Drömde om dig.


Drömde om dig inatt igen. Det var en obehglig dröm. Du var sjuk, du var inte dig själv. Du kände igen mig, men ändå inte. Du var annorlunda. Jag försökte förklara hur vi haft det. Försökte se om du mindes. Du log, men dina ögon visade inga tecken på igenkännande. Det var som att du förlorade dig själv bort i tankar, hade svårt att fokusera och ta in det jag sa. Vi var bästa vänner. Vi hade gjort så mycket tillsammans. Du nickade, men innerst inne visste jag att det var för sent. För sen för att återkalla. För sent för att få tillbaka. Jag kramade dig. Envisades med att inte låta allt vårt försvinna bort. Jag höll din hand. Du var varm, som du alltid var. Jag berättade för dig hur jag har det idag. Så någonstans måste jag ha vetat att du inte fanns där längre. Att du var borta. Jag berättade om dina ringar som jag bär. Jag berättade om alla dina saker som jag har. Jag berätta om hur mycket jag fortfarande tänker på dig. Hur mycket du fortfarande påverkar mitt liv. Hur jag så starkt kan känna att du är med mig. Varje dag är du med mig. Jag kände din värme tillbaka, och då visste jag att du förstod. För hur långt borta du än är, hur lång tid sen det var vi sågs och hur svårt det än är att veta med säkerhet  -  så känner jag att du är med mig. Varje dag. Jag vet att du ser mig, att du ser att jag har det bra och är lycklig. Jag vet att du säger till mig att stå på mig när saker är svåra, och att jag övar på att vara starkare. Jag vet att du är stolt över mig. Du är levande för mig, för jag känner din värme hos mig. Ditt skratt, våra oändliga pratstunder om precis allting. Allt det bär jag med mig. Varje dag.

Jag saknar dig så, Mormor.

Drömblogg.

Nu tänkte jag inviga denna blogg ur en ny synvinkel  -  ibland kommer jag blogga om mina drömmar. Jag har alltid, sen jag varit liten, haft ett otroligt aktivt nattliv, och med det menar jag ingenting annat än att jag drömmer, pratar och går i sömnen. De två sistnämnda händer inte lika ofta längre, men långa och invecklade drömmar är vardagsmat. Det går inte en natt utan att jag drömmer, och dessa drömmar sitter sedan kvar under hela dagen. Ibland har jag drömt så intensivt att det tar mig flera timmar på morgonen att bearbeta händelserna i drömmen och låta dem sjunka in.

Hursomhelst. Detta är en idé som jag måste jobba lite till på, men tänkte idag inviga det första blogginlägget om en dröm jag hade inatt, så ska jag fortsätta jobba vidare på idén (som för övrigt kom från min älskade andra halva, som ett sätt att få ur mig alla tankar och händelser jag är med om under natten) Puss.

21 november, 2008.
Inatt drömde jag.......

.....att jag skulle resa till Sydafrika om igen. Jag hade packat allting, mamma och jag stod uppe i vardagsrummet med alla väskor och kläder i högar. När det sista är klart, säger jag: "Vart är biljetterna?". Mamma blir lite frustrerad när jag frågar en sån sak, men jag lugnar henne och säger, "men jag vet ju att jag har dem, vänta så ska jag leta". Jag letar och letar, samtidigt som tanken slår mig  -  jag har aldrig sett nån biljett. Mamma ringer i panik till flygbolaget. De svarar att man måste registrera sig i deras biljettlistor för att de ska skicka ut pappersbiljetter. Mamma frågar hur lång tid det tar, och får svaret 3-4 dagar. Mamma säger att det är omöjligt, eftersom hennes dotter ska resa idag. Hon får svaret att det är en omöjlighet att göra något åt det, eftersom de precis gjort om sitt biljettsystem och bokningsnummer inte längre är giltiga. Jag brister ut i gråt, får panik, hjärtklappning och ser suddigt. Mitt i utbrottet, får jag en underlig välbehagskänsla. Känslan blir mer och mer påtaglig, tills jag till slut kommer till insikt med  -  "jag VILL ju inte resa dit. Jag vill aldrig mer ha någonting med detdär att göra". En stor tacksamhet till mitt klumpiga misstag med biljetten sprider sig, och jag förstår inte hur jag någonsin kunde vara så dum att jag bokade en ny resa dit. Det är ett avslutat kapitel och resan jag gjorde dit 2007 är ett fint minne och en häftig upplevelse. Ingenting mer. Sådant ska man inte upprepa eller försöka göra om. Jag blir så glad. Jag börjar fundera lver hur mycket pengar jag har förlorat, och mamma räknar ut att det ligger någonstans mellan 6 - 7 000 kr. Jag blir arg på mig själv, och tänker som jag gjort flera gånger förut den senaste tiden  -  det här är ett straff mot mig personligen, för att jag ska lära mig att vara mer ekonomisk och att man inte kan leva lyxliv när man är student. Jag ringer min kompis Hanna. Vi bestämmer att vi ska ses. Hanna och min andra kompis Hanna, kommer hem till mig. Vi tar ut dynor ur garaget som på sommaren används i våra trädgårdsmöbler. Vi sätter oss på den kalla marken, och jag berättar om resan. Hannorna tröstar mig, och försöker pigga upp mig med att de ska baka pepparkakor. Om det fanns tid skulle de öven göra risotto. Jag fick gärna följa med dem hem och vara med. Det gjorde jag, och hela tiden så tackade jag mitt dumma misstag för att göra om ett ännu större misstag  -  som sagt; avslutade kapitel ska man aldrig öppna på nytt.

När jag vaknade var jag så glad över hur jag har det, min livssituation just nu. Dessutom är det fredag, och då är det ju ännu bättre.;)

Tack för idag!

