Frukostdate på TinTin

Hej!

Vilken mysig start på dagen! Frukost är, enligt mig, det godaste målet på hela dagen. Jag är en frukostfrossare, helt enkelt! Om jag fick en enda önskan, skulle jag önska att jag hade en frukostbuffé uppdukad hemma hos mig varje dag när jag vaknar.... eller okej, det hade jag kanske inte önskat om jag hade en önskan... men definitivt en av mina topp-3-önskningar.

I morse mötte jag min underbara vän MaxCafé Tintin kl 08.45. Tidigt, men ack så mysigt! Åt havregrynsgröt med sylt, ägg, två ostmackor, te och apelsinjuice. Jag var i himmlen. Dessutom att få en långfrukost tillsammans med Max som jag inte träffar alltför ofta längre var ju såklart en riktig 10-poängare.

Efter att vi ätit klart och cathat up, promenerade vi ner längs Avenyn. Var och valde ut nya glasögonbågar till Max, de han valde var skitsnygga med ledordet "edge" som jag för övrigt lärde honom vad det innebar. Härligt!

Sen tog vi en sväng på stan, jag fixade det sista till mammas present (hon fyller år nästa vecka), sedan köpte jag även en supersöt mörkblå kjol med hög midja i marintema på MQ. Ååå vad fin den är. Jag är kär!

Sprang även in på H&M i all hast och köpte ett puder och en ny puderborste.

Allt som allt, en underbar start på dagen!

Puss puss






Titta va fin!

Ut med allt gammalt!

Hej!

Idag har jag gjort massor med nyttosaker. Sov länge, var helt slut efter en väldigt uttömmande gårdag. Gick upp, åt frukost, sen satte jag och pappa igång med att flytta runt mellan rummen här (mamma och pappa har renoverat här hemma). Flyttade ner alla mina saker till ett rum som nu ska fungera som mitt och Anders "rum" när vi är här och hälsar på eller när vi tillfälligt bor här, till exempel under somrarna. Så nu har jag ett eget litet rum här igen, känns bra!

När jag ändå var igång var det lika bra att rensa bland allt jag har kvar här. Har kastat allt från gamla skolpapper till gamla kalendrar och anteckningar, bilder jag ritat och gamla brevpapper och sånt. Sen gick jag vidare till kläder, kastade massor med gamla väskor, sjalar och halsdukar bland annat. Sen tog jag även och kastade två IKEA-kassar med cd-skivor och VHS-band. Även om det såklart är lite jobbigt, så är det så himla skönt när det är gjort. Och hur ofta lyssnar jag egentligen på min Spice Girls-skiva eller Absolute Dance 11 (eller 12, 13, 14, 15...152,153, 154..) Lika bra att bara kasta bort det. Så det har jag gjort idag, så himla skönt! Hittade dock några godbitar som jag såklart behåller:



Dessa går naturligtvis direkt ner i min Backstreet Boys-garderob med resten av samlingen.
Tilläggas ska väl också att alla deras album finns hemma i Karlstad. Hrm, tänk om man skulle räkna ihop alla pengar jag har lagt ut på BSB..... nääää!

Haha!

Puss

Sista gången jag var på PUSH.


Ligger hemma i soffan. Är trött, seg. Igår var jag ute, vi firade att Annika kommit hem från sin jorden-runt-resa, och att det var kul att träffa alla i allmänhet :)

Det var supermysigt som vanligt hemma hos Annika, tänk att jag har bott där, några av de värsta veckorna i mitt liv tog Annika hand om mig, jag sov med henne i hennes säng, och det fanns ingenting hon inte delade med sig av, allt från mat till Snoopy-nattlinnet jag sov i...  Ja, det finns onekligen många minnen från den lägenheten. Glädje och sorg, skratt och tårar.

Igår var det skratt. Mycket skratt :) Men som vanligt skulle vi stannat kvar hemma, eftersom ingentign slår förfesten. Åtminstone skulle vi valt ett annat ställe att gå till. Vi gick till PUSH, Göteborgs lätt mest överskattade ställe med en pointer som pekar in de han bemödar sig acceptera på detta fashionabla ställe. Väl inne, är stället skitlitet, trångt, såndär instrumental musik som man efter tio minuter får migrän av samt alla dessa s c h t e e e e k a r e.

Dessa människor, jag tycker synd om dem. Igår fanns alla ingredienser till tvättäkta schtekare som tror och gärna vill uppvisa att de äger världen, och lite till. Det var veven, vita skjortor med väst och röd sidenslips, backslicket i det lite för långa, lite för sliskiga håret. Och i deras pannor står det skrivet "jag vet att du vill ha mig. Det vill alla." Och så dessa helrör på bord, omringade av vita skinnsoffor. Uuuhuhuuhuhuhhh jag mår lite illa.







Hursomhelst, på det stora hela var det en mycket trevlig o rolig kväll! Efter McDonalds mötte jag upp Hampus och vi tog vagnen hem. Idag har jag inte gjort så mycket. Åkt hem. Typ. Snart blir det våfflor.

Puss.


TACK till dig


 

Till er gulliga som berömmer mig för min blogg, eller för något jag skrivit som fastnat lite extra hos just dig. Du som läser. Något som jag har skrivit, och som träffar dig på ett eller annat sätt. Kanske känner du igen dig? Kanske har du tänkt samma sak? Kanske håller du med? Kanske är det precis tvärtom, du kanske blir irriterad, arg, störd över något jag skrivit? Kanske känner du inte igen dig i något jag skriver? Det spelar ingen roll. Positivt eller negativt  -  så länge det berör. Och det gör det ju, det räcker med att du reflekterar över något  -  så har det letat sig in hos dig och lagt sig på någon hylla i din hjärna. Eller hjärta. En rosa hylla tänker jag mig, med lite blommor och hjärtan på.... jaa hursomhelst!

När jag började blogga, började jag av samma anledning som jag en gång började skriva dagbok. Då var jag 8 år, och hade precis köpt min allra första dagbok i en krimskrams-affär i Spanien. Den var ljusblå, men en flicka som satt på en blomsteräng. Lås hade den också, såklart. Tänk om någon skulle få läsa en 8-årings dagboksanteckningar! Det vore ju förödande. Jag skrev och skrev. I alla år har jag skrivit. Det har resulterat i en trave med en sisådär 16 dagböcker som ligger i en garderob. Jag blir varm om hjärtat när jag tänker på det, att mitt liv faktiskt finns dokumenterat där i. Av mig själv.

Ett tag slutade jag att skriva. Det var under den period där allt var mörkt. Där bördan var för tung för att sätta ord på. Där jag bara väntade på att det mörka skulle försvinna. Att tiden skulle gå. Vissa skriver bäst när de mår dåligt. Jag är inte sån. Det är först efteråt, som jag orkar ta tag i mig själv och reflektera. Då orkade jag inte. Det gör ingenting. Det är ingenting som jag vill minnas. Det gör jag tyvärr ändå, utan parfymdoftande ljusblå papper.

