A piece of cake

Puuuhhhh..... nu orkar jag snart inte sitta här mer. Sitter nere i skolans källarvåning, där man inte får prata. Detta har jag vid ett flertal gånger under dagen brutit, på grund av telefonsamtal.. Det kan ju tyckas vara en störning. Å andra sidan har tjejen framför mig suttit och prasslat med en påse med Wafers citronkex hela eftermiddagen... först tänkte jag, vem tar med sig en påse med kakor hit? Sen tänkte jag att det faktiskt är nånting jag lätt skulle kunna göra. Sen tänkte jag på att hon hetsåt väldigt?! Sen tänkte jag att det är nånting jag också skulle gjort om jag hade en påse med citronkakor här nu. Slut på tänkandet.

Börjar bli lite hungrig, inte minst av att stirra på kakpåsen två bänkar fram.... men nu var jag ju där med kakorna igen.. får sluta.

Har uppnått dagens mål, skrivit klart fråga 2 på tentan. Dock känner jag att mitt engagemang kanske inte är det mest ultimata  (hint: kakpåsen och prasslet), så kanske att jag kommer få gå in och göra lite finjusteringar vid senare tillfälle...

Snart ska jag gå och träna. Det ska bli riktigt skönt. Första gången denna veckan. Oops!
Kanske att jag efter passet är värd lite kakor...?

Wafers citronkex....



Ja, så blir det nog.

Hej!

Sunny day

Hoppade föreläsningen imorse. Mest för att jag inte får ut något av dem, helt enkelt. När jag lika gärna kan läsa själv från föreläsarens overhead-bilder på nätet, eftersom det e exakt vad hon gör  -  läser rakt av vad som står.

Det blev alltså 2 timmars mer sömn, och nu äter jag frukost och dricker te ur min nya fina kopp. Blir glad varje gång jag ser den :) Ska strax ösa ner saker i ännu fler IKEA-kassar. Nu är det bara 2 dagar kvar, så nu e det bara att köra. Ska slänga ner alla mina kläder och alla jackor, sjala, halsdukar, skor.... ooh längtar till fredag!

Imon är det Valborg!
Det ska bli sol sol sol, så en picknick i de gröna med de sköna står på schemat! :)

Ska till skolan en sväng i eftermiddag innan träning,
försöka skriva lite till på tentan.

Det var mina dagsplaner i runda slängar!

Hoppas ni alla får en bra dag!

PUSS


Jag är bra!

Mm! Det e alltför sällan man tycker att man är jävligt bra! Jag kommer ofta på mig själv med att sitta och tänka på nånting som jag gjort dåligt/inte tillräckligt bra/konstigt/fel. Eller så kan jag sitta och tänka på att andra nog tycker att jag har gjort nånting dåligt/inte tillräckligt bra/konstigt/fel. Så nu har jag kommit på att jag ska försöka tänka tvärtom istället. Fokusera på det jag gör som är bra, eller faktiskt vända på allt som går till att det är bra! Och inse att andra också tycker detsamma. Iallfall går jag runt och tänker på sånt. Idag tänkte jag till exempel på hur fin Marie är och hur gullig Linn är. Dessutom tänkte jag på att jag har gjort två riktigt bra saker idag! Jag har sagt ifrån över en grej som jag tyckte var ett klart övertramp av min integritet och åsikt och dessutom har jag skrivit klart hela fråga 1 på tentan!

NÖJD!


Nu blir det ännu mer te!

Titta vilka underbara tekoppar jag hittade idag! Är superglad!

Måndagsbestyr

Varje måndag känner jag ett behov av att strukturera. Att liksom ha en plan för veckan. Inte för roliga saker, neej nej de får gärna komma när de vill och behöver ingen bestämd tid! Men framförallt plugget, träning, handling, och nu denna vecka... FLYTT! Jag kan liksom inte bara låta dagarna gå, för tro det eller ej men jag kan flumma. Flumma där jag glömmer bort att efter måndag kommer tisdag, efter tisdag kommer onsdag... och så vidare. Där det helt plötsligt slår mig att "oj! Nu är det fredag! Har jag gjort det jag skulle under veckan?" Svaret blir ju då oftast nej. Men om jag får planera lite i min kalender, bestämma när jag borde göra vad  -  så känns det så mycket bättre.

Idag när jag vaknade, var huvudet och hjärnan fullt med drömmar. De börjar försvinna lite nu, men jag var hyperstressad och helt utmattad när jag vaknade. Till detta en huvudvärk och värk i hela kroppen. Ja nu klagar jag väldans mycket, det vet jag, men det måste man få göra ibland.

Bestämde mig för att försöka koncentrera mig på en sak idag  -  flytten. Därför ska jag strax åka ner till stan, och hämta ut mina nycklar till nya lägenheten. Ska även röja hemma och kasta ner allt icke-ömtåligt i IKEA-påsar. Det ömtåliga får jag ta när mamma och pappa och Anders kommer med flyttkartonger.

Ska även träna senare, om jag känner mig lite bättre i kropp och själ.

Måndag hela veckan?

Nej tack.





Utflyttningsmys!

