främst.

Ibland får jag en sån befriande känsla. Det är när jag funderat mycket över nånting, till exempel hur jag ska göra gällande nånting, som jag vet att folk har eller kommer ha olika åsikter om; vänner, familj, pojkvän... exempelvis.

Först snurrar allt bara. Jag kan riktigt höra allas olika åsikter och tycken om saken, hur vissa blir glada, andra nöjda, andra missnöjda eller sura. Hur många gånger har jag inte hjälpt kompisar i liknande frågor, där jag så fast uttalat statements som "man kan aldrig göra alla nöjda" och "du måste göra det som du vill" eller klassikern "bry dig inte om vad alla andra tycker!". Mmm, så väldigt lätt att pracka på någon annan, och hur mycket sanning det än ligger i det  -  så är det så lätt att påvisa att de "är de enda rätta att göra". När det gäller någon annan, ja.

När det kommer till mig själv, är det som att jag tänker att dendär regeln gäller inte mig. Den gäller alla andra  -  utom just mig. Jag måste givetvis ta hänsyn till allas åsikter och göra det som behagar flest personer mest, och allra minst mig själv. Alltid sätta andra i första rummet, alltid, alltid.

Det är ungefär här det börjar snurra. För hur mycket man än vrider och vänder på det som kommer inte alla att bli nöjda med dina beslut. Det kommer alltid finnas de som blir missnöjda, och framförallt de som tycker sig ha rätt att sätta sin åsikt över din egen. Många gånger slutar det här. Tyvärr. Det slutar med att jag tar den vägen som behagar de andra, i någon slags rädsla för att hamna i kläm. Rädsla för konflikt och konfrontation.

Men så ibland, så infinner den sig där. Dendär härliga känslan av att inte bry sig. Eller fel, bry sig gör man väl alltid. Det är ju bara mänskligt och beundransvärt ödmjukt också, för den delen. Men känslan av att ändå göra som man själv anser vara bäst. Att lita på magkänslan, att lita på sig själv.

Som jag sa till en väldigt fin vän idag: "Glöm inte att sätta dig själv i första rummet, om inte du gör det  -  vem ska då göra det?".

Stämmer rätt bra.

Hej!

Överkörd.

Vaknade och kände mig som om ett ånglok kört över mig. Att jag faktiskt hade sovit i 8 timmar kändes som ett hyckleri, massor av osammanhängande drömmar, alla med nån form av stress inblandat, (måste hinna med bussen, måste hinna hämta biljetter, måste hinna ifatt...) och med spänningshuvudvärk och uppsvullna ögon kändes skolan inte som min grej. Tyvärr hade jag bokat in en träff med en tjej som skulle sälja mig en bok. Gick upp, försökte väcka kroppen till liv och få ner svullnaden i ansiktet. Åt frukost, duschade, cyklade till skolan. Ett steg in, och jag pallade inte med. Köpte boken och cyklade hem igen. På hemvägen åkte jag förbi Apoteket och Konsum. Kanske äter jag för dåligt med vitaminer? tänkte jag.
Vad tror ni om den här kuren?

    


RSS 2.0