Bloggen är speciell. Jag skriver om mig själv. Jag är personlig, men inte privat. Jag har dock gränser, där jag väljer att inte skriva precis vad jag tycker. Det vore ju att jämföra med någon som gick runt och talade 100% sanning hela tiden. Det går ju inte.

Jag skriver först och främst för mig själv. Jag skriver för att kunna se tillbaka. Det är viktigt. Jag tänkte när jag först började skriva, att kanske nån kompis kommer läsa. Kanske nån kompis som befinner sig i min allra närmsta närhet, som tycker det är roligt att titta in ibland och se bilder och läsa inlägg om sig själv, genom mig.

Kanske att någon kompis hemifrån (läs: Göteborg) skulle klicka sig in nån gång, mest för att se vad jag har för mig?

Kanske nån skulle klicka fel nån gång, och hamna på min blogg av misstag. Läsa några rader, för att sedan klicka sig vidare.

Så har det inte blivit, och jag blir alldeles varm om hjärtat när jag får höra fina kommentarer om det jag skriver, oavsett om det är från min närmaste vän, från en gammal klasskompis eller från någon för mig helt okänd. Det värmer nåt så otroligt, och det ger mig energi att skriva mer. Oftare.

Så TACK, alla ni som ger mig respons på det jag skriver och gör. Glad räcker inte för att beskriva!

Tack.

Nyklippt och nyfärgad!


Inte så bra bilder, men kanske kan man få en liten hint?





Mörkblond toning i underhåret, samt kalla blonda slingor i hela resten av håret.

Håret är klippt i etapper, där det längsta räcker lite över axkarna, och det kortaste slutar vid öronhöjd.

Riktigt nöjd!

Våffelkalas

Hej alla!

Nu ligger jag hemma, i det andra "hemma", i soffan och dricker te. Har kommit hem till ön, och det är ju så mysigt såå. Har varit fullt upp sen...hmm, igår förmiddags?! Skrev ju denna omtalade tenta, som visade sig vara mycket mer djupgående än vad jag hade väntat mig (oops!). Missade lite grejer, chansade hej vilt på ett par men på det stora hela gick det bra! Drygt två timmar tog det, sen ansåg jag mig vara klar. Då åkte jag och Godis hem till Linn och Joanna på våffelkalaset. Åååh så mycket gott de hade fixat! Våfflor - onyttiga och nyttiga - hallon, blåbär, grädde och valnötter. Te till barnen (läs: mig) och kaffe till de vuxna (läs: alla andra). Så himla bra alltså! Supermysig kväll som alltid, med dessa gooooaaaa tjejer! Puss!

Åkte hem, deckade i princip direkt, så trött och värk i hela kroppen hade jag. Föer att inte tala om huvudet. Men imorse ringde klockan halv sju, jeey! Upp, packade klart det sista, snabbdusch och så iväg in till stan till min efterlängtade tid hos frisören. Många timmar senare och massor med användbara råd från bästa frisören Linnea, krånglade jag mig ut på gatan med all min packning. Mycket kortare, mycket ljusare, mycket mer kvalitet. Gött! Så nöjd, och så glad. Investerade även i schampoo och balsam, som ni ser här lite längre ner. Köpte även ett mousse och en ny borste. Åh vad jag kan köpa mig lycklig. det är inte speciellt svårt.

Med en timme kvar till tåget skulle gå, mötte jag upp Hampus, Martin och Jens och åt en pizza. Sen tåget, seg tågresa, pappa mötte oss i Gbg, körde hem Hampus till sig, körde hem hit, åt mat, och nu... soffa... te... hockey.. choklad... mmmmm.

Imon: arbetsintervju.

AAAH!

Håll tummarna för mig!


Puss!





Underverk för håret?

Happy times

Onsdag, tentadag, våffeldagen samt Marie bebådelsedagen. Mycket som händer idag alltså! Har precis vaknat, haft världens hemskaste dröm. Den innehöll allt som en dålig såpa á la 90-talet gjorde: svek, otrohet, lögner och falskhet. Härligt! Faaan. Har iallafall fortsatt att lyckas med mina avslappninsknep när jag ska sova, ingen huvudvärk (ja du Martin, skratta du bara)!

Ska strax städa lite, sen blir det dusch och sen tentaaaa.
Äh men som sagt, jag är så fullproppad med kunskap så det är absurt.
(he he)

Jag ska lägga upp ett par bra låt här, man blir så glad av dem, och det kan ju passa idag!

Puss, återkommer kanske med en resumé later on!
 



(Förlåt Anders, jag vet att jag tyckte Metro Station var sjukt dåliga när du tipsade, men jag har så att säga ångrat mig.

Vem blir inte glad av Håkan?!

TIPS!

God morgon på er!

Idag har jag nästan lite fredagskänsla. Väldigt skumt, i och med det fakum att jag har tenta imorgon. Dessutom den pissigaste tiden av dem alla  -  14.00-18.00. Jag tror nog att fredagskänslan beror på vädret, det är vårsol här i Karlstad idag! Då blir ju allt så himla mycket lättare.

Inatt har jag sovit gott, tror jag har knäckt knepet hur jag ska göra för att inte vakna upp med spänningshuvudvärk och värk i käken. Jag ligger och koncentrerar mig på att slapna av i ögonlocken, och inte knipa ihop dem sådär stressat som jag brukar göra. Det verkar funka faktiskt! Tips tips.

Idag ska det alltså nötas in, det sista inför tentan. Jag har nu entrat perioden som jag alltid gör kort inför en tenta  -  perioden där jag inbillar mig själv på fullaste allvar att jag kan allt. Allt jag är så fullärd så att det nästan är löjligt. Jag har själv kommit på att detta är ett sätt att skjuta bort ångesten. Om man tror att man är fullärd, finns det heller ingenting att ha ångest för. Tips igen!

Så idag ska jag alltså bläddra en stund i papprena (ehrm) och sedan inte fundera så mycket mer på dethär, utan istället börja planera för hemresa till Göteborg! Imorgon kväll efter tentan ska vi ha våffelkalas hos Linn och Joanna, och på torsdag ska jag direkt till friösren och göra en helrenovering (jeey!) och sedan direkt till tåget. Alltså, måste jag städa och packa ikväll. Mitt tredje tips idag är planering. Jag hatar när man har saker som snurrar runt i huvudet, som man inte vet hur man ska reda ut. Om man skriver upp dem i sin kalender, har man förflyttat detta kaos av tankar till pappersform, vilket gör att man kan släppa alla såna tankar. Yes!

Nu blir det dusch och frukost.
Puss på er!

Söndagsunderhållning

Förresten...

Hur bra är inte dethär?!!
 
Darin i Let's Dance i fredags!

Bland vitaminer och mineraler

Hej!

Söndag, perfekt bloggdag, eller vad säger ni?!

Helgen har varit lugn och skön! Man skulle kunna säga att den har kantats av mat i alla dess former, både fredag och lördag lagade jag och Hampus gourmét-middagar (iallafall enligt oss själva). Har även tittats en hel del på TV, pluggats (nog mer i teorin än i praktiken, men iallafall) och slappats.