Igår var en härlig dag! Startade upp med solning ute på gården. Låg och läste i ett par timmar. Var ute och gick en promenad, och därefter gick jag ner till Universitetet och volleyboll-planen. Klassen hade bokat tid, och min givna roll i sådana här sammanhang är supporter. Sånadär grupp-sporter, nä det e inget för mig. Nån måste ju heja på också :) De var riktig sommarkänsla, så varmt och soligt! Efter ett par omgångar gick jag hem och fixade iordning inför kvällen.

Strax innan åtta kom gänget (förutom de saknade som inte var med pga sjukdom och bortavistelser). Jossan, Carro, Karin, Linn, Joanna och jag drack vin och frossade i kex, ost och frukt. Mmm mums!

Senare på kvällen lurades jag med ut ändå! Det var inte planerat, men efter lite vin så...! Vi gick till BMB, och dansade länge länge, tills strax innan det stängde, då gick vi och jag mötte upp Hampus och Robin på torget. Vi drog till Amigo, de hann att sluka varsin pizza, jag hann smaka på min kycklingsallad, sen var det dags att springa till sista nattbussen. Men salladen följde med hem och avnjöts i Hampus soffa :)

Imorse mådde jag rätt kasst. Riktigt kasst. Men efter slötittande på Nyhetsmorgon och Robinson så tog jag mig hemåt. Nu har jag städat och duschat, och livets känns på topp!

Här kommer lite bilder från igår (sista officiella tjejkvällen i min lägenhet...! Snyft! För mer snyftande, refererar jag till inlägget nedan).

TACK för en rolig kväll, tjejer!









Det var tydligen dresscode denna kväll! Haha :D


Separationsångest

Jaha nu börjas det. Nu har jag börjat bli sådär blödig och sentimental, så att varje gång jag påminns om att jag snart ska lämna min underbara lägenhet så börjar jag grina! Jag har själv förvånats över hur cool inställning jag har haft nu det sista inför flytten! Nu när det verkligen börja närma sig. Jag har ringt alla samtal, tagit emot besiktningsgubbar hit och dit. För att inte tala om hur jag helt hänsynslöst har börjat slänga allt som kommer i min väg som inte direkt uppfyller kravet "används dagligen". Jag har kastat dvd:er, kläder (i massor), smycken, cd-skivor och allt annat som inte haft en riktigt bra anledning att stå kvar där på hyllan. Jag tyckte att jag var så bra, som äntligen lyckats komma över dendär sentimentala och nostalgiska tröskeln som jag lidit av nu i snart 24 år. Men igår sa det ifrån.

Hampus poch jag hade ätit middag, slöat i soffan. Jag avböjde att följa med hem till honom och sova, för jag tänkte att jag minsann ska utnyttja sista tiden jag har kvar här i min lägenhet nu. Precis när han stod färdig i hallen för att gå, knöt det liksom ihop sig i magen på mig. Tomhetskänslan slog till mig likt ett slag i ansiktet och jag kröp upp på sängen med min nalle i famnen. Tårarna bara rann, helt oupphörligt. Efter en stunds snyftande och terapisamtal om att lägenheten faktiskt bara består av väggar och...golv, och att allting som gjorde det till min lägenhet (möblerna) skulle ju faktiskt med till nya lägenheten, slutade jag hyperventilera. Plockade ihop mig själv, och följde med Hampus hem. Små barn ska inte sova ensamma när de är ledsna. Och nallen fick följa med.

Ps. Jag är 24 år. Ville bara understryka det.



Puss

Min älskling



Du är underbar.

Skogsmulle?

Har precis varit ute på en morgonpromenad. Gick genom ett skogsparti, och fick liksom ett 'kall' från ovan, att dethär! Dethär är nåt jag borde göra! Vara ute i naturen, alltså. Att ha det som en del av sin vardag. Som sitt yrke?! Tänk att vara nån form av naturmänniska och vara ute i skogen i sina stövlar och Fjällräven-ryggsäck om dagarna, dricka varm choklad ur sin lilla kåsa och slå upp ett litet vindskydd av pinnar och barr när mörkret faller på.

Ungefär här ändrade jag mig. Jag kom på att jag nog inte skulle passa så bra i den rollen. Jag gillar ju inte att frysa. Eller bli smutsig. Eller hemska djur i skogen. Som älgar, till exempel. Jag tror varje gång jag är ute och går här i de värmländska skogarna att det rätt som det är ska stå en älg där framför mig. Eller en varg.

Jag ska nog nöja med mig promenader.

Hej!

Fläskfilé med klyftpotatis, tzatsiki och avocadosallad




Mmmm såhär såg det ut, resultaten av grillningen häromdagen. Det var så gott så jag blir nästan tårögd när jag tänker på det!

Försöker få nåt gjort här. Går segt. Vill bara vara ute. Och grilla......

Sol i sinne, brun inne /Rudolf

Besiktningen gick bra. Inga debiteringar här, inte.

Försöker plugga... men det går så fruktansvärt segt.

Nyss ringde Hampus och frågade om jag ville ta en promenad in till stan. Det ville jag. Så snart blir det ut i solen. Eller förresten, är det nån sol? Jag vet inte. Jag har suttit inlåst här hela dagen med nedrullade persienner.

Åt en köttbullemacka nyss och mår nu fruktansvärt illa. Kan man bli matförgiftad av Mamma Scan's köttbullar? Isåfall har jag blivit det.