Kallt i Karlstad, brrr!


Hejsan hej, nu va det dags för nytt inlägg.....


Igår var en händelserik dag! Den började med föreläsning, företagsekonomi. Efter det gick jag och Hampus hem, åt lite lunch, och gick sedan ut på en superhärlig vinterpromenad i kylan! Vi promenerade in till stan (tack vare vägbeskrivning av Marie. Jag är ju inte så haj på detdär med att hitta=) Satte oss på Stadsbiblioteket i några timmar och pluggade. Då hände ett mirakel  -  jag lyckades äntligen förstå innebörden av balansräkning, nåt som jag kämpat med sen vi började kursen. Tack vare ihärdig hjälp och många exempel från Hampus, ramlade till sluuut 50öringen ned. Så sköönt! Efter detta åkte vi hem, och åt min goda risotto:)

Idag sov vi länge, låg och lyssnade på stormen och regnet utanför, så mysigt :) Gick till slut upp, åt frukost, duschade och gick till skolan. Var precis påväg att ge upp för dagen då nästa insikt träffade mig som en blixt från klar himmel  -  kunde ÄNTLIGEN se uppbyggnaden av en kassaflödesanalys kontra resultat- och balansräkning. Mitt självförtroende när det gäller beräkningar och kluriga mönster inom matematik är, så att säga  -  dåligt. Men efter att jag själv lyckats titta på mina uträkningar med andra ögon i förhållande till de uppgifter läraren har gett oss, så kunde jag själv lösa problemet och se uppbyggnaden. Sååå glad jag blev! Definitivt en välbehövlig boost för matte-självförtroendet. ;)

Nu har jag pratat med mamma och pappa en lång stund. Det var skönt, jag längtar verkligen jättemycket efter dem.

Ska strax gå hem till Hampus och äta middag.

Jo förresten, festen i lördags var riktigt kul! Började med förfest hemma hos Linn, sedan inflyttningsfesten hos Martin, Mattias och Jens, och avslutades på Blue Moon. Söndagen låg jag halva dagen, och nej  -  inte enbart bakis  -  däremot en blandning mellan 3 dagar illamående och för lite mat  + vin  =  ingen bra kombination. Så söndagen var hemsk, tills det att min kropp äntligen kunde börja ta upp vätska i form av vatten igen och mat i form av Mariekex. Och helt klart hade Hampus fina ompyssling en hel del inverkan med. PUSS!

Nej, nu e det middag som väntar.

Puss pusss

Ljuvliga lördag!


Lördag.... mmm härlig dag! Vaknade vid 10, drack te och kollade de vanliga rutinerna på datorn. Gick sedan ut på en 50 minuters promenad  -  jag och min iPod<3 Lade in lite nya låtar imorse. Tra la laa!

Ikväll ska jag på inflyttningsfest hos Martin, Mattias och Jens. Ska bli superkul!! Får se om det blir utgång efter. Har verkligen inte råd så jag är ju sjuk i huvudet om jag går ut, men.. ja vi får se:)

Nej nu e det dags att hoppa in i duschen och sen lyxa mig med min uuunderbara Biotherm Bodylotion
Det var allt för nu. Ha en trevlig lördagskväll! P U S S S S !

Morgonstund har guld i mun


God Morgon......

Nyvaken sitter jag här i soffan och vill helst inte gå ut, regnigt och grått ute. Har föreläsning kl 10.15, så det blir allt till att släpa sig ut. Idag e det freeedaag! I loooove it. Tyvärr blir det ingen mysfredag med älsklingen ikväll, för han har en kompis som kommer till Karlstad på besök över helgen, så imon blir det party! Kuuul! :)

Har druckit 5 liter chai te nu, känns det som. Nog dags att sätta igång....

Kanske skriver mer ikväll!

Pussen
                                                                  

Väntan är över...


Det går rätt lång tid mellan mina inlägg..... mmm...
men NU kommer ett till för alla förväntansfulla!:)
Får ju göra som Blondinbella  -  ta en "bloggpaus". Min varade i några månader. Allt för att samla ny energi till att förgylla kalla och gråa höstdagar med! Nu ska de bli bloggande av...........

Idag har jag varit på föreläsning om Personalekonomi. Ungefär lika kul som det låter. Det där med siffror har ju aldrig riktigt varit min grej. Är mer inne på ord. Haha. Hursomhelst så känns kursen inte speciellt givande, eftersom jag mest går och tänker på att tentan är relativt snart. AAAH! Och idag skulle vi få tillbaka våra resultt från Arbetsrätten. Har de kommit?! Neeeeeej........ universitetslärarna har fullt upp med att fika, tänker jag.

Var en supersnabbis på stan också. Eftersom jag råkade tappa mitt puder i golvet imorse så det gick i tusen bitar fick jag ju lov att köpa nytt. Tycker det e roligt att testa lite olika, och denna gången blev det Max Factor Natural Minerals Foundation. Spännande spännande:)

                                                                         

Har även suttit i långa telefonsamtal idag med Försäkringskassan angående mitt bostadsbidrag  -  som av någon anledning upphört. Detta visade sig vara för att Försakringskassan "gjort ett litet misstag" och glömt registrera mina ändrade inkomstuppgifter som jag skickat in. Har därför fått 1000 kr för mycket utbetalt, samt att jag inte får ett öre mer under resten av året. Inte nog med detta, så blir jag återbetalningsskyldig de 1000 kr (tack gode gud att det inte blev mer ändå), trots att de själva erkänner att det e dem som har gjort fel. Häääärligt med byråkrati!

Nu ska jag inte klaga mer, utan börja skriva lite julkort :) Känner nämligen en krypa


RSS 2.0