Här kommer lite smakprov i form av bilder och brist på mer att berätta om denna söndag. Förresten, vart tog våren vägen? Den var ju här igår, vi tog en promenad i vårjackorna och frös inte ens...! Idag snöar det. Som vanligt här i Karlstad. Hm.

Men PUSS!

Ny favorit! Finns att köpa på Pressbyrån, och finns i tre olika smaker.


Amelie och jag



Oviktigt blir viktigt.

Vad gör man när goda avsikter förvandlas till hinder. Där hjälpsamhet blir "stjälpsamhet". Jag försöker, och ändå blir det fel. Jag vill inte vara i vägen, och då saknas jag. Jag vill vara delaktig, då stör jag. När allting som är rätt blir fel, och när allting som är fel blir dubbelt så stort. När ingen menar vad man säger, och när båda vill ta tillbaka ord som kom ut fel. När man vill vara nära, men inte känner sig inbjuden. När man tänker om, men det ändå blir fel. När man stretar åt varsitt håll, med varsin övertygelse. När man inte lyckas hitta mitten, när ordet kompromiss inte går att se klart. När man lägger sig i, men skadar mer. När man inte lägger sig i, och uteblir. Blir saknad. När saker förlorar sin proportion, när oviktigt blir viktigt. När man försöker tänka om, när man försöker övertyga sig själv om att man gör rätt. När man möts av andra uppfattningar, som får ens egna tankevärld att verka absurd. Nr man tvivlar på sig själv, när man tvivlar på andra. När man inte vet vart man ska vända sig, inte vet vem som kan hjälpa. När man inte vet vilken plats man har, eller vart man gör sig bäst. När man vill en sak, men gör en annan. När man tvingas stå handfallen, fast än man vill hjälpa. När ord inte räcker. När känslor vill mer. När vilja blir till frustration. När man hamnar emellan. Vad gör man då?


KÄRLEK




Hampus & Linda
1½ år (2009-03-19)

Effektivitet är min bästa vän (när den vill infinna sig)


Hej alla!

Idag har jag haft en bra och effektiv dag! Egentligen.. när jag tänker efter, så har jag inte gjort så väldigt mycket saker, men det jag har gjort väger tyngst.

I morse tog jag en lugn morgon, åt frukost hos Hampus, gick hem och duschade och gjorde mig iordning. Försökte plugga lite men blev inget gjort. Ringde min frisör istället. Bokade tid för klippning och färgning, men ville rådfråga lite om vad hon trodde var bäst (läs: minst skadligt) för mitt hår så hon föreslog att jag skulle titta förbi senare under dagen. Eftersom jag hade ett ärende i stan på eftermiddagen, passade det ju super.

Hampus kom hit vid 13, vi åt lunch och sedan åkte jag. Var på sjukhuset och fick mina recept utskrivna, så skönt att ha fixat detdär. Hatar verkligen sjukhus. Men läkaren var trevlig. Då blev jag glad. Medan jag väntade på min tur försökte jag plugga lite till. Det gick lite bättre. Efter läkarbesöket tog jag bussen in till stan igen, sprang bort till Klara där frisörsalongen jag klipper mig på ligger, rådgjorde med Linnea om vad vi ska göra år håret. Hon berömde mig för mina jämna slingor jag gjort själv iallafall, nice! Sprang sedan tillbaka till torget, in på Pressbyrån och köpte en dricka för jag höll på att torka ut, sedan bussen tillbaka hem till Kronoparken.

Hemma lagom till The Hills, och lite youghurt. Om en timme har jag och Hampus lovat att ställa upp på en intervju i en undersökning som Hampus granne gör. Vet inte riktigt vad den går ut på, men återkommer när jag vet. Efter intervjun får det bli middag (kyckling i kesoröra) och såklart Rosing på TV (även fast jag helt ärligt tycker programmet är mer pinsamt än underhållande). Men är man fast, så är man.

Allt som allt; effektiv dag!


Jobbintervju


JEEEY! Äntligen lite konkret framgång i rätt riktining! Jag ska absolut försöka att hålla mig ifrån att lägga in för mycket i det här nu, eller att hoppas på för mycket... men samtidigt måste jag bara få säga att jag är så GLAD över min kommande jobbintervju! Jag ser verkligen fram emot det. Avslöjar inte än vart eller när, men jag kommer åka hem till Göteborg och ön på en 'mini-semester' mellan den 26/3 - 13/4. Långt  -  ja! Kommer antagligen bli uttråkad och få slut på saker att göra eftersom det fortfarande är studentekonomin som råder även på hemmaplan. Men skönt att slippa handla mat och sådär på två veckor iallafall :)

Kommer stanna hemma över påsk, det var planerat sedan tidigare. Påskafton ska jag fira med mina två älsklingar Lisa och Annika. Ååå så kul! Kommer även vara hemma så att jag matchar in mitt kusinbarn Wille's dop! Riktigt kul!

Ska nog köpa med mig en pocketbok eller två och ha en riktigt hemmamys-semester :) Lite plugg kommer det väl bli också, det går ju liksom inte att komma runt. Missar ju ett par föreläsningar, men Marie och Sofia har lovat att hålla ställningarna. Så skönt att man kan hjälpas åt när någon åker hem/på semester.


Hämtade ut min hemtenta i Socialpsykologi idag. Fick ett så fint utlåtande av läraren och ett snyggt VG. Weeee!

Det känns verkligen, varenda liten sak som går ens väg, efter en lång tid av mindre och större motgångar på olika plan. Jag ser framför mig en ljusare tid med lite mer flyt än vad jag haft på ett tag.

Jeeey! Det går framåt!

Dream on

JOBBBBBBIG NATT....... jag funderar nu allvarligt på att få tag på någon att prata med om mina drömproblem. Ja, det är faktiskt ett problem. Jag drömmer, inte en, inte två, utan runt 5-6 olika drömmar varje natt. Om det ändå kunde vara sånadär helt orealistiska fantasidrömmar a la rosa elefanter som skuttar omkring på en äng, eller vad som helst! Men nej. Jag drömmer, fullt realistiska, absolut verkliga drömmar. Drömmarna handlar aldrig om random personer, utan handlar alltid om min familj, min släkt, personer som inte längre finns med i mitt liv av olika anledningar, personer som står mig nära. Och alltid är det olyckor eller andra sekvenser med ett enormt obehag..... Närjag vaknar mår jag psykiskt dåligt. Jag har så mycket händelser som snurrar omkring i mitt huvud, att jag ibland får ta det förstga timmarna av dagen till att bearbeta dem. Det är jobbiga saker. Jag måste tänka på dem, måste alltid löpa linan fullt ut och tänka klart hela drömmen. Måste ta tag i det. De går inte att släppa. Idag var en sådan dag. När jag vaknade ar jag så omtöcknad att jag inte förstod var jag var, vad jag skulle göra. Hade det inte varit för att jag ska till skolan, och bestämt träff med mina vänner, hade jag aldrig orkat. Jag hade legat kvar och försökt reda ut allting som hänt mig under natten. Visst är det sjukt att det måste vara så? Dethär händer mig så gott som varje natt. Någon som vet hur man får det att sluta?

