The power of three will set us free

Hej alla!

(...och för er som undrar över rubriken; det är en slogan som Nadja myntade under härliga gymansietiden, eftersom vi höll ihop jämt och ständigt och överallt. Det finns även varianter, då vi alla fyra är tillsammans (Nadja, Stina, Amelie och jag) eller om vi råkade vara två just den dagen, och så vidare. Love it!)



Viiilken dag
jag hade igår! Äntligen fick jag träffa älskade Nadja och Stina, den enda som saknades var Amelie men man kan ju inte få allt på en gång! Hursomhelst, så var tre av fyra guldklimpar samlade, och vi hade det underbart. Vi hade bokat frukostdejt hemma hos Nadja, som tillsammans med sin pojkvän Patrik är nyinflyttade i en jättefin lägenhet i Guldheden.Nadja hade dukat upp frukost så fint, så blandat med massor med catching up och skvaller frossade vi i baguetter, ciabatabröd, ost, skinka, grönsaker, juice och te!






Vi fick varsitt affirmationskort (vad heter det egentligen på svenska?) som vi skulle ha med oss under dagen. Här ser ni mitt och Stinas ;)






Efter ett bra tag blev värmen för påtaglig på Nadjas söta lilla franska balkong, så vi tog med oss vattenmelon och jordgubbar och gick bort till utsiktsberget uppe i Guldheden. Där satt vi i gassande sol och hade det faaaabulous ;)




Utsikt över nästan hela Göteborg!

Framåt eftermiddagen började vi bli lite hungriga, och tog en promenad ner till Landala Torg och åt gooodaste salladen på Paprika. Efter att vi var mätta och nöjda, visade Nadja mig hur jag kan ta på mig mina sandaler utan att knyta upp och på dem varje gång. Det fanns tydligen en dragkedja som gick att använda, och som gjorde det betydligt enklare.
Tack Nadja! :)

Ungefär här skildes våra vägar åt för denna dag, Nadja gick hemåt sig och jag och Stina promenerade ner mot Grönsakstorget. Där skildes även vi, och jag mötte upp Hampus. Tillsammans gick vi runt på stan ett tag, tog en kall cola och träffade Annika mitt i folkruset! Vid halv sex mötte vi upp Hampus pappa Peter och hans fru Kia. VI gick på en venissage för en av Peters klienters nya klädkollektion på Magasinsgatan. Innan det hann vi med en kall cider/vin/öl på Bliss. Efter klädkollen promenerade vi runt i stan och satte och på Till Salu's uteservering och åt mat.

Efter en mysig kväll tog vi vagnen hem till Hampus och väl hemma hade Hampus mamma gjort fruktsallad som vi åt ut på balkongen i kvällsolen.

Viiilken dag!

Solsting?

Dagen började hemma hos Hampus. Klockan 04.45 ringde klockan, och dags för Hampus att gå upp. Efter vad som kändes som 5 minuter (troligen var det längre, eftersom Hampus hann både duscha, klä på sig och möjligen även äta frukost) kom min älskling och pussade mig hejdå och gick iväg till jobbet. Jag somnade om och vaknade kl 10. Vaknade och kände mig helt groggy, skakig, huvudvärk och illamående. Troligen en dust efter gårdagens urladdning..

Åt lite frukost, och gick ganska direkt hemifrån och tog vagnen till stan. Skulle bara göra något så enkelt som att gå från Drottningtorget till bussen (en sträcka av... ja, några meter?!!), men stannade av misstag på Lindex-butiken inne på centralen.

45 minuter senare gick jag ut därifrån med en BH och tre trosor.
Jaha, så va det med den budgeten. Fan.



Skyndade mig sen att gå på bussen, innan jag skulle hitta något mer att shoppa,

Väl hemma möttes jag av en lillebror som skrek att han vill ha pizza. Vi drog ner till hamnen och köpte varsin, och jag hann hämta ut min nya datorladdare (jey!) som hade kommit med post till Skeppshandeln.
Proppmätt efter pizzan blev det solstol på altanen för resterande av eftermiddagen.
Tadaaa!



Hejdå!

Midsommar i bilder!

Här kommer några av de utlovade midsommarbilderna!

















På midsommardagen strosade vi runt i stan hela dagen. Vi åt såå god lunch i Haga, vidare ner genom stan och satte oss på Cappuchino och drack cola. Sedan åkte vi hem till Björkö och åt grillat med familjen ute på altanen. Världens bästa dag!







Senare ikväll kommer en uppdatering om min dag idag :)

Puss

Tandläkarskräck? Nää, inte efter tre år med tandställning!