Nu blir det möjligtvis några minuter mer av feminismblaj, sen klarar jag inte mer.

Hej.

I valet och kvalet

Godmorgon!

Här sitter jag, mitt i mellan två moment  -  lägenhetsbesiktning och föreläsning. När jag igår kväll satt och planerade in veckans happenings i min kalender hittade jag en lapp om avflyttsbesiktning som jag tydligen satt upp på kylskåpet?! Har tydligen efter denna ansvarsfulla gest blivit så förblindad att jag helt enkelt inte tagit nån notis om datumet. Igår kväll upptäckte jag som tur var att detta var -  idag! Och jag som har föreläsning... och dessutom missat fyra av dem hittills. Försökte få tag på besiktningsmannen för att få reda på tiden, men lyckades inte så bra. "Nån gång mellan 8 och 14". Jaha. Då väntar jag då.

Får försöka läsa lite i den underbara boken Feministiskt perspektiv i rörliga bilder. En sån obeskrivlig SMÖRJA! Den som orkar skriva om feminism till denna yttersta gräns där man orkar störa sig på uttryck som "människa" eller "history" har antingen för mycket tid eller för lite att göra. Troligtvis allt på en gång.

Hej!

GRILLPREMIÄR!

...glömde berätta att jag och Hampus har kommit på diverse anledningar till att fira med grillpremiär just ikväll:

1) Vi har varit tillsammans i 1 år och 7 månader idag!
2) Vi båda klarade våra tentor!
3) Vi båda får tillbaka på skatten i sommar!
4) Vi båda har fixat nytt sommarjobb resp. praktikplats!
5) Jag flyttar om ca 2 veckor!





Oh la la la Linn

Hej!

Idag e det söndag. Hittills idag har jag: sovit. Ätit varma mackor. Solat. Pratat med Amelie. Varit på Konsum. Druckit Coca Cola. Det är inte så mycket mer än så. Ikväll ska jag och Hampus grilla :)

Jo men så igår, då! Dagen var grymt härlig! Jag och Hampus sov länge, åt frukost. Gick ut och solade på gården, så himla skönt. Sen premiärtränade jag på gymet nere vid skolan, följde med Hampus på en testomgång. Riktigt kul. Ska fundera på om det kan vara nåt inför nästa termin, istället för att gå på pass. Kan absolut tänka mig det.

Hursomhelst! I går kväll var det dags för Linns födelsedagsfest. Såå skoj :) Och så sjukt god bål och tårta, mmm! Riktigt kul, och sen blev det faktiskt en utgång på det, ekonomin till trots. Försöker inte bry mig om det nu, men mamma om du läser dethär  -  jag ringer nog i veckan..........

Haha. Vi var på Koriander, och hjälp va kul det var att gå nån annanstans. Varför har man egentligen kört fast på BMB och Nöjes för? Koriander var grymt. Dit blir det fler gånger.

Här kommer lite bilder från gårkvällen! Och spm vanligt finns resten att hitta på facebook (naturligtvis).

Puss!






FÖRRESTEN!

Titta på den här. KAN vara bland det roligaste jag sett.


Varför detta är så roligt:

1) Pandabebisen ligger helt utslagen på mage.
2) Pandabebisen är så fasligt liten.
3) Pandamamman är så fasligt stor.
4) Pandbebisen nyser så fasligt högt.
5) Pandamamman blir så fasligt rädd.
6) Pandamamman ser ut som att hon inte kunde
bry sig mindre efter att chocken har lagt sig.
7) Pandamamman fortsätter lugnt äta.

Livsnjutning

Hej!

Trots en relativt snurrig inledning på dagen (hade helt glömt bort att jag hade föreläsning idag?!) så har det varit en riktigt skön dag. Satt ute i solen efter lunch och åt en Ananas Split med min H.



Vidare till en rätt skön föreläsning som dock aldrig ville ta slut, haha.

Sedan in till stan. Träffade Jossan, Linn och hennes kompis Sandra och vi gick till Waynes och fikade. Åt en väldans god morotskaka och en varm choklad fick det bli. Vi satt ute och fikade, jihooo! Myspys.

       

När jag kom hem hade jag fått min bok som jag beställt, Denise Rudbergs nya roman "Åse". Skönt med nåt nytt att läsa, känner att jag fått upp intresset för detdär igen... det kommer och går men nu känns det helt rätt (haha!)



Har nu käkat chicken wraps och tzatsiki med Hampus. Snart blir det sova.

Imon blir det LINN. Ja, Linns fest, alltså.

Pussssss

Sov gott!

Dagens... verk?

Sockerkaka.



Fast min såg inte riktigt ut såhär.
Men det gör inget.

Jag är bra ändå.

Hej!

Dagens bästa citat:

"Hur fan ska jag kunna konkurrera med ett helgon?!"

NY LÄGENHET - NYTT JOBB

Mycket som händer nu! Helt pirrig i magen...
När man mår dåligt över saker, helt oberoende i vilken grad, det kan räcka med något som ger en obehagskänsla är det så lätt att prata  -  och så svårt att förändra. För mig är det så. Jag inser alltid att det är förändring som behövs, men det är inte alltid så lätt att genomföra. Mycket snack, lite verkstad alltså. Det är jag personifierad.