Helgen har varit härlig. Fredagen avnjöts det fredagsmys i vanlig ordning, looove it. I lördags var jag på gemensam födelsedagsfest, Carro och Emelie firade sina respektiva 24-årsdagar. Superkul!! Och god mat :)
Lägger upp lite bilder strax.

Igår bjöd Hampus mig på fika i stan, wienerbröd och varm choklad´, såå mysigt och gott. Efter en promenad i solen åkte vi hem, och lagade mat lagom till reprisen av Melodifestivalen (jaaa, helt klart rätt låt vann). Åt sjukt god fläskfilé i ugn med paprikaröra. Gaaalet gott. Sen ringde Sofia och frågade om hon fick komma med en överraskning, och det fick hon ju såklart! :) Hon kom upp med två superstora, supergoda chokladmuffins med marräng i! Kanske inte helt rätt förklarat, men så goda! Tack!! :)

Nu blir det skola.
Hörs kanske senare.

Pusssss.










BSB 4-EVER

Har ni sett nåt så bra?!!

Ibland.

Ibland kan gammalt spela roll...
gamla beslut, gamla historier, gamla minnen...
Ibland kan framtid spela roll...
framtida beslut, framtida historier, framtida minnen.
Ena dagen kan ens förflutna göra sig påmint,
nästa dag knackar framtiden på dörren.

Ibland tvingas man möta minnen från förr. Minnen man har trängt bort.
Ibland kämpar man för att minnas.
Ibland längtar man framåt, för att i nästa sekund inte vilja veta.
Ena dagen har allt man tidigare varit med om stor betydelse,
andra dagar spelar det ingen roll.
 Ibland står en historia skriven i pannan, ibland är det ingen som bryr sig.

Ibland är saker från förr som gjort stor inverkan på ens liv, 
inte ens värda en parantes i en nutid.
Ibland vill man minnas, ibland vill man veta.
Att blicka bakåt, att blicka framåt.

Ibland kommer saker ur ens förflutna tillbaka för att straffa en.
Ibland spelar de sakerna ingen roll.
 Ibland har alla glömt, ibland minns alla.

Ibland inser man hur allt spelar roll.
Ibland inser man hur inget spelar roll.

Ibland reflekterar man över saker som skett. Ibland fantiserar man om saker som ännu inte hänt.
Ibland spelar det ingen roll. Ibland spelar det roll.

Ibland är allt man kan göra; ta vara på nuet och att leva idag.


Plugg & bak-symöte

Hej!

Idag har varit en rolig dag! Jag, Marie och Sofia förenade nytta och nöje och pluggade hemma hos mig, kombinerat med matlagning och bakning. Mmmm jag blir faktiskt lite impad själv...! Efter en rökfylld lägenhet och ett brandalarm (sant) lyckades vi riktigt bra!

Har även fått två presenter idag! Av Godis fick jag en superfin svart klänning och en lyxig tidning! Såå uppskattat och så otroligt kul! Taaaack igen! <3

Denna effektiva dag avslutades med träning. Nu är jag trött. Svimfärdigt trött. Här får ni ett smakprov av dagen som gått.

Godnatt!


När man saknar en sil funkar en te-sil (?) lika bra.

Marie supervispar.

Sofia fixar.

Tvätt på G, ja!

Tadaaaa! Kärleksmums enligt mig, Moccarutor enligt Marie och Snoddas enligt Sofia. Vill bara påpeka att det är jag som har jobbat på ett bageri i 6 år.... men absolut, man får ju låta Åmålsbon och Västgötatjejen tro att de har rätt. Hihi.

Titta va fint! Ååh!

Hello, my name is Fabulous.

Självkänsla, medvetenhet om den egna personlighetens värde. Så lyder Nationalencyklopedins definition. Jag har funderat på begreppet självkänsla. Vad det är, vad det innebär och framförallt vilka kännetecken som visar på att man har en stark självkänsla. Hur vet man?


Jag skulle vilja fokusera på det första ordet i definitionen: medvetenhet. Jag tror det är just det lilla ord, men dess stora innebörd, man borde jobba med. Om man känner sig nere, om man är ledsen, arg, eller känner sig värdelös  -  är det lätt att tro att man saknar självkänsla. Att den inte finns. Att man inte har någon. Efter att ha funderat på det, har jag slagits av att det är så lätt att glömma att det är själva medvetenheten av sin självkänsla som är grundpelaren. Det handlar inte om att tron på sig själv och sitt eget värde inte existerar, utan att medvetenheten om den ibland kan lysa med sin frånvaro.


Vad enkelt det vore om man kunde kontrollera den precis som man ville, då kunde man pränta in den i sitt inre med superlim, och det skulle aldrig behöva vackla. Riktigt så enkelt är det ju inte, tyvärr. Medvetenheten om sitt eget värde är inget permanent, inget fastställt. Det är något man behöver jobba med, och påminna sig själv om ofta, ändå tills det blir en naturlig del av ens vardag. Dagen då man inte längre behöver reflektera över ens eget värde, då tror jag man har kommit en bra bit på vägen.


Varför är det då så lätt att tvivla? Varför är det så lätt att trycka ner sig själv, tycka att alla andra är bättre, att alla andra har rätt, att alla andra har starkare självkänsla än en själv? Om man kan lära sig att alla de precis nämnda påståenden inte stämmer, är hälften vunnet. Det är lättvindigt att bara påstå att de inte stämmer, men någon mer förklaring än det tror jag inte det finns. Eller nånsin kommer finnas. Man kan likställa det med fakta, någonting som bara måste präntas in. Punkt. Om man då har lärt sig, att ingen annan är bättre  -  kommer vi till den andra delen. Efter att ha insett att alla andra inte är bättre, måste man inse att man själv inte bara är bra på grund av utraderad konkurrens  -  utan att man är bra oavsett konkurrens. Oavsett hur alla andra är, eller rättare sagt, hur de vill att du ska se dem  -  ska ens egna självkänsla övervinna alla yttre och inre hinder och lysa starkast. För en själv, hos en själv, i en själv.


Om man lyckas inse det, då är ännu en stor del av projektet avklarat. Det sista jag tänkte reflektera över, är hur lätt det är  -  trots en stark medvetenhet om ens egna värde  -  att tryckas ner av andra. Hur kommer det sig att det är så lätt att yttra negativa saker om andra, när det samtidigt är så svårt att ge positiva komplimanger? När någon gör något som man inte tycker om, är det nästan som ett behov att få yttra det högt. För bästa kompisen, för pojkvännen, för mamma, för någon. När någon gör någonting positivt, någonting bra, duktigt eller beundransvärt, är det som att det bara passerar förbi. Varför är det inte lika lätt att säga? Varför finns det skitsnack utan dess motsvarighet? Det är så otroligt simpelt att ta till sig av negativ kritik eller för den delen  -  skitsnack. Jag kan komma på mig själv med att oavsett vad jag själv anser om någonting jag gjort eller sagt, så om jag hör något negativt från någon annan om det  -  så kan min egna åsikt ändras på en hundradels sekund. Inte om kritiken är konstruktiv, eller om jag själv håller med. Men om man får ta del av 'skitsnack'. Då likställer jag det med sanning. Varför? Mitt svar är att jag inte riktigt är framme än. Inte riktigt där, där som jag önskar att vara. I en situation där jag alltid, alltid, alltid, är medveten om mitt egna personliga värde och inte låter något eller någon säga annat. För vem känner egentligen mig bättre än... just det. Jag själv. Samma gäller dig, du som läser detta nu. Jobba med tanken om att du känner dig själv bäst, och det är också du själv som vinner på en starkare självkänsla. Ingen annan. En win-win-situation som tåls att jobba på. Det ska jag fortsätta att göra.