Tandläkaren avklarad. Håller mitt rekord med 0 hål under 24 år, visst e jag duktig?! Dock talade de om att min "ståltråd" som jag har bakom tänderna inte ska tas ut  -  överhuvudtaget. Till mig sa dem när de tog ut min tandställning, att "ståltråden sätter vi för att tänderna inte ska gå tillbaka igen. Den bör sitta i 5-7 år". Nu var det tydligen andra bullar, och jag får dras med tråden hela livet istället. Inte stör det mig, iofs. De skrapade bort lite tandsten (som jag alltid får just på grund av att jag inte komma åt att borsta bakom ståltråden! Är det bara jag, eller känns det som om tandläkarnas resonemang liksom biter sig självt i svansen?!)

Anders kom också undan smärtfritt. Inga hål där heller. Och en icke-existerande faktura. Jag däremot fick betala 680:- för mina 15 minuter i tandläkarstolen. Värt? Antagligen.

Har städat huset nu. Inte sådär hypergrundligt, men iaf, dammsugit och moppat golven. Försöker hålla tankarna ockuperade. Försöker stilla oro och kämpa framåt. Natten har varit ett helvete, morgonen började likaså.

Kanske lika bra att det var tandläkarbesök just idag, fick någonting annat att fundera på.

Snart ska jag åka in till stan och möta Hampus. Åå jag längtar efter honom. Han vet allt, och det känns både lite läskigt men mest av allt enormt betryggande. Han är en sådan varm människa med ett sånt stort hjärta, och det finns alltid ord att säga och tröst att ge.

Vad skulle jag göra utan dig? Och det menar jag inte på detdär klyschiga viset, utan mer... vad skulle jag göra utan dig?

Puss.

Blandat

... ska strax åka iväg och träna. Trots ihållande förkylning. Men tänker att jag hellre tar lite mer förkylning än går runt och funderar. Tänk att det kan vara så energikrävande att inte göra någonting alls?

Har varit en sväng inne hos Anders lägenhet, han behövde kolla posten och fixa lite grejer.. Han har ju i princip flyttat hit ut nu under sommaren. Känns skönt. Kommer nog bo i hans lägenhet några dagar när jag börjar jobbet nästa vecka. Så nära till jobbet, och skönt med lite ensamtid med, för den delen. Vilken tur att man har ett val ibland..

Imon ska jag och Anders göra ännu ett ärende  -  tandläkaren! Aaaahhh....! Jag har inte varit där på fyra år (!!). Nu är det alltså dags.. för Anders e det ju lugnt, han har gratis tandvård fram till han fyller 21  -  alltså i augusti. Jag däremot.. tänk om dethär blir en såndär hemsk dyr historia.. hjälp!

Nu blir det att klunka mer vatten så jag pallar träningspasset sen.

Puss på er (eller nä, det får nog bli en "kram på avstånd" istället). Haha.

Ps. Har beställt en ny datorladdare, eftersom min inte vill fungera. Så fort den kommer ska jag lägga upp lite bilder från Midsommar. Tills vidare finns de att beskåda på facebook. Ds.

Tankar

Ibland är allt ovisst. Så mycket tankar som snurrar.
Så många frågor som finns registrerade, så få svar som finns uttalade.
Alla vill veta, alla vill ha svar, men egentligen vet ingen. Inte för att vi inte hittat något svar  -  utan för att det inte finns ett.
Något så djupt där man inte vet att om man bara kämpar tillräckligt länge, om man bara inte ger upp, om man bara...
Det handlar om något som vi inte vet.
Man vill tro och hoppas, men ibland kämpar vi i uppförsbacke och tron raseras sakta med säkert bakom en.
Hur kan det hända? Varför? Frågor, frågor, frågor. Var är svaren? Vart är facit? Hur blir utgången?
Det gör ont att veta, men lika ont att undra.

När ingen vet  -  finns det då något svar?


Det gjorde det...!

Igår ville inget av mina inlägg publiceras...? Men nu verkar det vara igång igen!

SItter nyduschad och nyinsmord (?) med papaya body butter hos Hampus. Han duschar och vi har precis kommit hem från en gårdagskväll/natt/morgon på ön. Mysigt mysigt!

På hitvägen var vi och handlade mat för kvällen! Vi ska fira Midsommar hos fina Hanna och Hanna i Linné  -  jeey! Har köpt grillad kyckling, revben, potatissallad, avocado, fetaost, jordgubbar... mmmm!

Ska snart sätta igång med påklädningen. Mamma har gjort en lite handleds-blomsterkrans åt mig, så fiin :)
Hoppas jag får på mig den rätt.. tar bilder sen!

Önskar alla en GLAD MIDSOMMAR!




Test

Funkar det?

Dagens to-do avverkad.

Idag har det uträttats ärenden!