Men NU alltså, har jag tagit tag i saker. Inte bara jag, förresten. Tillsammans med ett oförklarligt stort stöd från Hampus. Helt ärligt hade det inte hänt hälften så mycket saker om inte han varit med. Han har pushat mig till att förändra de saker som jag oroat mig över eller tyckt varit jobbiga. Han har inte nöjt sig med att medbeklaga, utan pushat mig framåt mot förändring. Detta har resulterat i, som överskriften avslöjar  -  ny lägenhet och nytt jobb.

JA! Jag fick jobbet!! I fyra veckor i sommar ska jag äntligen få pröva på att vara receptionist, och detta kommer att ske på ett sjukvårdsföretag mitt i centrala Göteborg, och i mina arbetsuppgifter kommer det även ingå att vara konferensvärdinna. Lönen är bra, arbetstiderna är bra, och det bästa av allt  -  det är ett 9-5-jobb á la INGA HELGER! Förstår ni vilken lycka?! Jag har sedan jag fyllde 16 år, jobbat helger. I vissa perioder VARJE helg. Att ha ett jobb med kontorstider känns så sjukt lyxigt för mig. Tänk att få ha helg som alla andra! Faaan va glad jag e! Övriga veckor under sommaren har jag meddelat min chef på bageriet att jag finns tillgänglig, så vi får se om det kan bli några inhopp även där. Annars tänker jag ta denna sommaren till att göra nåt som jag verkligen vill! Personlig utveckling, heter det så...?!

Imorse var jag och Hampus inne i min nya lägenhet och tittade, och efter en totalrenovering där det är ommålat, utbytt och rengjort  -  så är lägenheten jättefin och fräsch. Som ny. Jag var tvungen att titta ut genom fönstret för att verkligen se att det är samma lägenhet som vi var inne i i höstas. Då när man bara ville gå hem och kräkas efteråt. Så det känns så jävla bra!

Förändring  -  svårt att ta tag i, jobbig till en början, tröguppstartad.... men det leder ofta till det bättre. När det är klart.

Puss och kram på er!!


Veckan av ångest och väntan.

Godmorgon...

Härlig morgon, alltså. På riktigt! Det känns skönt att vara tillbaka i rutinerna igen. Eller iallafall snart, så. Ska till skolan idag, första föreläsningen på lääänge.. MEN! Kände effektiviteten återinta min kropp igår när jag kom innanför dörren till min lägenhet; packade upp allting, handlade lite frukostmat på Konsum.. ja, lite av detdär vanliga, ni vet.

Har även äntligen fått se mitt skattebesked! Det har ju legat i min brevlåda sen who knows when... men har jag kunnat göra nåt åt det? Nej. Så igår kastade jag mig på lådan, slet upp kuvertet, bad Hampus titta och meddela domen till mig (vågade liksom inte kolla själv?!). Får en grymt härlig summa tillbaks, det tackar vi för Skatteverket! Kommer riktigt väl till pass, och för att än en gång sprida lite lycka över mig själv påminner jag mig om att min SISTA dyra hyra är betald, så nästa gång det ska pungas ut med pengar är det betydligt mindre... det börjar verkligen vända nu, jag känner det!

Denna vecka fortsätter i spänningens tecken faktiskt.. Idag (BÖR) jag få besked om det jobb jag sökt till sommaren.. har iallafall blivit lovad det. Och det är isåfall int en dag för sent  -  imon är absolut sista dagen för mig att lämna besked till min gamla chef på Aleks Konditori om jag vill jobba där. Vill jag göra det? Neeeej! Det räcker med 6 år (!!)

PLUS att denna vecka kommer tentaresultatet.... Det känns som från en annan värld, jag skrev ju tentan det sista jag gjorde innan jag åkte hem och... ja, jag tror även att den lärdomen tog tåget till Göteborg och stannade där... haha!

Så, håll tummarna för mig denna veckan! (Kanske inte behöver hålla tummarna konstant hela veckan men... i alla fall i teorin!)

PUSS och kram!






Ett år sedan! <3

Glad Påsk i efterskott!

Hej!

Igår var det Påskafton. När jag var liten var det ungefär lika spännande som Julafton eller födelsedagen. Jag är något lugnare med påskhysterin nu. Men bara lite. Lite.

Hursomhelst! Igår var det först besök hos farmor på Öckerö med mamma och pappa. Vi tog med henne ut på en liten promenad, och så fikade vi med äkta hembakade Bagebröö (som det heter på ömål/göteborgska) och kaffe (te. Drack champagne-te, det var tyvärr ingen höjdare men kul att prova) på ett supermysigt café nere i Hönö Klova (eller Klöööva som det heter på ömål). Ha ha. Efter besöket åkte vi hem och det var dags att göra sig iordning inför kvällen.

Påskafton spenderades med Lisa och Hanna hemma hos Hanna! Mmmmm MYS. Vi (eller jaaag) lagade middag. Det blev fläskfilé (jaa jag vet att det är fjärde dagen i rad!) i paprika- och gräddröra med pasta. Till detta underbara dracks det en hel del vin, och avslutades med ost och vindruvor. Mmmm mums gott! En hel del skratt, minnen och skoj blev det i vanlig ordning med dessa damer. Dessvärre togs inga bilder (!!), så jag lämnar det upp till er att visualisera!