Tack.


LONDON memories


Jag, precis flyttat till London.

Jon, en av 7 roomies, öser toaletten. En vanlig dag, med andra ord.

Här bodde jag! På sjunge våningen, om jag inte minns fel.

Sofie, jag, Karin och Jenny på besök till IKEA när begäret efter svenska pepparkakor blev för stort.

Några av roomiesarna vid denna tidpunkt, slappar hemma.

Jag och Emma på favoritstället Livingroom på Regent Street.

En vanlig kväll efter stängning på jobbet, Frida och Mark väntar medan vi räknar kassan.

Här jobbade jag!

Iklädd en av mina jobb-outfits.

Jag klär granen som vi investerat i för julmystets skull till lägenheten.

Jag och Jon hänger upp ljusslinga.

Jag, Joel och Gustav har lagat lyxmiddag. Måste förevigas.

Marie kom och hälsade på!

Här sov jag i ett halvår. Ingen lyx.

Christmas Staff-party med delar av O'Neill-gänget

Jag och min favorit-finne Tomi, Frida och Vicky.

Till jul kom älskade familjen. Här e jag och Anders!

Fina mamma och pappa hade med sig svensk julmat. Det var underbart!

Till Nyår kom Annika och Hanna (ej med på bilden) och vi firade all out.

Emma, Hayley och jag, Nyår.

Firade på Rex, där Amie jobbade. James Bond-tema, Emma shottar ur ispistol(?)

Gott nytt år!

Jag och Amie skulle ut och testa våra brillor i vårsolen.

Tomi i stockroom'et på jobbet. Här lektes och busades det mestadels av jobbtiden.


Så himla kul med dessa bilder! Åååhhh vill tillbaka....!


Puss, nu blir det lunch!

Konsten att avvakta.

...är någonting jag verkligen är sämst på. Jag är visserligen impulsiv och älskar när oväntade saker händer, men att tvingas vänta in något och avvakta, det är inte riktigt min grej. Just ordet 'avvakta' ger mig rysningar. Tålamod har aldrig heller varit något för mig. Att ge saker tid, vänta ut, ha tålamod, ha is i magen.... nej! Jag vill veta nu, direkt och med en gång. Som nu till exempel, väntar jag på ett viktigt mail... beroende på vilket svar det blir, kan det hända att jag måste tänka om och handla snabbt. Jag önskar jag kunde få planera in dethär i god tid, vill inte ta det som det kommer.

Sådan har jag alltid varit. När jag får sånadär snilleblixtar och impulser, som jag vill göra nu nu nu, är det absolut värsta någon kan säga: "kanske senare/imon/nästa vecka/". Eller "ja, vi får se". Detta är någonting speciellt min mamma har fått jobba hårt med mig för att inse, att allting inte alltid kan hända exakt den stund som jag vill. Att man får ge sig till tåls.

Uppenbarligen har jag vid 23 (snart 24) års ålder ännu inte lärt mig. Men det kommer, det känner jag.

Puss.


Fit for fight

God morgon!

Helgen är över, men det gör inte så mycket. Det känns som om veckorna går så fort så snart är det helg igen! Denna vecka har vi inga föreläsningar (förutom den sista idag). Det får bli plugg till tentan nu. Måste försöka ligga ganska bra till i tid och tajming, eftersom jag kanske måste vara beredd på att åka till Gbg på en snabbvisit... det beror på om jag har tur. Jag håller er underrättade.

I lördags var jag på inflyttningsfest hos Godis och Rupy. Deras lägenhet är ju så himla fin! Känns mer som ett "riktigt" hem, och ingen studentlägenhet. Kan bero på att det inte är en studentlägenhet. Men ja ni fattar, det känns mer... ordentligt. Jättefint. Vin, salta pinnar och trevlig folk, det kan ju inte gå fel, vilket det heller inte gjorde. Senare på kvällen delade jag och Hampus på en pizza, väntade på sista nattbussen och åkte hem. Tack för en trevlig kväll!

Igår var det snökaos (nähä?!) i Karlstad. Jag och Hampus vaknade sent, bestämde att vi ville gå en långpromenad in till stan. Vare sig han eller jag har rört på oss under veckan pga av förkylningar, så båda var taggade på att promenera. Vi planerade när vi skulle gå, vad vi skulle göra, och hur vi skulle lägga upp dagen. Glada över denna planering satte vi igång att baka scones. Mmmm vad gott det är....! Efter vi hade ätit, skulle jag gå hem och byta kläder. DÅ händer det..... jag drar upp persiennen. Vad möts jag av? Jo. SNÖKAOS. Alltså inte lite snö, inte lite blåst utan tonvis med snö som yrde omkring i luften och ett tjockt lager på marken. Man såg knappt hustaken! Vi deppade ihop en stund, vad skulle vi nu göra? Ingen hade lust att bara ligga hemma och dega. Och eftersom pengar som vanligt är en bristvara, va det heller ingen idé att ta bussen in och ut till stan, för vad skulle vi göra i stan om inte spendera pengar? Nej. Det var ju inte målet som var poängen, utan färden dit. Efter en stunds resonerande bestämde vi oss för att trotsa stormen  -  vi skulle ut! Så jag gick hem, tog på mig alla kläder jag ägde x 2 lager, mössan och paraply  -  och så gick vi. Det gick förvånandsvärt bra, för som tur är hade vi värsta stormen i ryggen. Vi pölsade i snön ända in till stan. Väl där tog vi en välförtjänt varm choklad på Waynes Coffee. Kroppen var helt mörbultade efter allt pölsande, så det var så skönt att sitta ner i värmen en stund. Vi tog bussen hem, och var stolta över oss själva. Väl hemma lagade Hampus kyckling i ugnen med fetaost-, rödlök- och limefyllning med couscous och sockerärtor. Och vitlöksbröd. Aa det var så gott så det vattnas i munnen på mig nu, och då är klockan bara 10 på morgonen. Ge mig en fetaostfylld filé och jag hade ätit upp den.

Idag är det måndag och jag känner att det är dags att ta tag i mig själv och fortsätta med träningen nu, ska bli skönt! Det är sjukt hur en veckas frånvaro från träning kan få en att känna sig helt degig i kroppen. Men nu är det dags att aktiveras igen!

Ha en bra dag allihop!

Time to move

God morgon (god förmiddag, men vem säger egentligen det?)