Först på schemat stod en tripp till Addici-kontoret för att skriva på anställningsavtal och få mina kläder inför sommarjobbet! Svarta byxor, svart kavaj och vit topp  -  inte alls fel! ;)

Därefter åkte vi till mormors kyrkogård och mamma gjorde fint med midsommarblommor. Därifrån åkte vi till Amhult, fixade midsommardrickan på systemet och handlade hem mat på Ica Maxi. Köpte jordgubbar också, mmm :)

Fick ett par knallrosa STÖVLAR! Mamma tycker inte jag har tillräckligt bra skor när det regnar, vilket kan stämma. Jag tippar runt i sandaler och somarskor i alla väder, och förkylningar e man ju gärna utan! Riktigt nöjd med mina supersnygga stövlar!

Sen åkte vi ut till Öckerö, mamma sprang in på vårdcentralen och tog ett prov, och sedan åkte vi till farmor på Solhöjden. Gav henne lite frukt och blommor och stannade en stund.

Sen åkte vi hem. Pappa stekte makrill. Alla åt. Utom jag. Jag åt hamburgare. Nää, detdär med fisk alltså.. får nog bli omega 3-tabletter för mig..:)

Efter maten sov jag en timme.. drömde att jag tappat en tand. Nu vaknade jag och firade detta med en halv Marabou mandel.

Hejsvejs!


Shopping!

Idag har jag, mamma och Anders gjort stan! Vi åt lunch på Ching Palace, och förutom det stoppet har vi traskat omkring i affärer hela dagen! Har givetvis tagit bilder på det jag köpt... och här kommer dem!


Jeansskjorta och solglasögon från Gina Tricot

2 st Body Butter från Body Shop, Papaya och Oliv

Rosa väska från H&M

Blåvit-randig klänning från Monki

Den som påstår att man inte kan köpa sig lycklig ljuger!

Puss!

Söndagskåserier

Hej!

Ligger hemma i soffan, slötittar på Benjamin Button med mamma och Anders.. har redan sett den men det e rätt skönt att ligga här :)

Har haft en jätteskön helg. Bosatte mig hos Hampus och vi har haft de superskönt. Igår var vi på stan som sagt, och jag hittade min fiiina baddräkt! Efter middagen på Jensens, träffade vi Daniel och hans flickvän Nina och fikade. Vi satt ute i solen på SoHo's uteservering. Hampus drack latte macciato och jag tog en te. Satt länge i sofforna och bara hade de gött!



Vid 17.30 tog vi vagnen hem till Hampus, hann precis i rätt tid till hans mammas sjukt goda hemmalagade pizza :) Och just det! På vägen hem såg vi det här:





En kamel som gått fel...?

Hursomhelst! Hemma hos Hampus åt vi pizza, tog de lite lugnt ett tag, sen gjorde vi oss iordning och tog vagnen till Hampus kompis Freddan, som bodde uppe vid Chalmers. Förfestade där, vidare ut till Sticky, och kvällen avslutades med obligatoriska pastasalladen på Tintin :)

Sov till 13.15. Trött.

Tog bussen hem till ön, åt grillat med avokadosallad och nu ligger jag här :)

Lägger ut några bilder från igår.

Puss!







Snabb uppdatering!

Inhandlade denhär idag så i sommar blir det baddräkt för hela slanten! Yes!



Har varit på stan, ätit lunch på Jensen's, fikat på SoHo med Hampus, Daniel och Nina.

Nu blir det en 20-minuters powernap, sen dusch-ombyte-smink-utgång!

Puss!

Lördag

God morgon!

Idag är det lördag och jag och min älskling ska strax ut på stan. Igår var en innesittardag, det ööösregnade hela dagen. Till slut packade jag min lilla kappsäck, på med mammas gummistövlar och så tog jag mig ut i pissvädret, in till stan och hem till Hampus. Vi lagade mat, kollade på TV och hade det mysigt. Hampus har börjat jobba nu, så han somnade så gott senare medan det tog liite längre tid för mig (hade sovit till 12 samma morgon), och samma visa imorse.. Kl 08 vaknade jag utvilad och pigg, och Hampus mumlade att jag fick kolla på TV eller nåt en stund, för han behövde verkligen sova lite till. När jag väl kollat på Nyhetsmorgon i nån timme somnade även jag.. och då va det dags att gå upp :/

Ska dock inte klaga, jag vill uuut på stan nu, så det e väl bara att köra igång.

Ikväll blir det nog utgång som det ser ut.. nån som vill haka på?! Ring mig!

Puss så länge och ha en fin dag!


Lite hit & lite dit!

Hej!

Åå va nöjd jag är med nya utseendet på bloggen! Kul med något nytt!
Två  försenade dagens-outfit-bilder som legat och väntat medans bloggen gått på lågvarv!