Idag har jag och lillebror varit på utflykt. Åt pastasallad på Paprika, mitt absoluta favoritställe. Nu ligger vi i soffan och tittar på The City. Fruktsallad up next!

Imon åker jag hem till Karlstad efter 2½ veckor här hemma på ön. Känns sådär :/ Men jag vet att det släpper så fort man kommer tillbaks in i rutinerna igen. Det gör det alltid. Och snart blir det FLYTT! Excitiiiiing....!

Puss!




Broooor!

Bästa dagen!

Vilken gårdag! Det var en såndär underbar dag som man bara går runt och strålar, där allt bara bubblar på i solskenet. Ja,ni vet. För att ta det från början...

I onsdags fyllde mamma år. Dagen började med tårta, sång och presenter. Av oss fick mamma ett rosa Snö-halsband och ett par rosa Snö-örhängen. Tårtan var även den en klassiker. Dagen spenderade jag och mamma med shopping. Efter x antal timmar (mamma är värre än någon när det kommer till att bestämma sig) och lunch, hade hon hittat massor med fina saker. På vägen hem åkte vi och handlade mat.

Min älskade Hampus kom med blommor. Ååå vad jag hade längtat efter honom! Alla lagade middag tillsammans, kanske mest mamma trots att det var hennes födelsedag, men det e ju då det blir som godast. Åt förrätt med sparris, parmaskinka, rödlök och ost, och till varmrätt åt vi ugnsbakad fläskfile´med klyftpotatis och champinjonsås. Till efterrätt blev det tårta och påskägg med godis :)






Efter mysig kväll, gick vi och la oss. Morgonen efter gick jag och Hampus upp tidigt, åt frukost, väckte Anders som körde oss till färjan. Solen sken och det kändes som en klar sommarmorgon. Så underbart! Tog vagnen till Haga, promenerade förbi alla mysiga caféer och butiker. Kom fram till Hagabadet. Badade länge länge, simmade och bubblade runt i varmvattenspoolen. Innan det var dags för våra behandlingar satt vi i relaxavdelningen och läste i våra fina morgonrockar. Halv ett gick Hampus på sin oljemassage, och jag gick på min ansiktsbehandling. Och WOW alltså, om ni inte testat det  -  gör det om ni får tillfälle! Så otroligt skönt och jättekul, speciellt eftersom jag alltid varit väldigt intresserad av kropps- och hudvård. Så underbart var det! Efter våra behandlingar, gjorde vi oss iordning, och sen var det bokat bord för lunch. Åt supergod fläskfilé med bakad potatis och honungsglaserade rotfrukter. TIll efterrätt åt vi youghurtglass med bär, och drack varsin fruktdrink. Vitaminerna fullständigt flödade :) Som avslutning på en underbar vistelse och dag på Hagabadet, fick jag en present av Hampus från giftshopen  -  en bodylotion med smak av vit choklad, vår favorit mmm :)

Efter detta fixade vi lite ärenden på stan, köpte te i den lilla tebutiken med alla de goda sorterna (tack vare Carro B som vi hittat dit!), gick till Systemet, fixade lite annat. Tog vagnen hem till Hampus, somnade på soffan. Hihi. På kvällen gjorde vi oss iordning, åkte in till Linné och träffade Tobbe, hans flickvän Louisa och Emil, drack öl (eller cider då ja) och hade sjukt trevligt! Somnade som en sten på natten sen...

....som sammanfattning; BÄSTA dagen på länge!









Darin kavalkad


Fritt från hjärtat.