Morgonen inleddes med att SOVA. Jag och Hampus åt så otroligt god mat igår, stekt fläskfilé med currysås, jag åt avocado och sallad till, och Hampus åt bakad potatis. Lite (läs: mycket) choklad slank också ner, det är verkligen det godaste jag vet! Så gott att vi köpte med oss den nya chokladyoughurten hem igår (det är egentligen en vaniljyoughurt med chokladkross i) och den var ju så god! Hrlt klart värd att testa för alla chokladälskare som jag.



Nu på förmiddagen tänkte jag även tvätta, trots att det verkar som att inget av torkskåpen i tvättstugan fungerar?! Jag orkar dock inte bry mig om detta, utan får väl hänga upp allt här hemma i lägenheten när det e klart.

På tal om lägenhet... igår fick blev allt klart med flytten  -  jag flyttar till en 1a på 25 kvm den 1 maj! Nästan samma adress, eftersom lägenheten ligger i trappuppgången jämte mig, och balkongen vätter ut mot gården och min nuvarande lägenhet. Alltså ingen stor förändring rent geografiskt, dock blir ytan exakt hälften så liten som nu, vilket innebär att jag kommer få pressa in mina möbler, och en hel del kommer jag få ställa undan i mitt + Hampus förråd. Flytten gör jag enabrt av ekonomiska skäl, att klara av en hyra på 4000 (exklusive räkningar..!) som jag har nu, är inte något CSN supportar när det gäller studiebidrag. Det har varit ett rent helvete att få det att gå ihop, och är fortfarande. Det ha blivit så att min lägenhet som jag har älskat sen första dagen, nästan blivit något negativt i form av att jag känt mig inlåst  -  har inte haft råd att göra så mycket, knappt ta bussen in till stan. Jobb kan man ju också söka, men det har inte varit min grej dels för att jag prioriterar att för en gångs skull slippa helgjobba (vilket jag annars har gjort sen jag var 16 år, och i långa perioder VARJE helg) och älskar känslan när det är fredag och jag får ha "helg" som alla andra. Dessutom är jag här i Karlstad för att plugga. Det är hela syftet med att jag från början flyttade hit, och det är det jag tar stora lån för att göra. Därmed vill jag också fokusera på det, och se det som det heltidsjobb det faktiskt är likställt med (sen att man kan slappa i perioder, det säger jag inget om. Det är underbart och det behövs när man i andra perioder är så stressad för tentor, och inte kan unna sig att känna sig ledig oavsett om det är måndag eller lördag). Alltså bestämde jag mig i julas för att flytt var det bästa alternativet, eftersom jag inte heller behöver bo på en sådan stor yta som jag bor på nu (50 kvm). Sammanfattningsvis är jag helt säker på att jag tagit rätt beslut, och det ska bli en skön förändring, trots att jag verkligen kommer sakna denna lägenhet jag bor i nu. Men man kan inte få allt, så e det ju.

Nej, dags för första omgången tvätt!

Hörs kanske senare under dagen.
Pussss.

Vardagslyx

Hemkommen från skolan för nån timme sen. Seminariet var av mindre seriös karaktär, vilket gjorde att mina (o)förberedda intervjuer jag skulle redovisa för, gick bra. Vi diskuterade begreppet social kompetens en stund, sedan förväntades inga ytterligare ansträngningar av oss, och vi fick gå. Slappt, ja det skulle ma helt klart kunna påstå. Det stör mig dock inte så hemskt mycket, eftersom seminarium sällan ger mig så mycket rent kunskapsmässigt, mest ser jag det som ett störande moment i plugget. Jag håller just nu på att plöja igenom en bok (också den men titeln 'Social kompetens') och skriver en sammanfattning av den. Gör alltid så, har så mycket lättare att läsa på egna anteckningar än tråkiga böcker. Dessutom har jag och Marie delat på böckerna i denna delkurs, vilket var sjukt bra på ekonomin, samt att vi då hjälps åt  med att sammanfatta för varandra. Bra lärande, yep!

Ikväll ska jag och Hampus alltså på restaurang. Inte McDonalds, inte Burger King... utan en riktig restaurang. Det känns så himla kul, nästan konstigt mycket kul! Det var faktiskt inte så längesedan jag var på restaurang, men då med hela Hampus familj + viss del av släkten, och det var ju jättemysigt, men nu ser jag fram emot en kväll, bara Hampus och jag och lite vardagslyx! Jag tycker det e riktigt kul att laga mat numera (!), men med jämna mellanrum tröttnar jag så på att tänka, planera, lägga ut kyckling/köttfärs ur frysen på morgonen, gå och handla på Konsum om man saknar nån ingrediens, och så denna förbannade disk som man inte kommer undan! Nu är det inte så hemskt synd om mig, eftersom jag och Hampus brukar turas om att laga mat hos och till varandra. Det är så skönt att efter en lång dag av pluggande (eller en lång dag av ingenting, för den delen) kunna krypa upp i Hampus soffa, titta på TV medan han står och glänser i köket. Det är också en form av vardagslyx! Om jag bara skulle laga middag åt mig själv skulle det bli.... hm, ingenting, En knäckemacka, kanske. Ett ägg? Ja, ni fattar. Jag ser liksom ingen vits alls med att anstränga mig endast för min skull. Om man däremot är flera, är det så hima mycket roligare. Men soms sagt, ibland tröttnar man.

Ibland säger Hampus att jag behöver vara mer konkret. Jag har en tendens att ofta ha mycket på hjärtat, men ha svårt att få ut det i för andra begripliga sammanhang. Som häromkvällen, när jag ville få uttryckt min frustration för den gråa vardagen som aldrig bjuder på några överraskningar. Jag hör själv att det som kommer ut ur min mun är en massa flum, en massa ord utan ordningsföljd och sammanhang. Efter ungefär en timme hade jag fått ur mig allt, och Hampus hade förstått. Otroligt, egentligen! Men för att hjälpa till i framtida likande situationer, och då framförallt när jag svamlar om att "jag vill uuuunnnnnaaaaa mig nåååt!", så kommer här några tips på vad jag anser vara vardagslyx  -  för mig:

1)  Ligga i soffan och ha en massa bra TV-program framför sig, gärna med massor med te och kakor till.
2)  Måla naglarna i nån glad och fin färg (läs: rosa)
3)  Gå på stan (behöver nödvändigtvis inte innebära att köpa något, måste dock erkänna att det är en rejäl bonus)
4)  Slippa behöva laga mat/diska
5)  Ta en riktig långdusch, göra inpackning i håret och sedan spendera närmsta halvtimmen med att smörja in mig med alla mina goda krämer och bodylotions.
6)  Ta en långpromenad, lyssna på musik jag blir glad av, komma hem och känna sig pigg och stark.
7)  Känslan direkt efter träning i allänhet
8)  Boka in en resa nånstans, det blir ju mest resa hem, men det är verkligen nåt lyxigt med det! Jag kan inte åka hem så ofta som jag hade velat pga av tid- och pengabrist (förmodligen mest pengabrist), så när jag väl bokar biljett hem känns det så himla skönt, som att jag ska få en chans att håva in massor med ny energi och få lite miljöombyte.
9)  Att kunna ha råd att köpa mig saker. Små/stora saker, kvittar. Men att inte vara så instängd inom ramen för "vad jag som student (inte) KAN göra". Jag vet att man kan lösa dethär genom exemplevis ett jobb, men jag gör allt vad jag kan nu genom att jag faktiskt ska flytta till en mindre och billigare lägenhet den 1 maj. Mer om det återkommer jag till.)
10)  Att kunna ha råd att köpa saker eller göra saker för dem i min närhet! Att kunna köpa en lite finare födelsedagspresent, något jag vet att personen verkligen skulle bli glad över istället för nånting som jag har råd till. Att kunna ge bort nånting till någon som har haft det jobbigt, eller som har kämpat med något under en tid. Att kunna överraska, helt enkelt!