Igår var jag och fikade med Amelie. Vi gick till Vanilj, Amelie öste ner en bakpotatis med räkröra fortare än jag hade fått in min kesosallad. Ungefär. Till efterrätt åt vi äppelpaj, som även den knappt hann och kallna innan Amelie hade slukat sin. Hon är så rolig denna lilla tjej, det är helt omöjligt att se på henne att hon äter som en häst  -  och fort går det! Hursomhelst, det var så skönt och kul att se henne igen. Hon saknas mig varje dag när vi är ifrån varandra!



Senare på kvällen satt jag och mamma och beställde böcker inför sommaren. Just nu läser jag Åse av Denise Rudberg, men den är snart slut så det var dags att ladda upp.

Vi beställde dessa fyra;



Ser fram emot en skön pocketsommar!

NY DESIGN!

Förlåt för min dåliga uppdatering  -  jag ÖNSKAR jag kunde säga att det beror på att jag har suttit och filat på denna nya design dag och natt -  men tyvärr är så icke fallet!

Detta fina jobb är gjort av Martina!

Om det är någon som önskar liknande hjälp, skicka iväg ett mail till henne vettja!
[email protected]

Starkt rekommenderat!

Lämna gärna en eller två kommentarer om det nya utseendet här på bloggen!


Gul & Blå-fest, Parken 6 juni

Förlåt för dålig uppdatering! Lovar att bättra på mig i veckan.

Här kommer lite bilder från gårdagen!











Hemma!

Hej!

Nu har jag kommit hem till min lilla ö! Det känns skönt och roligt att byta ut Karlstad och plugget mot hemma och ledigt :) Iallafall tills jag börjar jobba, men även det ser jag fram emot, så det känns ju grymt!

Igår åkte vi hem, jag och Hampus. Hans pappa kom och hämtade oss, så skönt att slippa krångla med alla väskor på tåget. Vi åkte och käkade, och sedan skjutsade han hem mig ändå till färjan. Där kom mamma och mötte upp, så nu har jag installerat mig här igen :) Ska bara packa upp alla kläder.... det får bli ett senare problem.

Strax ska jag ta bilen in till Amhult och fixa lite grejer. Ska gå förbi gymet och köpa gymkort för sommaren, ska in på Systemet och inhandla lite inför imon, och slutligen blir det en sväng in på Ica Maxi. Ikväll blir det hemmamys, och imon blir det FEEST på Gotebar! Lisa och hennes kompis Helena har hyrt stället, och det blir sommarfest :) Kommer bli skitkul! Innan dess blir det nog en sväng upp till Hanna i Linné.

Nej kanske dags att sätta igång? Känner mig trött efter mitt 12-timmars-pass av sömn inatt :/

Hörs kanske sen!

Puss

SOMMARLOOOV!



Imon åker jag hem till Götet!
Ni följer väl med?!


Sol, sol, sol, så långt ögat når...

Hej!

Dagen har jag fördrivit med tvätt, tvätt och tvätt... därimellan har jag legat ute på balkongen och solat. Det är så skönt att ha en balkong! Man kan ha på musik eller ligga och lyssna på ljudet från TVn, läsa, fylla på vatten hur mycket man vill utan att behöva springa upp och ner i trapphus, gå in och äta lunch när man blir hungrig, och gå in så fort man känner att man inte pallar mer sol. Som idag till exempel, har jag bränt mig på knäna.. jag bränner mig alltid på udda ställen!

Imorgon ska jag städa lägenheten och packa. På onsdag är det slutseminarium, jag ska träffa min grupp kl 07.45 och förbereda, sedan kör vi! Efter seminariet är det officiellt sommarlov. Känns skönt!

Idag om en vecka åker jag och Hampus till Köpenhamn. Åh vad jag längtar! Vi var där förra året, och det var så härligt. Men innan Köpenhamn ska vi även på Lisas sommarfest på Gotebar, på lördag. Jeey!

Längtar hem nu. Samtidigt vill jag inte lämna dethär. Det är så definitivt när man åker hem. Det e ju inte så att jag kommer åka hit upp till Karlstad under sommaren utan när jag åker hem nu på torsdag den 4e juni  -  kommer jag inte tillbaks för än runt 22 augusti. Lååångt! Och jag kommer sakna tjejerna här :( Sån tur att jag och Hampus är från samma stad, det gör det hela så mycket enklare. Men det ska bli jätteskönt att komma hem. Det kommer bli en annorlunda sommar, på flera plan... både bra och dåligt. Men vi får se, jag ska försöka njuta så mycket som möjligt och fokusera på det som är bra. Jag ska verkligen ta det lugnt i sommar, mindre stress och mindre ångest. Definitivt.

Vi hörs imon!

Puss


RSS 2.0