Igår träffade jag Dig. Åtta år har gått sen jag såg Dig sist. Även då, sågs vi mer än vi träffades  -  på riktigt. Vi gled isär någonstans under högstadiet. Jag har alltid sett det som att Du gled isär från oss. Du ändrade dig, du ville vara annorlunda. Jag trodde du såg på oss, på mig, med förakt. Jag trodde du tyckte att jag var präktig. Tråkig. Fröken Duktig. Du själv däremot, du levde livet. Du släppte alla hämningar. Du slutade bry dig om vad andra tyckte. Du klippte band. Du lämnade mig, du lämnade oss. Åtminstone som jag såg det. Jag kände inte igen Dig, jag ska villigt erkänna att jag varit rädd. Varit rädd för att träffa Dig, varit rädd för bitska kommentarer, för hånfulla blickar. Jag var helt säker på att det var så det skulle bli. Från när vi var små, minns jag en tjej med så mycket positiv energi att det hade räckt för tre. Så mycket glädje, bubblande skratt och ditt solskensleende. Vi passade bra ihop, Du och jag. Vi var lika. Vi klickade på ett sätt som jag inte gjort med någon annan vid den tidpunkten. Du var inte bara en del av vårt tjejgäng, Du var extra betydelsefull. För mig. När jag tänker på det, har jag aldrig sagt det högt. Aldrig tagit in det som en sanning. Men jag har vetat hela tiden. Du var speciell. Vi ändrade riktningar i livet, vi valde olika sätt att leva våra liv. När jag träffade Dig igår, såg du rädd ut. Antagligen lika rädd som jag kände mig. Det var oundvikligt och jag såg att du tänkte samma sak. Vi både gjorde ett försök. Ett försök att låtsas om som om vi inte satt där  -  på bordet bredvid varandra. Låtsades om som om vi inte kände igen varandra. Försökte ignorera in i det sista. Tills Du slog dig ner där, jämte mig. Då gick de inte längre att undvika, att spela. Värmen var omdelbar när Du kramade mig. All min rädsla försvann i dendär kramen, och byttes ut till glädje, nyfikenhet och tacksamhet för att Du tog steget. För att Du vågade. Du bekräftade det jag alltid trott, Du var rädd för vad jag tyckte. Vad jag hade hört. Jag lovade Dig att jag inte brydde mig, att allt detdär inte spelar någon roll. Det kändes som om Du höll med. Osammanhängande småprat blandades med känslomässiga skildringar där igår. Det var så längesen jag hade Dig, men igår var tiden som gått bortsuddad. Jag önskade att tiden kunde stanna, att vi kunde gå tillbaks dit vi var. Att det kunde få vara så enkelt. Jag förstod samtidigt att det såklart inte var möjligt. Du och jag skulle prata, kramas om och sedan fortsätta med våra liv. Utan varandra. Jag inser att det är så, jag vet att det inte går att ändra på. Men för en sekund där vid bordet igår, fylldes jag av en varm känsla som bubblade upp i mig.  För en sekund så sörjde jag dig. Jag saknade dig. Men att träffa Dig igår, innebar en glädje så mycket större än saknaden. Om vi nånsin ses igen, ska jag inte tveka att gå fram och ge Dig en lika varm kram som du gav mig igår. Vi ses kanske.


PERSONLIGHETSTEST

Lindas personlighetstyp:

Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.


Karriärer som skulle kunna passa Linda:

Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.


Gör testet, helt gratis, på: www.http://se.41q.com/

Tidsfördriv?

1. Vilken svordom använder du mest?
Va faan!
2. Äger du en iPod?
Ja, en ljusgrön.
3. Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Imon, halv åtta.
4. Hur många resväskor äger du?
En röd, och en weekendväska
5. Använder du flip-floppar?
Ja, på sommaren. Dock inte min favorit, föredrar ballerinas
6. Var köper du dina matvaror ifrån?
Konsum
7. Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Älskar att ta kort, men älskar ocksp att vara med på kort, hehe
8. Vilken var den senaste filmen du såg?
Gillar inte film så värst, men det var Teskedsgumman
9. Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en väninna?
Öh. Men en väninna blir svaret där!
10.Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
En resa och en lägenhet.
11. Har någon någonsin kallat dig lat?
Säkerligen.
12. Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nej, men försöker dricka grönt te inna jag ska sova. Har fått för mig att det hjälper.
13. Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?
BSB's fulltaliga samling plus en och annan julskiva.
14. Vilken är världens bästa artist just nu?
Darin
15. Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?
Ja.
16. När var senast någon stötte på dig?
Svårt att säga. Min pojkvän stöter på mig och det räcker ;)
17. Vad åt du till middag senast?
Spaghetti och köttfärssås
18. Använder du huvtröjor?
Ibland.
19. Kan du vissla?
Jepp
20. Vem var den senaste som ringde dig?
Lisa.
21. Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält?
Gillar inte detdär. Jag tar lotter och äter glass.
22. Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Kan nog hända. Thank you for making me center of attraction :)
23. Vilket riktnummer befinner du dig i?
031
24. Tittade du på tecknat när du var liten?
Definiera liten?
25. Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
Stort.
26. Hur många syskon har du?
En lillebror
27. Är du blyg inför det motsatta könet?
Absolut inte
28. Vilken film kan du alla replikerna till?
Sound Of Music
29. Äger du några popband t-shirts?
Haha. Ja. En del.
30. När flög du senast?
September 2008, till Rhodos
31. Hur många stolar står kring ditt köksbord?
Vem har sagt att jag har ett köksbord?
32. Läser du för skojs skull?
Ja det gör jag.
33. Pratar du några andra språk?
Engelska samt lite tyska och minilite spanska.
34. Diskar du din egen disk?
Det får jag ju göra, ja
35. Har du gråtit offentligt?
Ja
36. Har du en stationär dator eller en laptop?
Laptop
37. Försöker du alltid lära dig nya saker?
Nej, det vore väl lite väl ambitiöst att påstå det.
38. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
Nej, inga fler. Är nöjd med de jag har.
39. Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Ja :)
40. Kan du kasta macka?
Nix
41. Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej.
42. Vad har du med dig in på bion?
Massor med popcorn
43. Vem var din favoritlärare och varför?
Christer på turism-utbildningen var en pärla!
44. Har du dejtat någon av en annan religion?
Nej.
45. Vad har du för väder?
Vårväder
46. Har du en blogg?
www.lindaolausson.blogg.se
47. Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
Svenska och engelska
48. Gillar du att flyga?
Ja!
49. Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Positivitet och tillit
50. När sov du senast på golvet?
Det var nog på nån hemmafest under gymnasietiden skulle jag tro!
51. Vilken är din favorit drink?
Cosmo, Redbull/Vodka
52. Gillar du din boende-situation?
Ja
53. Vilken är din mammas hemstad?
Göteborg
54. Din pappas hemstad?
Björkö
55. Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
6
56. Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Det varierar högst väsentligt.
57. Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Ja, ingick man i den omtalade fyrklövern så fick man ofta tillsägelser från läraren, hahahaha
58. Vilken är din favoritfrukt?
Passionsfrukt
59. Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Nej
60. Hur gammal blir du nästa födelsedag?
24 år den 18 juli
61.Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
HAHAHAHA, grym fråga! JAAAA.
62. Tror du på liv på andra planeter?
Ja, inte gröna aliens men liv som växter, helt klart.
63. Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
Privat
64. Tror du att Gud är man eller kvinna?
Inget av det.
65. Vad var det senaste du åt?
Choklad
66. Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Både och. Mer ofta tänker jag dock att det e killar.
67. Hur valde dina föräldrar ditt namn?
De gillade det får man ju hoppas:)
68. Gillar du senap?
Nej usch. Eller jo, i Hampus hemmalagade pannbiffar.
69. Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Efter regn kommer solsken.
70. Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Aldrig i hela mitt liv.
71. Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Svårt....vet inte. Nån rosa, fluffig prinsesstjej. Haha.
72. Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
Nej
73. Tycker du om att krama folk?
Givetsvis
74. Skulle du säga att du är trendig?
Skulle nog mer kalla det att jag är intresserad.
75. Äger du en digitalkamera?
Ja
76. Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Typ ingen
77. Stör det dig om någon säger att de ska ringa men inte gör det?
Nej, det är jag personifierad.
78. Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
Vet inte. Sagoböcker rakt av.
79. Tycker du att du är attraktiv?
Ja!
80. Vad är du allergisk mot?
Inget
81. Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Öh nej?
82. Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Johan enligt mina föräldrar  -  gärna Theo, enligt mig