DET är något jag saknar. Det är något jag önskar att jag kunde unna mig (och andra) lite oftare. Tyvärr brister ju det mesta på punkten 'pengar', men som sagt  -  jag gör mitt bästa! 1 maj flyttar jag!

Puss till er, och dendär lilla extra går till Hampus, som är så underbart förstående och uppmärksam!


Seminarium

God morgon!

Har precis ätit frukost och ska strax gå till skolan, ska ha seminarium kl  08.30. Är inte särskilt förberedd (!) så jag hoppas på ett vänligt mottagande och lite flyt. Brukar kunna improvisera mig ur jobbiga lägen i skolan, så det ska nog gå fint.

Ikväll ska jag och min Hampus gå på restaurang. Jag tycker ibland att allt jag gör här som jag blir glad av, alltid har ett "nyttovärde", det kan vara att jag gjort bra ifrån mig i skolan, att jag ringt alla dedär jobbiga samtalen jag måste, att jag fixat med kontrakten och alla papper inför min flytt, att jag har lyckats med att inte slösa några pengar än dag..... ja ni förstår. Det är enbart "duktiga" saker som jag blir glad av, det händer så få saker som man 1) dels har råd att göra i vardagen och 2) saker som man kan göra när man är student. Det är antagligen inte meningen att man ska kunna göra det heller, utan att man ska plugga, äta och sova. Men ibland får jag tråkighetsryck i hela kroppen av detta, och dethär uppmärksammande Hampus. Så ikväll ska han bjuda mig på restaurang. Definitivt en guldkant på tillvaron! Är han inte världsbäst, så säg...


Nej, dags att sticka! Wish me luck!


Investerat i mig själv!

Har pysslat med rabatterbjudanden och miniräknaren i högsta hugg hela eftermiddagen, och kommit fram till att jag kunde investera i mig själv i form av TVÅ PAR SKOR! Detta är stort och som ni vet, det är ... 3 mars, bara. Alltså nästan en hel månad kvar till nya pengar. Detta kommer som vanligt inte att gå ihop, men jag orkar faktiskt inte tänka på det nu! Vårskor behövde jag, sommarskor behövde jag. Jag vet, det sistnämnda är det väl ingen brådska med, men jag har dregglat över dessa sandaler så länge och nu hade jag ett grymt rabatterbjudande på dem! Titta här på dessa juveler:



Nu kan våren komma!

Min barndom



Jag är född på en ö, en liten ö i Göteborgs skärgård. Där bodde jag tills jag var 19 år och flyttade hemifrån. Den barndom som denna krönika ska handla om, utspelar sig långt före tonår och killar, långt före fester och framtidstankar. Ja, långt före det fanns en tanke på en morgondag överhuvudtaget.

Minst en gång varje dag tänker jag på min barndom. Jag minns händelser, känslor, lukter. Jag minns hur jag tänkte, jag minns hur jag lekte, vad jag tyckte var roligt, hemskt. Jag minns kläder jag hade, vissa mer betydelsefulla än andra. Jag minns hur lyckligt ovetandes jag var om att livet inte alltid var syrénbuskar och saft och bullar i trädkojan. Livet var så otroligt bekymmersfritt. Mamma och pappa vägledde en i allt man gjorde, hur ens dagar skulle se ut och att man var hel och ren, mätt och glad. När jag tänker på min barndom finns det så otroligt mycket att berätta om. Minnen som snurrar runt, som ett öppna ett fotoalbum utan att veta vart man ska börja. Det finns ingen början och inget slut. För när tar barndomen egentligen slut? För mig tror jag min barndom varade länge, kanske för att jag ville ha det så. Kanske för att jag trivdes med det enkla. Jag tror min barndom delvis tog slut den dagen så jag började på gymnasiet. Jag gick från en relativt tafatt, fnittrig högstadietjej till en vuxenvärld med en klart tuff inställnng till plugg på gymnasiet. Helt plötsligt blev kompisarna inte bara några att flamsa och skratta med, utan även några att gråta med. Allting blev liksom på riktigt.
Hej, nu är du vuxen!

Långt före detta, kantades mitt liv av varma somrar på ön  -  vid havet, på varma klippor och röda sjöbodar. Bryggor som man fick flisor i fötterna av om man gick barfota. Glass i kiosken, saft och bullar i trädgården. Vattenspridaren som pappa satte på i trädgåren när jag behövde springa av mig, och så himla kul det var samtidigt! Kojan som pappa snickarade till mig och Anders uppe i ett av träden i trädgården. Där lekte vi och klättrade omkring i träden. Alla middagar åt vi ute på sommaren, ute på altanen i de varma stolsdynorna som det var så skönt att somna i... rätt som det var kom en fotboll insparkandes från fotbollsplanen jämte vår tomt, nån liten fotbollskille springer in i trädgården och säger "förlåt..!" men vi var ju vana. Det liksom tillhörde sommaren. Att efter middagen ta kvällsdopp med Maria på Tors Holme, detta när jag var något äldre så jag fick bada där själv, för att efteråt gå till Café Måsen vid fiskebåtarna i hamnen och äta tre stooora kulor med glass. Maria förresten, nog den person som personifierar min barndom allra bäst. Tillsammans lekte vi jämt. Vi älskade att hitta på nya lekar, Blommornas Värld, Kockens Special, Fyrverkeriet var bara några av dem. Kockens special lekte vi ute på garageuppfarten, vi skar av alla mammas blommor i trädgården och lekte att vi lagade grönsakssoppa. Till slut fick mamma be oss komma på...någon annan lek? Det var kul. Maria och jag cyklade, vi sjöng och uppträdde i busshållplatsen, vi samlade bilnummer och vi hade så mycket ihop som ingen annan kunde förstå. Vi var bästisar. Jag minns hela min barndom som otroligt aktiv. Mycket utomhuslekade, springande, cyklande, klättrade. Mamma och pappa har alltid försökt få in ett naturligt sätt att röra på sig, vara utomhus, utöva sin fantasi och skapa sina egna lekar. Inte bara sitta inne och kolla på film. Vi har gjort så otroligt många utflykter och aktiviteter, för att inte tala om alla resor vi gjort. Men det berättar jag om en annan gång. Det är något jag är otroligt tacksam för.