Godistårta

Hej heej!

Har ni haft en bra dag? Det har jag! Började dagen med att sova länge som vanligt. Åt sen frukost med Anders, kollade på The Hills. Sen fick jag en sån sjuk lust att baka tårta! Och som av en ren tillfällighet så fyller min mamma år imon, tadaa! En timme senare stod jag, Anders och pappa i köket och fixade ihop en jättefin födelsedagstårta med godistema :) Anders designade, jag kletade på grädde. Superfin blev den! Lägger ut en bild imon. För att mamma inte ska ana, sprang pappa upp till min farbror och fasters hus och ställde i deras kyl, eftersom de är på Gran Canaria. Sjukt bra!

Sen lagade vi mat.

Kreativ dag, med andra ord!

Nu ligger jag i soffan och kollar på Teskedsgumman. Om en stund ska jag se om jag fattar hur man gör sin deklaration via e-legitimation...

Hej så länge

Underbara tjejer!

Häääärlig dag!

Fika med underbara tjejer!

Första passet : Lunch på MovieArt med Marie. Åt kyckling- och fetaostsallad med paprika och bulgurr.

Andra passet: Fika på Fröken Ohlsson med Amelie och Nadja. Drack varm choklad, och tittade på när Amelie slukade både en potion pasta med kyckling och vitlök, pannkakor med sylt och "den största latten ni har". Det mättade en del. Haha!


Marie aningen förvirrad i sökandet efter "sånadär pluppar som man sätter mellan tvättmaskinen och torktumlaren".


Amelies lunch. Hon e så rolig! (PUSS på dig, och förlåt för att jag lägger upp bilden iallafall!)




Fikamaraton?

Hej alla!

Härlig dag idag! Sov lääänge, t.o.m längre än Anders (!). Åt frukost med Anders, kollade på Barbapappa på gammal VHS, jeey! Efter det klädde vi på oss, och gick ut i solen. Anders åkte longboard och jag sprang bredvid. Försökte mig på att åka longboard, men fick höjdskräck. Inte min grej, tydligen. Vi tog ett varv runt ön, sen gick vi hem.  Har nu duschat och gjort mig iordning, ska strax åka in till stan. Idag står det FIKAMARATON på schemat. Först blir det lunch med Marie, sedan fika med Amelie och Nadjaaa! Jey!

Återkommer ikväll med bilder och resumé av dagen!

Puss, ha en bra dag!

Ps. Ser ni hur många gånger jag har använt utropstecken i detta inlägget?!

Helgen!

Hej! Här kommer lite uppdatering!

I torsdags blev det ju faktiskt inget med inget. En dag som bara passerade, på något vis. Fredagen var bättre, då var jag och pappa och storhandlade, köpte massor med god mat och godis :) När vi kommit hem promenerade jag bort till fritidset där mamma jobbar, och hälsade på. Tog med mig resten av chokladbollarna som jag bakat, och blev ju rääättså populär, haha. Målade påskteckningar med ett gäng småflickor, det var roligt. Synd bara när de tror att jag gjorde det för att fördriva tiden och inte brydde mig om resultatet. När de frågade "kan jaaag få deeen?" var jag ju tvungen att avslöja mig. Jag var ju seriös. Jag ville ju ha teckningen själv. Jag älskar att måla. Fick slingra mig ur den jobbiga situationen med att dra en vit lögn om att mamma skulle få den i....eh... för tidig födelsedagspresent. Det köpte dem. Puh. Tur. Nu sitter den på kylskåpet, så fin så fin!