Somrarna tillbringade jag mycket hemma hos mormor och farmor. Det var nämligen såhär att de bodde grannar! På ett berg bodde de båda, i varsitt hus, stort hus med stora härliga trädgårdar. Emellan dem fanns en stenjärsgård som jag klättrade över när jag sprang mellan dem. Åt middag hos mormor, sprang över tll farmor och låg och lyssnade på radio i hennes hammock i solen. Jag och mormor spelade krocket i hennes trädgård, jag lekte i farmors gäststuga. Jag sov över hos mormor, åt frukost på balkongen i solen, sprang över till farmor och lekte restaurang med allt hennes finporslin. Jag och mormor gick och badade, jag och farmor åt glass och tittade på Dallas. Jag och mormor åkte till stan och gick på bio/restaurang/handlade, jag och farmor dansade bugg till dansbandsmusik i hennes kök. Farmor och mormor har så otroligt stor plats i min barndom. De betyder allt.

Vintrarna känns precis lika idylliska i mitt minne. När jag var liten var ju snö på vintern inte lika omöjligt som det är nu, utan pulkan och snowracern användes flitigt varje vinter. Vi åkte från det höga berget vid fotbollsplan eller när vi var riktigt små, från det lilla berget i trädgården. Vi gjorde utflykter med varm choklad och mammas hembakade bullar. Vi tittade på film hemma med tända ljus. När Julen kom var det det mest spännande på hela året (och är för mig fortfarande). Mamma uppfyllde alla drömmar ett arn kunde ha, mamma julpyntade överallt i hela huset, för ett barn var det som att befinna sig i en saga. En julsaga. Jag och Anders hade tv-kalendrar, egengjorda kalendrar, chokladkalendrar och presentkalendrar. Det sistnämnda var såklart det mest spännande. Tjugofyra små paket hade mamma kämpat med och lagt i de små fickorna i den fina presentkalendern som var lika stor som vi ungefär. Vi hade datumljus, och varje morgon väcktes jag och Anders med frukost och julkalendern på TV, vi åt tillsammans och tände datumljuset  -  en dag till närmare jul... När julafton väl kom var allt så spännande så jag kan fortfarande känns pirret. Ingenting var "äh det är inte så noga". Ingenting togs bort. Ingenting ansågs vi för stora för, eller att det var "för barnsligt". Nej traditioner har vi alltid hållit på, och den stora mystiken kring framförallt Jul är någonting som jag aldrig någonsin kommer glömma bort.

I skolan kände alla i klassen varandra. Alla bodde ju på ön. Förmodligen inte mer än max 500 m från varandra. Vi gick till skolan, cyklade när vi blev något äldre. Samma skola som generationer innan gått på, min pappa och farfar däribland. Saker som våld, misstänksamhet mot främmande vuxna, existerade överhuvudtaget inte. Jag har aldrig, under hela min uppväxt, haft en tid att senast vara hemma om kvällarna. Varför då? Det behövdes ju inte. Jag har aldrig haft markeringar "du får bara leka innanför trädgården, du får inte gå utanför" eller att jag behövde kontrolleras vart jag var. Jag var på ön, och det va det enda som räknades. Under hela min uppväxt har jag inte en enda gång varit rädd för något eller någon utomstående. Jag har aldrig behövt se saker som jag önskat jag aldrig sett. Jag har bara fina minnen.

När jag var 20 år, låg jag och Annika och solade i Timmerviken. Vi pratade om att livet var så enkelt. Så bekymmersfritt. Vad var det värsta som hade hänt oss? Kanske att dendär killen som man var så kär i på dagis drog en i håret och inte förstod att man ville ha en puss. Jaa, någt på den nivån. Jag ska inflika att jag hade varit med om saker i form av dödsfall, många av mina närmaste i min släkt hade gått bort innan jag fyllt 20 och det var självklart jobbigt. Men detta var ändå saker som jag själv inte hade någon inverkan i. Saker som jag själv inte kunnat styra. Så på något sätt var jag borträknad från detta. Det gällde inte mig. Jag vet att jag sa till Annika dendär sommardagen "Jag undrar när man ska få ta del av livets motgångar, när det för första gången inte glider på ett bananskal och allt är så jävla lätt......" 
Och tro mig. Det skulle jag få veta.


Här slutar jag, det finns hundratals, tusentals fler saker jag kan berätta och minnas, men det behåller jag för mig själv.
Detta inlägg är speciellt tillägnat;

Mamma, pappa, Anders, Maria, mormor, morfar, farmor, farfar, Arne, Annika, Lisa, Therese, Karin, Malin, Emelie, Jessica A, Jessica P, Birgitta, Bosse, Emil, Filip och alla andra som på något sätt förgyllt min barndom.



Gammal kärlek rostar aldrig

Vad det bara jag som grät när Darin sjöng skönsång i Melodifestivalens pausunderhållning i lördags?

Sjukan fortsätter...


...men idag har jag tagit till metoder som bör ge effekt  -  Ben&Jerry's glass och en ny tidning!
Svarade på en enkät på nätet förra veckan, och skulle då få ett nr av Veckorevyn hemskickad alldeles gratis, och idag kom den som ett brev på posten (hahaha)! Och kolla vem som e omslagstjej  -  min idol!



Har ju som vanligt satt upp krav på mig själv, fröken Duktig som jag är, att plugga  -  detta trots att min näsa rinner stup i kvarten och mitt huvud och bihålor vill gå sönder any minute now. Egentligen borde man säga till sig själv att inte sätta upp pluggkrav på sig själv när man är sjuk, på nåt sätt tror jag det är just som man faktiskt orkar... nu när jag har intalat mig att jag måste känns det som världens mest omöjliga projekt. Sådant som kallas för omvänd psykologi.

Vi får väl se vad dagen har att erbjuda. Först blir det iallafall glass i stora lass och gossiping.



Puss!

Synd om mig (och inget bra e det på TV heller)

Jag har såå tråkigt..... det suger att vara sjuk, om man liksom får vara sjuk för sig själv.. jaa men ni vet vad jag menar, ingen mamma som kommer med saft och kakor, sätter på filmer för en och puffar upp kuddarna bakom huvudet...

Nu är jag väl inte dödssjuk heller direkt. Nej det vore att ta i. Men det är tungt att andas och det rasslar i luftrören och så hosta på det.... ååååh vad synd det är om mig!

Jag vill ha godis.... massor med godis... kakor.. mat... nån bra film?! Nu har jag kollat på barnprogram hela morgonen, och inte ens det har hjälpt...

Behöver kärlek nu.... ge mig kärlek...=(

Sjuk.

Heej..

Ligger i sängen, dricker grönt te och tittar på Disneydags... vaknade med ont i halsen igen. Känner mig krasslig och svag i hela kroppen. Det får gärna gå över snart...

Vet inte hur min dag ser ut. Har inga planer. Kanske ska försöka mig på en promenad i lugnt tempo. Annars blir det nog slappt. Är glad över att det är en ny dag. Gårdagen var en värdelös dag. Försöker inte tänka på det nu.

Ha en bra dag allihopa, kanske skriver mer sen.

RSS 2.0