Fredagskvällen avnjöts med Så Ska Det Låta och supergod mat. Jag gjorde kycklingwok med massor emd paprika, och till det åt jag avocado och sallad med creme fraiche. Och så godis på det. Hääärligt.

I går var det lördag och hela familjen (hämtade upp Anders i stan) var på dop. Mitt kusinbarn Wille skulle döpas, och han var ju den sötaste bebis jag någonsin sett. Kärlek vid första ögonkastet, utan tvekan. Lägger upp bilder på detta här under.

Efter dopet åt vi pizza och drack vin nere i hamnen, sedan slutade kvällen i soffan.

Idag är det söndag, och jag har precis kört Anders till färjan, han skulle gå på GAIS-matchen på Gamla Ullevi. Ska strax hjälpa mamma att påskpynta här hemma, det e ju en av mina favoritsysslor. Hi hi.

Jag saknar min Hampus så otroligt mycket, det känns som om det var evigheter sen vi sågs, trots att det "bara" har gått en vecka.. Men på tisdag kommer han till Gbg igen, weee! Längtar....

Nu blir det snart fika.

Puss!













Lättare sagt än gjort

Om jag kunde basunera ut ett enda budskap till människor, skulle det vara: det blir aldrig som man har tänkt sig. Det är så bra, och så sant. Det täcker upp både små obetydliga saker, och framförallt stora betydelsefulla saker. Om man hela tiden har det tankesättet som en slags vägvisare, minskar man riskerna att bli besviken samt ökar chanserna att bli positivt överraskad. Har ni tänkt på det?

Min dag idag blev inte alls som jag hade tänkt mig. En till synes liten grej kan man tycka, men tyvärr innebar denna lilla händelse att en rad andra saker föll i stöpet. Jag är för det mesta väldigt öppensinnad (enligt mig själv), men ibland kan även jag tycka att man kan tänka till liiite mer. Ja ja, inget att gräva ner sig för, men som sagt synd!

Har även luftat en och annan tanke idag, saker som gör ont att säga, men man tar risken i hopp om att det ska leda till något gott. Ibland vill jag verkligen bara vara barn igen. Tänk att man inte såg nånting ont då, att man aldrig analyserade eller tvingades ta tag i saker som är tuffa känslomässigt. Man bara var i nuet, och så länge inte mamma eller pappa sa till en, så var allt bra?

Nej det e klart tuffare nu. Aldrig har jag väl varit så medveten om de runt omkring mig. Vänner har alltid, så länge jag känt dem, sagt åt mig att jag måste sluta att alltid sätta andra framför mig själv. Att jag är för snäll, och att jag måste prioritera mig själv först. Det e lätt att säga, svårt att göra.

När någon runt omkring en inte mår bra, vill man bara hjälpa. Men vart går gränsen?

Jag vet inte.

Jag längtar tills det mörka försvinner, och ger plats åt solen. Det har varit en låååång vinter.

Godnatt.


Kockens special

Kan ni gissa vad det här ska bli?



Dags för fika!


I LOVE THIS!


God morgon!

Idag har jag sovit ut, snittar uppemot 10 timmars sömn när jag är hemma. Tror det kan ha att göra med att det är så bekymmersfritt, inga tankar på vardagssysslor som att storhandla, städa och framförallt plugga. Jag har helt släppt detdär just nu, och det känns så oerhört skönt (hoppas inte ni gör för mycket vettigt i skolan nu, Godis?! Snälla säg nej?). Hihi. För er som tycker jag verkar vara en bortskämd dotter som inte gör något av dessa sysslor när jag är hemma hos mamma och pappa, kan jag ändå berätta att jag har hjälpt till med all flytt från olika rum här hemma efter renoveringen, smakråd åt mamma om vilka tavlor som ska hänga vart samt att jag lagar lite middagar då och då. Så helt sysslolös är jag inte. Faktiskt.

Nu ska jag äta frukost, och sen gå ut på en långpromenad med bästa sällskapet  -  iPoden. Det är inte lika fint väder här idag som igår, men det gör inget för i eftermiddag ska jag träffa Marie (inte Godis, utan min andra Marie) på vårt favoritcafé och fika loss!

Men nej, nu blir det frukost!



Ha en bra dag allihopa!

VÅR!

Hej alla!

Jag ska berätta för er att det är VÄRLDENS vår (om det nu finns ett sådant uttryck, om inte så skapar jag det nu) här på Björkö! Det är så sjukt varmt och soligt, att jag och pappa precis tagit en promenad längs vattnet och jackan jag hade på mig fick jag ta av mig och gick endast i ett linne! Så sjukt härligt! Varma havsbrisar och vågorna kluckade och en och annan motorbåt var ute på havet och puttrade..... sjutk att det kan gå från iskall vinter till sommar. Åtminstone känns det så.

Nu ska jag ta med mig min bok och tidningar och ett stort glas saft och lägga mig på altanen!


Ps. Fick idag reda på att jag slipper betala en dubbel hyra för flytten som jag gör 1a maj! Ibland har man flyt!

Ps igen. Ooooj vad jag saknar min Hampus. Men snart ses vi, och då ska vi gå och lyxa oss på Hagabadet <3


Hej!


RSS 2.0